Visa card aanvragen

Vergelijk 14 Nederlandse Visa creditcards met elkaar!

Visa card aanvragen

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbaar betaalmiddel voor zowel binnen- als buitenland dan kan het aanvragen van een Visa card zeker een verstandige optie zijn. Niet voor niets worden deze creditcards wereldwijd in 200 landen geaccepteerd. Vooral in minder welvarende landen is de acceptatie een belangrijk voordeel t.o.v. de creditcards van AMEX en Mastercard.

Naast de goede acceptatie beschikken de meeste Visa cards ook nog eens standaard over diverse (aankoop-)verzekeringen. Hoe dan ook, naast de algemene kenmerken kan ook een leuke actie een reden zijn om te kiezen voor een creditcard van Visa. In het verleden zijn de WakaWaka, €50 shoptegoed of het 1e jaar geen bijdrage hier goede voorbeelden van geweest.

Toont alle 14 resultaten

Hoe lang duurt het aanvragen van een Visa creditcard?

Het aanvragen van een visa card duurt gemiddeld 2 weken. Dit is dus vanaf het moment dat jij de gegevens hebt opgestuurd tot en met de dag dat jij de creditcard daadwerkelijk in ontvangst kan nemen. Om een beeld te krijgen van welke stappen je moet doorlopen, zijn dit over het algemeen de benodigde stappen:

  1. Online invullen van het aanvraagformulier;
  2. Het formulier aanvullen met financiële gegevens;
  3. Het aanvraagformulier opsturen en laten controleren door de aanbieder;
  4. Indien alles goed is verlopen wordt de Visa card z.s.m. opgestuurd.

Voorwaarden voor het aanvragen van een Visa card

Afgezien van de gekozen aanbieder blijft een creditcard altijd een financieel product. Hierdoor moet zowel de maatschappij als de aanvrager aan bepaalde voorwaarden voldoen. Veelal komen bepaalde voorwaarden tijdens de aanvraag van een normale creditcard altijd terug. Zo moet de aanvrager in de eerste plaats altijd 18 jaar of ouder zijn.

In de tweede plaats moet de aanvrager altijd woonachtig zijn in Nederland en beschikken over een geldig Nederlands persoonsbewijs. In de derde en laatste plaats moet de aanvrager maandelijks minimaal een inkomen hebben van €1.150 en is een negatieve BKR-registratie niet toegestaan. Tot slot kan een aanbieder nog zelf voorwaarden stellen.

Algemene kosten van een Visa creditcard

Afhankelijk van de gekozen creditcard komen bepaalde kosten altijd terug. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse bijdrage. Alhoewel de bijdrage van de goedkoopste creditcard slechts enkele tientjes per jaar bedraagt, daar loopt dit bij een luxe creditcard mede door de extra inbegrepen verzekeringen al gauw op tot meer dan €100 per jaar.

Hoe dan ook, wanneer de bijdrage eenmaal is betaald ligt het aan jezelf hoeveel de creditcard daadwerkelijk kost. Neem je bijvoorbeeld nog een 2e creditcard voor je partner (indien deze niet gratis is inbegrepen) of betaal je veel in het buitenland en krijg je te maken met wisselkoersopslag (kosten voor het omruilen van geld in een andere valuta).

Kortom, al met al zijn de kosten die komen kijken bij het aanvragen van een Visa card te overzien. Het enige wat is af te raden is om regelmatig contant geld op te nemen bij een geldautomaat. De kosten hiervoor zijn net als bij andere creditcards met gemiddeld 4% per opname fors. Overigens geldt dit ook voor het lenen (in termijnen betalen) van aankopen.

ICS creditcards met als maatschappij Visa

Aangezien Visa beschikt over een ruim assortiment is het goed om hiervan het overzicht te hebben. Om hierbij te helpen hebben wij de 3 standaard varianten met 2 bijzondere varianten (Panda card) kort toegelicht.

Visa World Card

Visa-World-Card

Voor degene die niet al te veel poespas willen is er de standaard World Card. Met deze variant beschik jij over een bestedingslimiet van €2.500 en worden aankopen voor 180 dagen verzekerd met de aankoop- en aflevergarantie.

Visa World Card Gold

Visa-World-Card-Gold

De World Card Gold is de middelste variant en kan worden gezien als een ware upgrade. Zodoende heeft het een bestedingslimiet van maar liefst €5.000 en zijn aankopen niet 180 maar 365 dagen verzekerd. En als kers op de taart is een tweede creditcard altijd gratis inbegrepen.

