Zakelijke creditcard aanvragen? 18 opties!

Het aanvragen van een zakelijke creditcard kan een opdracht zijn waar veel tijd in gaat zitten. Omdat tijd geld is hebben wij alle informatie opgezocht die jij nodigt hebt. Het enige wat jij nog moet doen is vergelijken met de tool om de beste creditcard te vinden.

NaamBijdrage LimietAankoop
verzekering
CreditcardBekijken
Mastercard Business
€35,00€2.500180 dagenBekijk
Visa World card Business
€35,00€2.500180 dagenBekijk
MasterCard Corporate
€39,00€2.500180 dagenBekijk
Visa World card Business Gold
€154,00€5.000365 dagenBekijk
AMEX Business Entry card€50,00N.o.t.k.GeenBekijk
AMEX Business Green card€85,00N.o.t.k.GeenBekijk
AMEX Business Gold card€225,00N.o.t.k.180 dagenBekijk
AMEX Corporate card€60,00N.o.t.k.GeenBekijk
AMEX Corporate Gold card€125,00N.o.t.k.GeenBekijk
ABN AMRO Professional card€27,50€1.000180 dagenBekijk
ABN AMRO Corporate card
€37,50€2.500180 dagenBekijk
ABN AMRO Business card
€30,00€2.500180 dagenBekijk
KLM AMEX Corporate
€80,00N.o.t.k.180 dagenBekijk
ING Corporate card
€30,00N.o.t.k.GeenBekijk
ING Business card
€37,50€1.500GeenING-Business-CardBekijk
ING Business Direct€37,50N.o.t.k.GeenBekijk
Rabo Creditcard Zakelijk€33,00€5.000180 dagenRabo-CreditCard-zakelijkBekijk
Knab AMEX Business Green
€85,00N.o.t.k.Geenknab-american-express-business-green-cardBekijk

Wat is een zakelijke creditcard?

Een zakelijke creditcard is een betaalpas dat te vergelijken is met een pinpas. In tegenstelling tot een normale pinpas is het met een creditcard mogelijk om middels een limiet goederen en diensten later te betalen. Maar let op wanneer je gespreid wilt betalen!

Dit werkt niet hetzelfde als bij een creditcard. Want waar het bij een creditcard mogelijk is om het limiet gespreid te betalen, daar is dit bij een creditcard voor bedrijven niet mogelijk. Hier moet meestal het gehele limiet aan het einde van de maand zijn afgelost.

Soorten zakelijke creditcards

Zoals je misschien ook wel is opgevallen zijn er 2 soorten creditcards voor bedrijven in omloop. Zo heb je in de eerste plaats de corporate cards voor grote bedrijven en in de tweede plaats de business cards voor kleine bedrijven.

Corporate creditcards bestemd voor grote bedrijven

De corporate cards zijn bedoeld voor organisaties die een flink aantal creditcards nodig hebben. Hetgeen wat centraal staat bij deze creditcards is dat werknemers eenvoudig relatief grote bedragen zoals reizen kunnen betalen.

Hierdoor hoeven medewerkers zelf niet meer grote bedragen voor te schieten. Ook hebben managers direct inzicht in de kosten. En wanneer je als manager helemaal controle wilt over de kosten van medewerkers dan schakel je het opnemen van contant geld uit.

Business creditcards bestemd voor kleine bedrijven

De Business creditcards zijn bedoeld voor kleine bedrijven die 1 of enkele creditcards nodig hebben. Waar je op moet letten is dat de aanvrager geen negatieve registratie mag hebben bij het BKR.

Zakelijke creditcard aanvragen stappenplan

Kiezen voor een zakelijke creditcard of gewone creditcard?

Eigenlijk is er voor kleine bedrijven die 1 creditcard nodig hebben nog een optie. Ze kunnen namelijk ook kiezen voor een klassieke creditcard. Voor af en toe gebruik kan dit zelfs goedkoper zijn. Echter denk hier niet te licht over.

Afgezien dat creditcards goedkoper zijn zorgt het ook voor extra werk in de zin van administratie. Want zo moeten de uitgaven voor zakelijk en privé gebruik goed inzichtelijk zijn aangezien dit een eis is van de belastingdienst.

Voordelen van een zakelijke creditcard

Ook al is het niet mogelijk om in termijnen te betalen. Er zitten nog voldoende voordelen aan een creditcard van de zaak, zoals:

 • Altijd de juiste valuta;
 • Geen sluipende schulden;
 • Zonder moeite betalen van tol;
 • Limiet afstemmen per werknemer;
 • Door verzekeringen meer dan alleen betalen;
 • Borg betalen bij hotels of het huren van een auto;
 • Uitgaven direct overzichtelijk voor de administratie.

