Prepaid creditcard kopen? Keuze uit 7 aanbieders

Door een negatieve BKR-registratie of door een te laag inkomen kan het zomaar zo zijn dat het aanvragen van een creditcard voor jou niet mogelijk is. Gelukkig blijft er één prima alternatief over voor als het aanvragen niet lukt, namelijk: een prepaid creditcard kopen.

NaamJaarlijkse bijdrage Aanschaf
kosten
Aankoop
verzekering
Prepaid cardBekijken
ANWB
Prepaid
€20Geen180 dagenBekijk
World Card
Prepaid
€17,50Geen180 dagenBekijk
Mastercard classic
Prepaid
€17,50Geen180 dagenBekijk
Money2go Prepaid€19,95€9,95NeeBekijk
Viabuy Prepaid€19,90€69,90NeeBekijk
Cash Passport
Prepaid
€9,95€19,95NeeCash-Passport-prepaid-Mastercard helaas geen afbeeldingBekijk
Moneypass Prepaid€30€8,95NeeMoneyPass-Prepaid-Creditcard Helaas geen afbeeldingBekijk

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een betaalkaart waarmee wordt betaald van een vooraf opgeladen tegoed. Hoewel de Chipknip verleden tijd is kan hij hiermee goed worden vergeleken, want ook met de Chipknip kon pas worden betaald als hij was opgeladen.

De overeenkomsten daargelaten zijn de twee belangrijkste verschillen het wereldwijde betaalgemak en de vele verzekeringen die zijn inbegrepen bij een prepaid creditcard.

De verschillen tussen een creditcard en prepaid creditcard

Het belangrijkste kenmerk van een prepaid creditcard en tevens het verschil met een klassieke creditcard is de afwezigheid van het bestedingslimiet. Oftewel om te kunnen betalen moet de kaarthouder zelf zorgen voor voldoende saldo.

Vanzelfsprekend is het door de afwezigheid van het bestedingslimiet niet mogelijk om aankopen achteraf te betalen. Eveneens is het ook niet mogelijk om in termijnen te betalen. Ondanks dat dit gezien kan worden als nadeel kleven er natuurlijk ook voordelen aan.

Want zo is er geen BKR-toetsing nodig en geldt er geen minimuminkomen. Hierdoor wordt het voor vrijwel iedereen mogelijk om er één aan te vragen.

Voordelen van een prepaid creditcard

 • Er is geen minimuminkomen vereist.
 • “Gratis” verzekeringen op bijna alle aankopen.
 • Aanvragen is zelfs mogelijk met een negatieve BKR-registratie.
 • Nooit meer uitgeven dan gepland door een vooraf vastgesteld betaalplafond.
 • Of jij nou wilt betalen in München of Chicago met het wereldwijde betaalgemak zijn beide geen probleem.

In de eerste plaats is het een voordeel dat er weinig eisen zitten aan een prepaid creditcard. Zodoende geldt er geen inkomenseis en is het zelfs mogelijk om met een BKR-registratie er één aan te vragen.

In de tweede plaats is ook het wereldwijde betaalgemak een belangrijk voordeel. Het is namelijk zo dat de kans dat er in het buitenland betaald kan worden met een prepaid card groter is dan met een Nederlandse bankpas.

Tot slot zijn in de laatste plaats natuurlijk de inbegrepen verzekeringen een belangrijk voordeel. Niets voor niets worden de aankoopverzekering en aflevergarantie geprezen, maar let wel op want ze zijn niet bij iedere creditcard inbegrepen.

Wie mag een prepaid creditcard aanvragen?

Het mooie van een prepaid creditcard is dat eigenlijk iedereen een prepaid creditcard mag aanvragen. Natuurlijk zijn er een paar voorwaarden maar die zijn eigenlijk te verwaarlozen. De aanvrager moet namelijk voldoen aan de volgende eisen:

 • 18 jaar of ouder zijn.
 • In het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort, ID-kaart).
 • Woonachtig zijn in Nederland.
 • Voldoend aan optionele eisen zoals een lidmaatschap.

Is een prepaid creditcard een creditcard zonder BKR-toetsing?

Ja, dat klopt. Er wordt tijdens de aanvraag zelfs helemaal niet gevraagd naar de financiële situatie van de aanvrager. Waarom hier niet naar wordt gevraagd heeft te doen met het gegeven dat het niet mogelijk is om in termijnen te betalen.

Prepaid creditcard met aankoopverzekering(-en)

Het zal je maar gebeuren een product dat één dag na de aankoop wordt gestolen. Het is niet wenselijk maar wel realiteit. Met de aankoopverzekeringen die bij een aantal prepaid creditcards worden meegeleverd vergoedt de creditcardmaatschappij de geleden schade.

Aankoopverzekering

In het kort houdt de aankoopverzekering in dat al jouw aankopen die zijn betaald met een creditcard gedurende 180 dagen zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Wees er wel attent op dat deze verzekering alleen standaard is inbegrepen bij de cards van ICS.

Aflevergarantie

Koop jij zo af en toe bepaalde producten online dan kan het slim zijn om te kijken of jouw toekomstige prepaid creditcard ook beschikt over een aflevergarantie. Met deze garantie is het altijd 100% zeker dat jouw product wordt afgeleverd. Ook als het product niet wordt geleverd komt het goed, want dan stort de maatschappij het aankoopbedrag terug.

De goedkoopste prepaid creditcard

Voor de portemonnee is er niets beter dan te kiezen voor de goedkoopste creditcard. Maar, wat is de goedkoopste prepaid creditcard? Doordat iedereen een creditcard op zijn eigen manier gebruikt is dit voor iedereen persoonlijk.

