Prepaid creditcard kopen

Vergelijk Nederlandse prepaid creditcards met elkaar!

Prepaid creditcard kopen

Door een negatieve BKR-registratie of door een te laag inkomen kan het zomaar zo zijn dat het aanvragen van een normale creditcard voor jou niet mogelijk is. Gelukkig kan je in zo’n geval altijd nog wel een prepaid creditcard kopen. Een prepaid creditcard heeft veel weg van een creditcard, alleen je betaalt hiermee van een saldo dat jezelf hebt opgeladen.

Hoe dan ook, afgezien dat je zelf saldo moet opladen kan je met een prepaid creditcard gewoon wereldwijd betalen. Bovendien zijn er bij de meeste prepaid cards ook nog eens diverse (aankoop-)verzekeringen inbegrepen. Het enige nadeel waarop je even moet letten is dat je niet met elke prepaid card borg kunt betalen bij hotels of het huren van een auto.

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een creditcard dan wel betaalkaart waarmee je betaald van een door jezelf vooraf opgeladen tegoed. Anders dan bij een normale creditcard kan je aankopen niet betalen van een limiet ofwel achteraf betalen. Hoewel de Chipknip verleden tijd is kan je een prepaid creditcard hiermee wel goed vergelijk qua opladen en betalen.

Afgezien van de overeenkomsten tussen een prepaid creditcard en de Chipknip zijn er ook twee belangrijkste verschillen tussen deze twee. Zodoende kan je in de eerste plaats met een prepaid creditcard niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld betalen waar je ook kunt betalen met een normale creditcard van Mastercard en Visa.

In de tweede plaats zijn de inbegrepen verzekeringen waarover de meeste prepaid creditcards beschikken een ander verschil. Wat het aanbod van verzekeringen precies zal zijn verschilt per aanbieder, maar om een voorbeeld te noemen. Bij de prepaid creditcards van ICS is er standaard een aankoopverzekering van 180 dagen inbegrepen.

Kortom, zoals al gezegd is het belangrijkste verschil tussen een normale creditcard en een prepaid creditcard de afwezigheid van een bestedingslimiet. Alhoewel je hierdoor aankopen niet meer achteraf kunt betalen schuilt hier ook een voordeel in. Want mede is een BKR-toets niet meer nodig en geldt er voor de aanvraag geen minimuminkomen.

Voordelen van een prepaid creditcard

In de eerste plaats is het grootste voordeel van een prepaid creditcard dat er weinig financiële eisen aan zitten. Doordat jezelf saldo op de prepaid creditcard moet laden, is er weinig risico voor de aanbieder. Dus in tegenstelling tot een normale creditcard is er geen minimaal inkomen nodig en mag de aanvrager een negatieve BKR-registratie hebben.

In de tweede plaats is een ander voordeel van een prepaid creditcard het wereldwijde betaalgemak. Je hoeft geen valuta's om te wisselen en betaalt direct met de creditcard in de juiste valuta. Bovendien kan je met een creditcard van Mastercard of Visa terecht bij 44 tot 47 miljoen betaalpunten ter wereld. Enkel het betalen van borg is niet mogelijk.

Desondanks, in de laatste plaats zijn de meegeleverde verzekeringen ook een belangrijk voordeel van een prepaid creditcard ten opzicht van bijvoorbeeld een pinpas. Let echter wel op, want niet iedere aanbieder kent inbegrepen verzekeringen. Bij de prepaid creditcards van ICS is dit in ieder geval met een aankoopverzekering en aflevergarantie wel het geval.

Voorwaarden voor het aanvragen van een prepaid creditcard

Het mooie van een prepaid creditcard is dat eigenlijk iedereen een prepaid creditcard mag aanvragen. Desondanks zijn er natuurlijk wel enkele algemene voorwaarden. Alhoewel je vrij makkelijk aan deze voorwaarden kunt voldoen, is het toch belangrijk om van tevoren te kijken of je daadwerkelijk kunt voldoen aan de eisen van de aanbieder.

Zodoende moet je voor het kopen van een prepaid creditcard in de eerste plaats 18 jaar of ouder zijn. In de tweede plaats is het bij in ieder geval de prepaid creditcards van ICS verplicht om in Nederland te wonen en in het bezit te zijn van een geldig persoonsbewijs. Tot slot kan een aanbieder nog extra eisen hebben zoals een lidmaatschap bij de ANWB.

Prepaid creditcard aanvragen met als uitgever ICS

Het zal je maar gebeuren een product dat één dag na aankoop stuk gaat. Of nog erger je verliest het of het is gestolen. Het is niet wenselijk maar het is wel de realiteit die iedereen kan overkomen. Met de aankoopverzekering die bij de prepaid creditcards van ICS zitten vergoedt de maatschappij tot 180 dagen na aankoop een groot deel van de schade.

In het kort houdt de aankoopverzekering in dat al jouw aankopen die zijn betaald met een creditcard gedurende 180 dagen zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Daarnaast beschikken deze prepaid creditcards ook over een aflevergarantie voor online aankopen. Levert een webshop een product niet dan stort ICS het aankoopbedrag terug.

