Zakelijke creditcard aanvragen

Vergelijk 18 zakelijke creditcards met elkaar!

Zakelijke creditcard aanvragen

Het aanvragen van een zakelijke creditcard kan een opdracht zijn waar veel tijd in gaat zitten. Omdat tijd geld is hebben wij alle informatie opgezocht die jij nodigt hebt om een snelle en tevens goede beslissing voor de aanschaf van een Business card. Het enige wat jij eigenlijk nog moet doen is de creditcards met elkaar vergelijken om de beste te vinden.

Een zakelijke creditcard is een betaalpas dat te vergelijken is met een pinpas. In tegenstelling tot een normale pinpas is het met een creditcard mogelijk om middels een limiet goederen en diensten later te betalen. Maar let op, want anders dan bij een normale creditcard werkt dit niet hetzelfde aangezien gespreid betalen niet mogelijk is.

Hoe dan ook, als je nou een ondernemer, directeur of manager bent, wanneer je veel op reis bent dan is een zakelijke creditcard onmisbaar. Ook voor je personeel kan dit onmisbaar zijn aangezien niet iedereen is voorbereid op dure reizen. Daarnaast is nog een pre dat er verzekeringen zijn inbegrepen en uitgaven direct inzichtelijk zijn voor de administratie.

Toont alle 18 resultaten

Voorwaarden voor het aanvragen van een zakelijke creditcard

Hoewel het verschilt per aanbieder mag feitelijk ieder bedrijf dat aan de voorwaarden kan voldoen een zakelijke creditcard aanvragen. Om een idee te geven van de voorwaarden, allereerst zal een bedrijf bij 9 van de 10 aanbieders moeten zijn gevestigd in Nederland. Ook moet zij minimaal 1 jaar ingeschreven staan bij de KvK.

Naast de formele eisen moet een bedrijf qua financiën jaarcijfers kunnen overleggen met de aanbieder. Ook geldt er voor kleine bedrijven zoals eenmanszaken dat de eigenaar dan wel aanvrager geen negatieve BKR-registratie mag hebben. Bovendien moet de aanvrager 18 jaar of ouder zijn en mag er geen procedure lopen wegens wanbetaling.

Business creditcard of Corporate creditcard

Zoals je misschien ook wel is opgevallen zijn er 2 soorten creditcards voor bedrijven. Zo heb je in de eerste plaats de corporate creditcard voor grote bedrijven en in de tweede plaats de business creditcards voor kleine bedrijven. Om in aanmerking te komen voor een corporate card moet een organisaties meer dan 50 werknemers in dienst hebben.

Hetgeen wat centraal staat bij deze creditcards is dat werknemers eenvoudig relatief grote bedragen zoals reizen kunnen betalen.Hierdoor hoeven medewerkers zelf niet meer grote bedragen voor te schieten. Ook hebben managers direct inzicht in de kosten. En wanneer je als manager helemaal controle wilt, dan schakel je het opnemen van contant geld uit.

Hoe dan ook, de Business creditcards zijn bedoeld voor kleine MKB-bedrijven zoals eenmanszaken en ZZP'ers. Vaak hebben deze bedrijven slechts één of enkele creditcards nodig voor het betalen in het buitenland of online advertenties. Het enige waar je bij deze creditcards op moet letten is dat de aanvrager geen negatieve BKR-registratie mag hebben.

Kiezen voor een zakelijke creditcard of gewone creditcard?

Ben je echt een klein bedrijf of slechts een starter dan is er eigenlijk nog één optie. Zodoende kunnen kleine bedrijven namelijk ook kiezen voor de aanvraag van een normale creditcard. Bij af en toe gebruik zal dit in de meeste gevallen zelfs goedkoper zijn. Echter denk hier niet te licht over, want Business cards kunnen ook werk uit handen nemen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzichtelijk maken van transacties voor de belastingdienst. Wanneer je zowel een persoonlijke creditcard als zakelijke creditcard hebt is dit goed inzichtelijk voor de eigen administratie. Gebruik je slechts 1 normale creditcard voor zowel privé als zakelijk gebruik, dan kan het achteraf heel wat uitzoek werk zijn.

Maar let op! Enkele aanbieders hebben hun voorwaarden gewijzigd. Ter voorkoming van criminele activiteiten staan enkele aanbieders het niet meer toe om een particuliere creditcard te laten gebruiken voor zakelijk gebruik. Kortom, lees de algemene voorwaarden van de aan te vragen creditcard eerst om een creditcard blokkade te voorkomen.

Welke maatschappij moet ik zakelijk gezien kiezen?

Alle 3 de in Nederland aanwezige maatschappijen geven creditcards uit voor bedrijven. Ofwel je kan kiezen uit American Express, Mastercard of Visa. Het grootste verschil tussen deze 3 zijn de prijs, acceptatie en extra's. Zodoende staat American Express bekend om het sparen van punten voor cadeaus , maar kent het een minder goede dekking.

