American Express aanvragen

Vergelijk 16 Nederlandse American Express cards met elkaar!

American Express aanvragen

American Express is een financiële dienstverlener met het hoofdkantoor in New York. Sinds de oprichting in 1850 is zij steeds met haar tijd meegegaan. Zo was zij in 1959 een trendsetter met het uitgeven van plastic betaalpassen. Hoe dan ook, ondanks dat het hoofdkantoor gevestigd is in de VS geeft zij ook creditcards uit in Europa waaronder in Nederland en België.

Kenmerkend voor AMEX is dat het met haar creditcards niet mogelijk is om in termijnen te betalen en het aantal betaalplekken onderdoet voor Visa en Mastercard. Niettemin, mede door haar extra’s (upgrade bij hotels en vliegvelden, gratis 2e creditcard, verzekeringen en het sparen voor punten) kan het aanvragen van een American Express card ook een meerwaarde zijn.

Voorwaarden voor het aanvragen van een American Express Card

Alhoewel het bij American Express in feite niet mogelijk is om gespreid in termijnen te betalen wordt er door het voorschieten van aankopen voor maximaal 30 dagen wel degelijk een soort limiet verleend. Mede hierdoor moet iedereen aan elke algemene eisen voldoen. Een eerste eis is dat de aanvrager geen negatieve BKR-registratie mag hebben.

Daarnaast moet ook de aanvrager minimaal beschikken over een bruto jaarinkomen van €18.000 om de goedkoopste creditcard te mogen aanvragen. Naast de financiële eisen moet de aanvrager ook in het bezig zijn van een betaalrekening bij een Nederlandse bank, een geldig persoonsbewijs op zak hebben en minimaal 18 jaar of ouder zijn.

Type kaartBruto jaarinkomen
Blauw€ 18.000
Groen€ 23.000
Goud€ 36.000
Platina€ 60.000

Procedure voor het aanvragen van een American Express creditcard

De procedure voor het aanvragen van een American Express creditcard begint met het invullen van het aanvraagformulier. Nadat het invullen is gelukt kan je het formulier opsturen. Alhoewel het mogelijk is om dit formulier per post op te sturen is het aan te raden om dit online te doen aangezien dan de aanvraag sneller gaat.

Hoe dan ook, op het moment dat American Express jouw aanvraag in ontvangst heeft gaat ze controleren of de gegevens kloppen en of er aan de gestelde voorwaarden is voldaan. Wanneer er geen problemen zijn gevonden tijdens de controle dan zal de aanvraag afgerond worden en houw betaalpas gedrukt en opgestuurd worden.

Over het algemeen genomen duurt het aanvragen van een American Express creditcard in Nederland 10 werkdagen. De aanvraag zelf duurt inclusief het opzoeken van benodigde documenten (bewijs van inkomen en persoonsbewijs) maximaal 30 minuten. Wanneer jij de pas hebt ontvangen hoe je hem alleen nog te activeren om het abonnement te starten.

Blue, Green, Gold of Platina card

American Express heeft 4 soorten creditcards. Tussen deze varianten zit een verschil qua luxe en jaarlijkse bijdrage. Zo heb je allereerst met de blue card de goedkoopste en minst luxe creditcard. Met een prijs van ongeveer €50 per jaar geniet je van de basis, zoals: een aankoopverzekering, geld-terug-garantie en fraudebescherming.

Wil je naast de bovenstaande voordelen ook punten sparen en een bagagevertraging- en vluchtvertragingsverzekering? Kies dan voor de Green card. Moeten de verzekeringen nog uitgebreider dan kan de Gold card een optie zijn. Naast de extra's van de Green card beschikt deze creditcard ook over uitgebreide en exclusieve verzekeringen.

Enkele voorbeelden van zulke exclusieve verzekeringen zijn de reisongevallen- en annuleringsverzekering. Hoe dan ook, naast de verzekeringen krijg je ook een gratis upgrade in 500 hotels en elk jaar een gratis travel voucher t.w.v. €75. Tot slot, de platina variant van AMEX is de meest luxe creditcard en regelt indien gewenst gratis een reis.

Flying blue creditcards van American Express

Naast de standaard creditcards heeft American Express ook de zogeheten Flying Blue cards in haar assortiment. Deze creditcards zijn bestemd voor Flying Blue deelnemers. Ben je nog geen lid van Flying Blue dan is dit geen probleem, want wanneer je een Flying Blue creditcard aanvraagt kan je tegelijkertijd lid worden van Flying Blue.

Hoe dan ook, een Flying Blue creditcard is vooral bedoeld voor degene die regelmatig reizen met KLM. Waarom je zou moeten kiezen voor Flying Blue heeft te doen met een aantal extra's t.o.v. de standaard creditcards.Zodoende krijg je in de eerste plaats meer punten voor elke uitgegeven euro. Hierdoor spaar je sneller voor cadeaus.

Naast het sparen voor cadeaus bouw je ook experience points op en zijn er enkele handige reisverzekeringen inbegrepen. Tot slot is het ook mogelijk om nu te vliegen en later te betalen met de fly-now-pay-later-service. Hoewel gespreid betalen met American Express in feite niet mogelijk is, kan je vliegtickets van KLM/Air France wel in 3 termijnen betalen.

Is een American Express creditcard duur?

Doordat American Express enkele creditcards in het assortiment heeft met een hoge jaarlijkse bijdrage (€700) wordt er vaak automatisch een duur imago aan haar gekoppeld. Helaas klopt dit niet. Hoewel American Express vrij luxe creditcards in haar assortiment heeft, kent zij ook creditcard voor een normale portemonnee.

Daarnaast is het ook een terechte vraag of bijvoorbeeld een creditcard met een bijdrage van €700 per jaar ook wel echt duur is. Ofschoon is €700 veel geld, maar bij zo'n creditcard zit dan ook veel inbegrepen. Enkele voorbeelden van extra's waaraan je dan moet denken is een uitgebreide aankoop- en reisverzekering en privé ruimtes op vliegvelden.

Hoe dan ook, afgezien van de luxe creditcards beschikken vrijwel alle creditcards standaard of extra's. Zo kan je gebruik maken van een geld-terug-garantie, een gratis 2e creditcard, sparen voor cadeaus, binnen 24 uur een vervangende kaart bij verlies of diefstal en in tegenstelling tot andere aanbieders wordt er een limiet op maat afgesproken.