Creditcard vergelijken

Vergelijk alle American Express, Mastercard en Visa creditcards!

Creditcard vergelijken

Omdat elke creditcard zijn eigen kenmerken heeft kan het vinden van de juiste creditcard een hele opgave zijn. Om het zoeken makkelijker te maken kan je beginnen met het vergelijken van creditcards. Naast het gemak levert dit ook tientallen euro’s per jaar op.

Toont alle 33 resultaten

Voordeel van het vergelijken van creditcards

Veruit het grootste voordeel van het vergelijken van creditcards is dat je weet wat je in huis haalt. Bovendien voorkom je ongewenste verrassingen. Door simpel gebruik te maken van de filters op deze website weet je binnen no time welke creditcard bij jouw past.

Afgezien van het feit dat het mogelijk is om alle filters te gebruiken zou je om het overzichtelijk te houden kunnen beginnen met enkel te vergelijken op de jaarlijkse bijdrage, creditcardmaatschappij, limiet en eventueel meegeleverde verzekeringen.

Nadat dit allemaal is ingevuld komen alle creditcards tevoorschijn die aan jouw wensen voldoen. Onthoudt, ondanks dat het in dit stadium verleidelijk kan zijn om meteen voor de goedkoopste creditcard te gaan, hoe goedkoper de creditcard is des te minder er bijzit.

Creditcards vergelijken op basis van kosten

In plaats van te vergelijken op extra's zou is het ook goed mogelijk om creditcards te vergelijk op basis van kosten. Aangezien er aan een creditcard allemaal verschillende kosten kunnen zitten kan je het vergelijken zo uitgebreid maken als jezelf wenst.

Niettemin is het wel verstandig om onderscheid te maken tussen vaste- en variabele kosten. Op dit moment heeft een creditcard slechts één vaste kostenpost en dat is de jaarlijkse bijdrage. Op het gebied van variabele kosten zijn er een stuk meer te vinden.

Mede hierom is het qua variabele kosten verstandig om specifiek te kijken naar wat je van plan bent om te doen met de creditcard. Ga je bijvoorbeeld betalen in een land zonder Euro? Kies dan voor een creditcard met het laagste tarief voor de wisselkoersopslag.

Vergelijk alle creditcards van Visa en Mastercard

Omdat de creditcards van Visa en Mastercard veel op elkaar lijken is het voor vele lastig om vooraf te bepalen voor welke ze moeten gaan. Doordat in onze vergelijking vrijwel alle creditcards van Visa en Mastercard zijn opgenomen kan je eerst vrij algemeen vergelijken.

Alleen in het geval je naar lagelonenlanden op reis gaat kan het verstandig zijn om expliciet een keuze te maken voor een creditcard van Visa of Mastercard. Zodoende is Visa van deze 2 vooral in lagelonenlanden de meest geaccepteerde maatschappij ter wereld.

Dit gezegd hebbende betekent het niet dat je met de creditcards van Mastercard geen kant op kan. Integendeel zelfs. Ook met de creditcards van Mastercard kan je over de hele wereld betalen alleen dan wel op een iets minder aantal betaalpunten.

Visa of MasterCard creditcard vergelijken

Creditcards van Nederlandse banken vergelijken

Indien je op dit moment klant bent bij een Nederlandse bank, is de kans groot dat ook zij creditcards aanbieden. Op dit moment hebben naast de 3 grote banken (ABN-AMRO, ING, Rabobank) ook de kleinere banken ASN, KNAB en SNS een creditcard voor klanten.

Het voordeel van een creditcard aanvragen bij een bank is dat deze bij sommige gratis in het betaalpakket is inbegrepen. Echter geldt dit vaak wel enkel voor de duurdere pakketten. Hierdoor kan een creditcard van een andere aanbieder alsnog goedkoper zijn.

Hoe dan ook. Doordat wij de creditcards van zowel banken als niet-banken meenemen in de vergelijking komt altijd de goedkoopste optie naar voren. Desalniettemin kan het altijd verstandig zijn om naast de vergelijking ook eens een kijkje te nemen bij de eigen bank.

Studenten-, prepaid- of zakelijke creditcards

Voor studenten en zakelijke gebruikers kan het voordeliger zijn om creditcards te gaan vergelijken die specifiek voor hen bedoeld zijn. Zodoende kunnen studenten voordeliger uit zijn door het vergelijken van studenten creditcards en bedrijven met zakelijke creditcards.

Overigens geldt dit ook voor het geval je niet kan voldoen aan de eisen van een klassieke creditcard. In zo'n geval kom je vaak uit bij een creditcard light. Ofwel een prepaid creditcard. Vooral bij prepaid creditcards kan vergelijken op prijs lucratief zijn.

Dit gezegd hebbende betekent het niet dat wanneer je een student of zakelijke gebruiker bent geen klassieke creditcard mag aanvragen en vergelijken. Integendeel zelfs. Enkel moet je er dan rekening mee houden dat de creditcard niet helemaal is afgestemd.