Op zijn beurt staat Mastercard bekend als maatschappij zonder poespas. De creditcards van haar hebben relatief lage bijdrages en hebben een redelijk goede dekking. Tot slot de creditcards van Visa. Hoewel Visa Cards qua bijdrage duurder zijn dan Mastercards kennen zij wereldwijd de beste dekking. Vooral in minder welvarende landen merk je dit.

Voordelen van een Business creditcard

Ook al is het niet mogelijk om in termijnen te betalen. Er zitten nog voldoende voordelen aan een creditcard van de zaak. Zodoende heb je in het buitenland altijd de juiste valuta bij de hand. Daarnaast is het niet mogelijk om als bedrijf sluipende schulden op te bouwen aangezien het openstaande bedrag iedere maand volledig moet zijn terugbetaald.

Hoe dan ook, naast het betaalgemak kunnen eigenaren of managers ook bij een aantal zakelijke creditcards de kosten per werknemer beheersen door een limiet per werknemer af te stemmen. Mede hierdoor worden alle uitgaven ook in één klap overzichtelijk voor de administratie. Ook zijn bijna alle afgerekend aankopen ook nog eens gratis verzekerd.

Tot slot, wellicht het belangrijkste voordeel van een zakelijke creditcard zijn blije werknemers. Zij hoeven met een Business creditcard op zak geen zakelijke uitgaven meer privé voor te schieten. Want hoewel bijvoorbeeld de kosten voor een zakenreis voor bedrijven relatief laag zijn, is dit vanuit het oogpunt van gezinnen relatief veel geld.

Nadelen van een Business creditcard

Afgezien van de vele voordelen kleven er ook enkele nadelen aan een zakelijke creditcard. Zo kunnen sommige in de eerste plaats de afwezigheid van het gespreid kunnen betalen van het openstaande bedrag als nadeel kunnen ervaren. In de tweede plaats is het beperkte aanbod en de hogere bijdrage t.o.v. normale creditcards een ander nadeel.

In de derde en laatste plaats is het tevens een nadeel dat bedrijven enkele maanden dan wel jaren moeten staan ingeschreven bij de KvK voordat zij in aanmerking komen voor de aanvraag van een zakelijke creditcard. Ofwel, mede door deze eis is het voor starters vrijwel onmogelijk om een zakelijke creditcard aan te vragen.

Zakelijke creditcard zonder BKR-toetsing

Mocht jij als ZZP’er of eigenaar van een eenmanszaak een negatieve registratie hebben bij het BKR dan kan een creditcard zonder BKR-toetsing een oplossing zijn. Helaas bestaat zo'n creditcard nog niet voor zakelijke gebruikers, omdat de eigenaar van een eenmanszaak privé aansprakelijk is werkt zo'n negatieve registratie door op het bedrijf.

De enigste opties die dan nog overblijft is een prepaid creditcard. Naast de normale prepaid creditcards biedt de ING tegenwoordig een prepaid creditcard aan die speciaal bedoeld is voor bedrijven en zakelijke gebruikers. Met de ING Business Card Direct maakt de ING het zo voor kleine bedrijven mogelijk om alsnog te kunnen betalen van een saldo.

Hoe lang duurt het aanvragen van een creditcard voor bedrijven?

Normaal gesproken duurt het aanvragen van een zakelijke creditcard net als bij een normale creditcard 10 tot 14 werkdagen. Indien de creditcard met spoed nodig is, dan kan het bedrijf proberen de aanvraag te versnellen tot 5 werkdagen. Dit doe je door de aanvraag online op te sturen en daarna de uitgever te bellen met de vraag tot de aanvraag versnellen.

Wanneer de aanvraag is afgewezen of er gegevens ontbreken of niet kloppen, dan zal de aanbieder contact opnemen. Wellicht valt nog het één en ander te regelen. Als de aanvraag om één of andere reden echt niet mogelijk is, kijk dan eens naar de zakelijke prepaid creditcard van de ING. Hiervoor gelden minder strenge eisen.

Zo werkt het aanvragen van een Business creditcard

Alhoewel het aanvragen van een zakelijke creditcard an sich niet moeilijk is kan het fijn om te weten zijn hoe een aanvraag in zijn werk gaat. Zodoende begint de aanvraag met het invullen van het aanvraagformulier. Indien deze is ingevuld moet je hem downloaden, uitprinten, ondertekenen en het formulier inscannen.

Is het inscannen gelukt dan moet je enkel nog enkele gegevens opzoeken en bijvoegen zoals de jaarcijfers en dit opsturen. Op het moment dat het formulier met de benodigde gegevens in het bezit is van de uitgever zal zij gaan controleren of de gegevens kloppen. Indien er geen problemen zijn, dan ontvang jij de creditcard binnen circa 14 werkdagen.