Creditcard aanvragen

Vergelijk meer dan 30 creditcards van AMEX, Mastercard en Visa!

Creditcard aanvragen

Een creditcard aanvragen om de gratis verzekeringen? Of om te kunnen betalen in het buitenland? Doordat een creditcard veelzijdig is komt zij altijd van pas. Echter, hoewel alle creditcards qua vorm en betaalfunctie hetzelfde zijn verschillen zij qua kenmerken en extra’s van elkaar. Mede hierdoor is het aan te raden om eerst creditcards te vergelijken.

Hoe dan ook, mocht je nog twijfelen of een creditcard nut heeft, dan kunnen wellicht de volgende 3 pluspunten je de meerwaarde van een creditcard laten inzien. Zo is het met een creditcard in tegenstelling tot een pinpas mogelijk om aankopen achteraf betalen. Ook worden er verzekeringen meegeleverd en kan je gebruik maken van pre-autorisatie.

Toont alle 30 resultaten

Voorwaarden voor het aanvragen van een creditcard

Alhoewel iedere volwassene een aanvraag voor een creditcard kan indienen, betekent dit nog niet dat iedereen hem ook altijd krijgt. Omdat een creditcard een financieel product is, zitten er een aantal eisen aan die bij vrijwel elke aanvraag terugkomt. Zodoende moet de aanvrager in de eerste plaats een minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.

Naast de minimum leeftijd moet de aanvrager ook wonen in Nederland en in het bezit zijn van een Nederlands persoonsbewijs. Qua financiële eisen geldt dat de aanvrager geen negatieve BKR-registratie mag hebben en moet beschikken over een netto maand inkomen van €1.150. Tot slot kan een aanbieder ook nog een lidmaatschap verplichten (ANWB).

Creditcard aanvragen zonder BKR-toetsing

Door een negatieve BKR-registratie kan het aanvragen van een normale creditcard niet mogelijk zijn. Om alsnog met een creditcard te kunnen betalen blijven er 2 opties over. Zo kan je in de eerste plaats proberen om een creditcard op borgstelling aan te vragen. Bij een creditcard op borgstelling staat iemand anders garant voor het op te nemen limiet.

Is er niemand in jouw omgeving die kan helpen met een borgstelling dan blijft er met een prepaid creditcard nog één optie over. Doordat je bij een prepaid creditcard zelf saldo moet opladen om te kunnen betalen is een BKR-toets niet nodig. Daarnaast kan je op bijna dezelfde plekken betalen waar dit ook mogelijk is met een normale creditcard.

Prepaid creditcard of normale creditcard

Als particulier kan je kiezen uit 2 soorten creditcards. Zo kan je in de eerste plaats kiezen voor een normale creditcard en in de tweede plaats voor een prepaid creditcard. Welke van deze 2 jij zou moeten aanvragen hangt af of je kan voldoen aan de eisen van een gewone creditcard. Is dit niet het geval, dan is een prepaid creditcard een waardig alternatief.

Hoewel qua betalen en verzekeringen een prepaid creditcard gelijk is aan een creditcard zijn er toch 2 verschillen. Zo is het eerste verschil dat er geen limiet aanwezig is. Ofwel de kaarthouder moet zelf saldo op de creditcard zetten. Het tweede verschil is dat pre-autorisatie niet mogelijk is waardoor je met een prepaid card geen borg kan betalen.

Studenten creditcard of normale creditcard

Afgezien van de bovenstaande 2 opties heb je als student nog een derde optie. Je kan dan namelijk ook nog kiezen voor een studenten creditcard. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat deze creditcards enkel bedoeld zijn voor studenten mogen ook niet-studenten t/m 24 jaar deze creditcard aanvragen mits zij voldoen aan de voorwaarden.

Zoals de naam al aangeeft is deze creditcard helemaal gericht op de situatie van studenten. Of beter gezegd jongeren onder de 24 jaar. Dit wil dus zeggen dat er qua inkomen minder strenge eisen gelden. Echter, hoewel dit positief klinkt gaan de strengere eisen wel ten kosten van de hoogte van het limiet in vergelijking met een creditcard.