Visa World Card Platinum

Visa-World-Card-platinum

Voor degene die wil beschikken over de crème de la crème is er de platinum variant. Bij deze creditcard ligt het bestedingslimiet rond de €10.000 en zijn naast de ruime aankoopverzekeringen ook medische- en juridische verwijsdienst inbegrepen.

Visa Card Panda

Visa-World-Panda-card

Ben jij een wereldverbeteraar dan kan de Panda card met een warm hart richting het Wereld Natuur Fonds (WNF) een goede keuze zijn. De Panda Card is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het WNF en donateur en uitgever van World Cards ICS.

Visa card aanvragen met spoed

Indien je om de één of andere reden met spoed een (Visa) creditcard nodig hebt, dan is het versnellen van de aanvraag in het algemeen mogelijk. In plaats van de gebruikelijk 14 dagen kan je met spoed de creditcard binnen ongeveer 5 werkdagen in huis hebben. Echter let wel op, want een aanbieder kan dit nooit 100% garanderen.

Niettemin, wanneer je een Visa creditcard met spoed wilt aanvragen dan zal je de volgende stappen moeten nemen om de aanvraag te kunnen versnellen: 1. Vraag de creditcard online aan en lever alle gegevens goed in; 2. Neem contact op met de aanbieder met de vraag om de aanvraag te versnellen; 3. activeer de creditcard direct na ontvangst.

Visa creditcard aanvragen zonder BKR-toetsing

Mocht jij een negatieve BKR-registratie hebben dan is het in principe niet mogelijk om een normale creditcard op een normale manier aan te vragen. Wel bestaan er 2 opties die het alsnog mogelijk maken om met een Visa card te kunnen betalen. Zodoende kan je allereerst kiezen voor borgstelling en als tweede voor een prepaid creditcard.

Bij de eerste optie een creditcard op borgstelling staat iemand anders dan jijzelf garant voor het op te nemen limiet. Ofschoon moet deze borgsteller wel beschikken over voldoende geld en voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden aan de betreffende creditcard. Mocht je geen borgsteller kunnen vinden dan blijft enkel een prepaid card over.

Het voordeel van een prepaid creditcard is dat je volledig eigen baas bent over het op te nemen limiet. Het enige wat jij moet doen is de kaart opladen en betalen maar. Bovendien kan je met een prepaid variant op bijna dezelfde plekken betalen als met een normale creditcard. Enkel pre-autorisatie is niet mogelijk.

Prepaid Visa creditcard aanvragen

Altijd budgetten beheersen en geen BKR-toetsing dat haal je in huis met het aanvragen van een prepaid creditcard van Visa. Door zelf tegoed op de card te laden bepaal jezelf hoe hoog jouw bestedingslimiet is. Hoewel dit voor sommige niet ideaal zal zijn, kan je met een prepaid creditcard wel gewoon profiteren van de inbegrepen aankoopverzekeringen.

Ondanks de vele voordelen kent een prepaid creditcard naast het ontbreken van een bestedingslimiet nog 2 nadelen. Zo zijn er kosten voor het opladen en terugboeken van saldo. Anno 2020 kost dit €0,95 per transactie. Als laatste is het ook niet mogelijk om borg te betalen met een prepaid card doordat de pre-autorisatie functie ontbreekt.

Hoe dan ook, doordat er bij een prepaid creditcard geen limiet wordt verleend zijn de eisen zeer gering. De enigste voorwaarden waaraan de aanvrager moeten voldoen is wonen en verblijven in Nederland, het kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs, en op het moment van aanvragen minimaal 18 jaar oud zijn en bij de ANWB moet je ANWB-lid zijn.

Zakelijke Visa creditcard aanvragen

Met een Business card spelen eigenaren in op de trend van een steeds meer globaler wordende wereld. Een (zakelijke) creditcard is een flexibel betaalmiddel die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een zakenreis. Net als andere Visa creditcards neemt ook de zakelijke variant het voordeel met zich mee dat Visa wereldwijd het meest geaccepteerd wordt.

Het enige minpunt van de zakelijke Visa creditcards is het beperkte aanbod. Op dit moment zijn enkel de World Card Business en de World Card Business Gold zakelijke creditcards met als maatschappij Visa. Hoe dan ook, wanneer je als bedrijf een creditcard van Visa wilt aanvragen zal het bedrijf aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

Het bedrijf moet zijn gevestegid in Nederland, het bedrijf moet onderbouwde jaarcijfers kunnen overleggen, het bedrijf dient minimaal 1 jaar te zijn ingeschreven bij de KvK en als laatste er mag geen rechtsgeding lopen wegens wanbetaling tegen het bedrijf. En tot slot geldt voor eenmanszaken dat de ondernemer geen BKR-registratie mag hebben.