Blije werknemers & werkgevers

Hoewel het voordeel niet tussen de opsomming staat is misschien wel het grootste voordeel het limiet. Zo hoef jij als werkgever geen sommen geld beschikbaar te hebben. En werknemers hoeven natuurlijk geen geld voor te schieten voor de zaak.

Nadelen van een zakelijke creditcard

Aan een zakelijke creditcard kleven 3 nadelen. De eerste hiervan is uiteraard het niet in termijnen kunnen terug betalen van het limiet. In de tweede plaats is het beperkte aanbod en de hogere bijdrage ten opzichte van klassieke creditcards een ander nadeel.

In de derde en laatste plaats is het tevens nadelig dat bedrijven enkele maanden dan wel jaren moeten staan ingeschreven bij de KvK voor dat zij in aanmerking komen. Hierdoor is het voor starters vrijwel onmogelijk om een creditcard aan te vragen.

Welke maatschappijen zijn er zakelijk?

logo-american-express

Alle 3 de in Nederland aanwezige maatschappijen geven creditcards uit voor bedrijven. Ofwel je kan kiezen uit American Express, Mastercard of Visa. Het grootste verschil tussen deze 3 zijn de prijs, acceptatie en extra’s.

Zodoende staat American Express bekend om het sparen van punten. Over elke uitgegeven euro ontvangt de houder 1 punt. Met deze punten kunnen goede doelen worden gesteund of kortingen bij derden worden verkregen.

Op zijn beurt staan de creditcards van Mastercard bekend om hun voordelige prijzen. En ten slotte staan de creditcards van Visa bekend als de meest geaccepteerde ter wereld. Zie betaleninhetbuitenland.nl voor de exacte dekking.

Wanneer mag een bedrijf een zakelijke creditcard aanvragen?

Hoewel het verschilt per aanbieder mag feitelijk ieder bedrijf dat aan de voorwaarden kan voldoen een zakelijke creditcard aanvragen. De volgende voorwaarden komen bij 9 van de 10 aanbieders terug:

 • Het bedrijf moet zijn gevestigd in Nederland;
 • De aanvrager mag geen negatieve BKR-registratie hebben;
 • Het bedrijf moet kunnen aantonen dat het actief is door cijfers;
 • De eigenaar van het bedrijf moet minimaal 18 jaar of ouder zijn;
 • Het bedrijf mag geen procedure hebben lopen wegens wanbetaling;
 • Het bedrijf moet minimaal 1 jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Zakelijke creditcard zonder BKR-toetsing

Mocht jij als ZZP’er of eigenaar van een eenmanszaak een negatieve registratie hebben bij het BKR dan kan een creditcard zonder BKR-toetsing een oplossing zijn. Alleen is er één probleem er bestaat geen zakelijke creditcard zonder deze toetsing.

Omdat de eigenaar van een eenmanszaak privé aansprakelijk is werkt een negatieve registratie door op het bedrijf. De enigste opties die dan nog overblijft is een prepaid creditcard.

Zakelijke prepaid creditcard

Weliswaar is de markt van zakelijke prepaid creditcards nog vrij nieuw, toch is er een aanbieder. De ING. Met de ING Business Card Direct maakt zij het voor kleine bedrijven mogelijk om te betalen met een vooraf opgeladen limiet.

Hoe werkt het aanvragen van een Business card?

 1. Vul online de gegevens van zowel de eigenaar als het bedrijf in;
 2. Download het betreffende formulier en print dit uit;
 3. Onderteken het formulier en scan deze in;
 4. Verzamel overige documenten die nodig zijn;
 5. Stuur de gegevens op en wacht op goedkeuring.

Hoe lang duurt het aanvragen van een zakelijke creditcard?

Normaal gesproken duurt het 10 tot 14 dagen voordat het bedrijf de creditcard kan verwachten. Mocht de aanvraag zijn afgewezen dan zal de aanbieder contact opnemen. Wellicht valt nog het één en ander te regelen.

Stop met lezen begin met vergelijken & vraag aan!

Uiteindelijk kan het ook voor bedrijven lonend zijn om even de tijd te nemen om te vergelijken. Door onze tool te gebruiken kan je makkelijk en snel creditcards vinden die aan de wensen van het bedrijf voldoen.

Wacht niet en begin met vergelijken.