Mastercard aanvragen

Vergelijk 28 Nederlandse Mastercard creditcards met elkaar!

Mastercard aanvragen

De meest voor de hand liggende reden voor het aanvragen van een Mastercard creditcard is om haar voordelige prijs. Doordat Mastercard bekend staat als een maatschappij zonder poespas zoals een (duur) welkomstcadeau kan zij voor haar klanten een lage prijs rekenen. Naast de voordelige prijs zijn ook de meegeleverde (aankoop-)verzekeringen voordelen van Mastercard.

Echter, afgezien van de voordelige prijs kent Mastercard ook een minpunt. Zo kent zij t.o.v. Visa minder betaalpunten in vooral minder welvarende landen. Hoewel dit voor sommige klanten vervelend kan zijn zullen de meeste klanten hiervan geen nadeel ondervinden aangezien je met een Mastercard nog gewoon bij 27 miljoen plekken in ruim 200 landen wereldwijd kan betalen.

Toont alle 28 resultaten

Voorwaarden voor het aanvragen van een Mastercard

Doordat je met een normale creditcard aankopen in termijnen zou kunnen terugbetalen met rente (lening) moet je als aanvrager aan bepaalde voorwaarden voldoen. Afgezien van specifieke eisen van een aanbieder komen bepaalde eisen tijdens een aanvraag altijd terug. Zodoende moet de aanvrager altijd een leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.

Naast een leeftijd van 18 jaar of ouder moet de aanvrager ook wonen en verblijven in Nederland, geen negatieve BKR-registratie hebben, beschikken over een netto maandelijks inkomen van minimaal €1.150 en als laatste moet de aanvrager ook in het bezit zijn van een geldig Nederlands persoonsbewijs of verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Hoe lang duurt het aanvragen van een Mastercard?

Afhankelijk van de aangevraagde Mastercard duurt een aanvraag over het algemeen 10 werkdagen. Alhoewel er nooit garanties kunnen worden gegeven bespoedigd het online invullen van het aanvraagformulier de snelheid van de aanvraag wel. Het invullen van het online formulier duurt inclusief documenten opzoeken hooguit 30 minuten.

De documenten die je bij de hand moet hebben is je Nederlandse persoonsbewijs en recent salarisstrookje. Hoe dan ook, nadat alles is ingevuld duurt het zoals gezegd ongeveer 2 werkweken voordat je de creditcard in huis hebt. In deze 2 weken controleert de maatschappij je gegevens en voert een BKR-toets uit.

Op het moment dat de controle met succes is doorlopen wordt de creditcard gedrukt en opgestuurd. De benodigde gegevens om te kunnen betalen met de creditcard (activatiecode en of pincode) worden apart van de pas opgestuurd. Op het moment dat de creditcard is geactiveerd gaat je 'abonnementsjaar' voor de creditcard in.

ICS creditcard aanvragen met als maatschappij Mastercard

ICS de grootste uitgevers van creditcards in Nederland geeft natuurlijk naast Visa cards ook Mastercard creditcards uit. Dit doet zij zowel zelf op Yourmastercard en businesscards.nl als in samenwerking met een bank of retailer (ANWB). Hoe dan ook, een voorbeeld van een creditcards die door ICS zelf wordt uitgegeven is de Mastercard Classic.

De Mastercard Classic is de goedkoopste creditcard van ICS zelf. Natuurlijk is het grootste voordeel van deze creditcard de prijs. Voor €20 per jaar kan je al de beschikking hebben over een wereldwijd betaalmiddel waar ook nog eens enkele (aankoop-)verzekeringen bij zijn inbegrepen. Mag het iets luxer dan kan de Gold- of Black creditcard mogelijk iets zijn.

Zo kent de Mastercard Gold betere voorwaarden en meer extra's. Bovendien is het ook nog eens de goedkoopste gold creditcard die is aan te vragen zonder lidmaatschap. Tot slot, indien je de meest luxe creditcard van ICS wilt aanvragen dan moet je zeker naar de Mastercard Black kijken. Ondanks de hoge prijs vergoeden de verzekeringen dit volkomen.

Mastercard aanvragen zonder BKR toetsing

Wanneer je een smartphone abonnement afsluit dan heb je tegenwoordig al gauw een negatieve BKR-registratie te pakken. Hoewel zo'n BKR-registratie heel onschuldig kan zijn heeft dit als gevolg dat het aanvragen van een creditcard niet mogelijk is. Op zo'n moment heb je eigenlijk 3 opties om een Mastercard aan te vragen zonder BKR toetsing.