Of dit nadelig is zal iedereen voor zichzelf moeten bepalen. Hoe dan ook, afgezien van de lagere inkomenseis en bestedingslimiet is een studenten creditcard voor de rest goed vergelijkbaar meet een normale creditcard. Zodoende zijn er verzekeringen inbegrepen en kan je gewoon betalen op de plekken waar Mastercard en of Visa wordt geaccepteerd.

Creditcard aanvragen van een bank of (online) aanbieder

Indien je op dit moment klant bent bij een Nederlandse bank, is de kans groot dat ook zij creditcards aanbieden aan haar eigen klanten. Op dit moment hebben naast de 3 grote banken (ABN-AMRO, ING, Rabobank) ook de kleinere banken ASN, KNAB en SNS een creditcard voor haar klanten.

Het voordeel van een creditcard aanvragen bij een bank is dat deze soms gratis bij het betaalpakket zit. Echter, hoewel dit vaak aantrekkelijk klinkt is een creditcard vaak alleen bij de duurdere pakketten inbegrepen. Daarnaast kennen ze in tegenstelling tot aanbieders vaak een beperkt aanbod van verzekeringen.

Kortom, al met al kan het voor sommige klanten inderdaad lonend zijn om een creditcard af te nemen van de eigen bank indien deze gratis bij het betaalpakket is inbegrepen. Wanneer een creditcard niet gratis is inbegrepen of je graag andere aanvullende extra's bij de creditcard wilt, kies dan voor een aanbieder.

Creditcard aanvragen met als maatschappij Mastercard

Door het aanvragen van een Mastercard ben je verzekerd van een voordelige bijdrage. Dit is dan ook het onderscheidende van Mastercard. Ondanks een klein assortiment beschikt zij over voordelige creditcards en doet zij weinig aan uitbundige welkomstcadeaus. Niettemin, afgezien van de voordelige prijs kent Mastercard ook één aandachtspunt.

De creditcards worden namelijk in minder welvarende landen minder geaccepteerd dan Visa cards. Echter, ondanks dit gegeven is het niet zo dat de creditcards onbruikbaar zijn. Allesbehalve, want klanten van Mastercard kunnen wereldwijd alsnog met hun betaalkaart bij circa 44 miljoen punten terecht. Betalen is in circa 210 landen in 150 valuta's mogelijk.

Hoe dan ook, naast de iets mindere acceptatie in minder welvarende landen is er nog een opvallend kenmerk van Mastercard. Haar creditcards worden vaak namelijk aangeboden i.c.m. een bank. Alhoewel dit niet perse een nadeel hoeft te zijn, kan het voor sommige te bezwaarlijk zijn om voor enkel een creditcard te gaan over te stappen van bank.

Creditcard aanvragen met als maatschappij Visa

Visa is van alle creditcardmaatschappijen de grootste maatschappij ter wereld. Het unieke aan de creditcards van Visa is dat haar creditcards met circa 47 miljoen betaalpunten ter wereld de beste dekking hebben. Vooral in minder welvarende landen zal je dit verschil met de 44 miljoen betaalpunten van Mastercard merken.

Hoe dan ook, naast een goede dekking kent Visa ook een groot assortiment. Alhoewel dit gegeven mooi meegenomen is, zit het voordeel hem erin dat er ook best wat creditcards worden aangeboden zonder bank. Ofwel iedereen kan ze aanvragen en je hoeft niet over te stappen van bank. Echter, afgezien van de pluspunten kent Visa één minpunt.

Het minpunt van Visa is haar prijs. In vergelijking met vergelijkbare Mastercard creditcards is zij doorgaans duurder. Waar dit verschil door wordt veroorzaakt is de dekking. Want waar Mastercard deze kosten neerlegt bij de winkelier daar legt Visa dit neer bij haar klanten. Mede hierdoor is Visa voor klanten iets duurder maar kent wel de beste dekking.

Vergelijk alle creditcards van Visa en Mastercard

Omdat de creditcards van Visa en Mastercard veel op elkaar lijken is het voor vele lastig om vooraf te bepalen voor welke ze moeten gaan. Doordat in onze vergelijking vrijwel alle creditcards van Visa en Mastercard zijn opgenomen kan je eerst vrij algemeen vergelijken.

Alleen in het geval je naar lagelonenlanden op reis gaat kan het verstandig zijn om expliciet een keuze te maken voor een creditcard van Visa of Mastercard. Zodoende is Visa van deze 2 vooral in lagelonenlanden de meest geaccepteerde maatschappij ter wereld.