Hoe dan ook, naast de inbegrepen verzekeringen beschikken de ICS prepaid creditcards over nog één belangrijk voordeel. Er worden geen zogenaamde inactiviteitskosten gerekend indien je de prepaid creditcard een tijdje niet gebruikt. Het enige waar je aan vast zit zijn net als bij de andere creditcards de kosten voor de jaarlijkse terugkerende bijdrage.

Kosten van een prepaid creditcard

Op het moment dat de prepaid creditcard in je bezit is ontkom je niet aan kosten. Welke kosten dit precies zullen zijn is afhankelijk van je gebruik. Niettemin staat het bij elke prepaid creditcard vast dat elk jaar de jaarlijkse bijdrage terugkomt. Naast de jaarlijkse bijdrage rekenen sommige aanbieders ook activatie- of inactiviteitskosten.

Hoewel het vervelend is om te betalen voor iets wat je helemaal niet gebruikt, is dit bij sommige prepaid creditcards wel het geval. Wil je dit absoluut niet dan zal je moeten kiezen voor een creditcard van ICS. Hoe dan ook, naast de vaste kosten kent een prepaid creditcard in de vorm van transactiekosten en wisselkoeopslag ook kosten voor gebruik.

Aan de transactiekosten voor het opladen of terugboeken van saldo ontkom je helaas niet. Je kan ze wel proberen zo laag mogelijk te houden door regelmatig een iets hoger bedrag dan normaal op de prepaid creditcard te zetten. Op zijn beurt geldt dit eigenlijk ook voor de wisselkoersopslag indien je betaald in een andere valuta dan de euro.

Anonieme online prepaid creditcard kopen

Eigenlijk is een prepaid creditcard niets anders dan een pasje of account waarop saldo of tegoed staat. Mede hierom bestaan er ook prepaid creditcards zonder betaalpas. Het enige wat je krijgt is een account en een wachtwoord waarop je geld kan storten. Gebruik je de prepaid creditcard enkel voor online aankopen dan kan dit best handig zijn.

Naast het gemak zijn deze creditcards ook nog eens volkomen anoniem. Alleen de aanvrager weet van de betaalgegevens af. Niettemin, naast gemak en anonimiteit is een virtuele card ook nog eens sneller in huis. Waar de aanvraag van een 'normale' prepaid creditcard tot 14 dagen duurt, daar kan een online creditcard al binnen een dag in huis zijn.

Hoe dan ook, mocht jij snel een creditcard nodig hebben dan kan een virtuele creditcard een optie zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar Paysafe. Indien een online prepaid creditcard niks voor jou is dan is er wellicht nog een optie. Je kunt namelijk ook een soort van prepaid creditcards kopen in tal van winkels zoals bijvoorbeeld bij de winkels van Primera.

Prepaid creditcard kopen in de winkel

Wil jij niets te maken hebben met een online account of jaarlijks terugkerende kosten dan kan een tijdelijke creditcard in de vorm van een betaalkaart iets voor jou zijn. Het voordeel ten opzichte van een virtuele creditcard is dat je deze prepaid creditcards gewoon kan kopen in de winkel. Bovendien kan je er gewoon mee betalen in een (fysieke) winkel.

In feite zou je de betaalkaart die worden uitgegeven door zowel Visa als Mastercard goed kunnen vergelijken met cadeaubonnen. Bij de kassa staat er namelijk direct een tegoed op van bijvoorbeeld €25 of €50. Desalniettemin, met deze kaarten kan je op dezelfde plekken betalen waar dit ook mogelijk is met de prepaid creditcards van Mastercard en Visa.

Tijdelijke-creditcard-Visa-Mastercard

Waar kan ik een prepaid creditcard kopen

Waar je een prepaid creditcard kunt kopen, hangt af van het soort creditcard dat jij wilt aanvragen. Zodoende zal je voor een virtuele online prepaid creditcard en de creditcards van ICS altijd een online aanvraag moeten indienen. Anders is dit voor de fysieke betaalkaarten. Deze kan je gewoon in winkels kopen die cadeaubonnen verkopen.

Kortom, al met al is de plaats waar je een prepaid creditcard kunt kopen afhankelijk van het soort creditcard. Zowel beide hebben voordelen. Zo hoef je voor de betaalkaart enkel de kaart te kopen en je kunt betalen. Het online aanvragen van een prepaid creditcard duurt in de meeste gevallen langer, maar gaat over het algemeen ook langer mee.

Zo werkt het aanvragen van een prepaid creditcard in Nederland

Uitgaande van het gegeven dat je een standaard prepaid creditcard koopt, gaat het aanvragen als volt. In de eerste plaats zal je het aanvraagformulier online moeten invullen, uitprinten, voorzien van handtekening en vervolgens laten inscannen en opsturen naar de aanbieder. Heb je geen scanner dan kan je het formulier ook per post opsturen.

Hoe dan ook, nadat de gegevens zijn ontvangen zal de aanbieder controleren of de gegevens kloppen. Indien er geen problemen zijn opgetreden, dan zal de prepaid creditcard binnen 14 werkdagen in huis zijn. Ofschoon geldt dit niet voor betaalkaarten en virtuele creditcards. Deze zijn doorgaans binnen enkele minuten tot 1 dag in huis.