Zodoende kan je in de eerste plaats proberen om de negatieve BKR-registratie weg te werken. Lukt dit niet dan heb je nog 2 andere opties. In de tweede plaats kan je kijken of iemand anders voor jouw garant wilt staan. In jargon heet dit ook wel borgstelling. Let hierbij wel op, want de garantstaander moet ook kunnen voldoen aan de voorwaarden.

Wanneer zowel optie 1 als 2 geen mogelijkheid voor je is, dan blijft er nog één laatste optie over. En dat is een prepaid creditcard. Het voordeel van een prepaid creditcard is dat er geen bestedingslimiet wordt meegeleverd. Hierdoor hoeft je qua voorwaarden enkel in het bezit te zijn van Nederlands persoonsbewijs, in Nederland wonen en 18 jaar of ouder zijn.

Prepaid creditcard van Mastercard aanvragen

Indien je om de één of andere reden niet kunt voldoen aan de eisen van een klassieke dan wel normale creditcard dan blijft als enigste alternatief een prepaid creditcard van Mastercard aanvragen over. Het voordeel van een prepaid Mastercard is dat de eisen zeer gering zijn, doordat er bij deze creditcards geen bestedingslimiet wordt meegeleverd.

Hoewel sommige de afwezigheid van dit limiet als nadeel zullen zien is het ook een voordeel aangezien jezelf bepaalt hoe hoog het uiteindelijke limiet zal worden. Niettemin, ondanks deze voordelen kent een prepaid creditcard ook nadelen. Zo worden er relatief hoge transactiekosten (95 cent per transactie) gerekend en is pre-autorisatie niet mogelijk.

Doordat pre-autorisatie niet mogelijk is het betalen van borg bij bijvoorbeeld een hotel niet mogelijk. Hoe dan ook, al met al is een prepaid Mastercard een prima betaalmiddel waarmee je wereldwijd op bijna alle plekken kunt betalen waar dat ook met een normale creditcard mogelijk. Enkel het betalen van borg is dus met een prepaid card niet mogelijk.

Studenten creditcard met Mastercard als maatschappij

Studenten die een te laag inkomen hebben voor een normale creditcard kunnen proberen om een studenten creditcard aan te vragen. Deze creditcards zijn helemaal afgestemd op studenten en vanzelfsprekend geldt er een lagere inkomenseis. Alhoewel dit positief klinkt moet je als student nog wel over enig inkomen (circa €500 per maand) beschikken.

Inkomen in de vorm van studiefinanciering wordt niet meegerekend bij deze creditcard. Ofwel heb je een laag inkomen dan zal ook een studenten creditcard geen optie zijn. In dat geval zou je kunnen kijken of iemand met meer geld (bijvoorbeeld ouders) voor jouw garant willen staan middels borgstelling. Is dit niet mogelijk dan blijft alleen een prepaid creditcard over.

Hoe dan ook, naast het hebben van een inkomen moet je voor het aanvragen van een studenten Mastercard ook studeren en woonachtig zijn in Nederland, een leeftijd hebben van 18 jaar of ouder en je moet een bewijs kunnen leveren dat je studeert aan één van de onderwijsinstellingen die Nederland rijk is.

Zakelijke Mastercard creditcard aanvragen

Voor elk bedrijf kan een zakelijke Mastercard handig zijn. Naast dat je zo persoonlijke en zakelijke uitgaven gescheiden houdt profiteren bedrijven ook van diverse voordelen en gemak. Denk bijvoorbeeld tijdens het inkopen van voorraad in het buitenland. Naast dat je direct de juiste valuta bij de hand hebt is het ook direct inzichtelijk voor de administratie.

Afgezien van de bovenstaande voordelen is het uitgebreide aanbod van zakelijke creditcards nog een voordeel. Echter is het hierbij wel goed om te vermelden dat een groot deel van het aanbod bankafhankelijke creditcards zijn. Enkel de Mastercard Business en MasterCard Corporate zijn zakelijke creditcards die niet worden uitgegeven door een bank.

Hoe dan ook, wanneer je als bedrijf een zakelijke Mastercard wilt aanvragen dan zal je doorgaans aan de volgende voorwaarden moeten voldoen: 1. Het bedrijf moet jaarcijfers kunnen overleggen; 2. Er mag geen procedure lopen wegens wanbetaling; 3. Het bedrijf moet 1 jaar ingeschreven staan bij de KvK en gevestigd zijn in Nederland.