Dit gezegd hebbende betekent het niet dat je met de creditcards van Mastercard geen kant op kan. Integendeel zelfs. Ook met de creditcards van Mastercard kan je over de hele wereld betalen alleen dan wel op een iets minder aantal betaalpunten.

KenmerkAmerican ExpressMastercardVisa
Acceptatie: VoldoendeGoedUitmuntend
Assortiment:VoldoendeGoedUitmuntend
Betaalpunten:500.000 ±44.000.000 ±47.000.000 ±
PrijsVoldoendeUitmuntendGoed

Creditcards vergelijken op basis van kosten

In plaats van te vergelijken op extra's zou is het ook goed mogelijk om creditcards te vergelijk op basis van kosten. Aangezien er aan een creditcard allemaal verschillende kosten kunnen zitten kan je het vergelijken zo uitgebreid maken als jezelf wenst.

Niettemin is het wel verstandig om onderscheid te maken tussen vaste- en variabele kosten. Op dit moment heeft een creditcard slechts één vaste kostenpost en dat is de jaarlijkse bijdrage. Op het gebied van variabele kosten zijn er een stuk meer te vinden.

Mede hierom is het qua variabele kosten verstandig om specifiek te kijken naar wat je van plan bent om te doen met de creditcard. Ga je bijvoorbeeld betalen in een land zonder Euro? Kies dan voor een creditcard met lage wisselkoersopslag.

Hoe lang duurt het aanvragen van een creditcard?

Gemiddeld genomen duurt het aanvragen van een creditcard 14 werkdagen. Of het ook daadwerkelijk 14 dagen wordt zal onder andere afhangen van het soort creditcard en de manier waarop de aanvraag is verstuurd. Zo gaat online aanvragen sneller dan via de post. Naast de manier van aanvragen speelt ook het soort creditcard mee.

Zo kunnen een aantal prepaid creditcards al binnen 24 uur geleverd zijn. Desondanks kan je voor een klassieke, studenten en zakelijke creditcard beter uitgaan van 2 werkweken (10 dagen). Deze tijd is nodig om gegevens te controleren, een BKR-toets uit te voeren, de creditcard te drukken, de activeringscode op te sturen en de kaart fysiek uitleveren.

Met spoed een creditcard aanvragen

Of het mogelijk is om een creditcard met spoed aan te vragen zal afhangen van de aanbieder en het soort creditcard. Eigenlijk is het enkel met een prepaid creditcard van Viabuy en Money2Go mogelijk om een creditcard binnen 24 uur in huis te hebben. In geval van andere soorten creditcards kan je alleen proberen om de aanvraag te versnellen.

Dit doe je door allereerst het aanvraagformulier online op te sturen. Na het opsturen van het formulier zal je de uitgever moeten bellen of de aanvraag versneld kan worden. Hoewel versnellen niet bij elke uitgever mogelijk is, kan je bij ICS afhankelijk van drukke periodes en omstandigheden de levertijd op deze manier versnellen tot circa 5 werkdagen.

Zo werkt de aanvraag van een creditcard

In feite is het aanvragen van een creditcard zelf niet moeilijk. Veelal zit het meeste werk in het vinden van de juiste creditcard en het vergelijken van de creditcards met elkaar. Wanneer de keuze voor een specifieke creditcard bekend is kan je kijken of je aan de gestelde voorwaarden voldoet. Is dit zo, dan kan je het aanvraagformulier invullen.

Nadat het aanvraagformulier is ingevuld moet je nog enkele extra gegevens meesturen zoals een loonstrook en enkele gegevens van je Nederlandse persoonsbewijs (paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd). Na het opsturen gaat de aanbieder/uitgever de aanvraag en de bijbehorende gegevens (loonstrook) controleren.

Op het moment dat er geen problemen zijn gevonden en de BKR-toets goed is verlopen wordt de pas gedrukt en los opgestuurd van de activatiecode. Veelal is de creditcard vanaf het moment van goedkeuring binnen 14 werkdagen in huis. Vergeet overigens niet om de creditcard na ontvangst te activeren door bijvoorbeeld een (online) betaling te doen.