Prepaid creditcard met de laagste jaarlijkse bijdrage

Afgezien dat de goedkoopste card voor iedereen persoonlijk is kan er natuurlijk wel worden gekeken naar de 5 prepaid creditcards met de laagste jaarlijkse bijdrage.

 1. Cash Passport prepaid          – €9,95
 2. Mastercard Classic prepaid – €17,50
 3. Prepaid Visa World Card      – €17,50
 4. Viabuy Prepaid                       – €19,90
 5. Money2go                                – €19,95

Opmerkelijk kan het zijn dat in de lijst bijna geen Visa cards voorkomen. De reden hiervan is dat haar creditcards wereldwijd het meest worden geaccepteerd, waardoor ze (iets) duurder zijn.

Andere soorten prepaid creditcards

Eigenlijk is een prepaid creditcard niets anders dan een pasje of account waarop tegoed staat. Mede om deze betekenis zouden er nog twee andere varianten kunnen bestaan, namelijk: de virtuele creditcard en de tijdelijke creditcard.

Virtuele prepaid creditcards

Mocht jij snel een creditcard nodig hebben dan doe je er verstandig aan om voor een virtuele creditcard te gaan. Eenmaal na de aanvraag ontvang jij spoedig jouw code en wachtwoord om te kunnen betalen in de mailbox.

Zoals al beschreven is het een voordeel van een virtuele creditcard dat hij snel in huis is en daarnaast in de meeste gevallen geheel anoniem. Om een beeld te krijgen van een virtuele prepaid creditcard kan het interessant zijn om een kijkje te nemen bij Paysafe.

Tijdelijke prepaid creditcards

Wil jij niets te maken hebben met jaarlijks terugkerende kosten dan kan een tijdelijke creditcard in de vorm van een betaalkaart iets voor jou zijn. Het voordeel t.o.v. een virtuele creditcard is dat hiermee zowel online als in een winkel kan worden betaald.

Onder de vele cadeaubonnen zijn zelfs Visa en Mastercard cadeaubonnen te verkrijgen. Met deze prepaidkaarten is het mogelijk om op dezelfde plaatsen te betalen waar ook de creditcards van Visa en of Mastercard worden geaccepteerd.

Tijdelijke-creditcard-Visa-Mastercard

Waar kan ik een prepaid creditcard kopen?

In het algemeen wordt een prepaid creditcard online gekocht. Of beter gezegd aangevraagd. Het online aanvragen van een creditcard heeft zowel voor de maatschappij als aanvrager voordelen.

Zo is het voor de aanvrager mogelijk om zich online te oriënteren en voor de maatschappij een kans om fraude aanzienlijk te verkleinen en kosten te besparen.

Een (online) prepaid creditcard kopen in de winkel

Indien jij kiest voor een prepaidkaart dan is het uiteraard mogelijk om deze in de winkel te kopen. De meeste verkopers van cadeaukaarten zullen deze betaalkaarten op voorraad hebben.

De kosten van een prepaid creditcard

Wanneer jij eenmaal een prepaid creditcard in bezit hebt dan ontkom je niet aan de kosten. Zodoende krijg je bij iedere aanbieder te maken met vaste kosten zoals de jaarlijkse bijdrage en gebruikskosten zoals de wisselkoersopslag.

Vaste kosten

Aanschafkosten Jaarlijkse bijdrage
Activatiekosten

Kosten voor gebruik

Boete voor het niet op tijd betalen van de jaarlijkse bijdrage Transactiekosten voor het terugboeken van saldo
Inactiviteitskosten Wisselkoersopslag
Papieren rekeningafschrift
Transactiekosten voor het opwaarderen van saldo

Kosten van een prepaid creditcard vergeleken met een creditcard

Als de kosten nader worden bekeken dan verschillen de creditcards niet eens heel veel. De twee belangrijkste kosten waarop zij verschillen zijn de jaarlijkse bijdrage en transactiekosten.

Zodoende is een prepaid variant goedkoper in de jaarlijkse bijdrage en een klassieke variant in de transactiekosten. Ofschoon worden de hogere transactiekosten veroorzaakt door het steeds opnieuw moeten opwaarderen van saldo.

Tot slot moet er op het gebied van kosten bij een aantal prepaid creditcards worden gelet op een aantal “verborgen” kosten zoals de aanschafkosten en inactiviteitskosten.

Aanschafkosten 

Soms kan het lijken dat een prepaid creditcard gratis is, maar gratis is toch meestal niet helemaal gratis. Ook een aanbieder met een lage jaarlijkse bijdrage moet haar kosten terugverdienen en doet dit meestal door aanschafkosten of activatiekosten te rekenen.

Inactiviteitskosten

Niks is vervelender om te betalen voor iets wat helemaal niet wordt gebruikt. Bij sommige prepaid creditcards is dit helaas het geval. Wanneer de card niet binnen een bepaalde periode wordt gebruikt dan worden er inactiviteitskosten berekend.

Hoe werkt het aanvragen van een prepaid creditcard?

 1. Invullen van het aanvraagformulier.
 2. Het aanvraagformulier printen en voorzien van handtekening.
 3. Nadat de handtekening is gezet moet het formulier worden ingescand.
 4. Controleer of het formulier op de computer goed leesbaar is.
 5. Stuur het aanvraagformulier op naar de aanbieder.
 6. De aanbieder zal de aanvraag goed- of afkeuren.

Hoe lang duurt het aanvragen van een prepaid creditcard?

Vanaf het moment dat het formulier is opgestuurd zal het normaliter 14 werkdagen duren voordat de prepaid creditcard in huis is. Ofschoon geldt dit niet voor virtuele cards die bijna direct na de aanvraag in de mailbox zitten.

Prepaid creditcard aanvragen en vergelijken 

Wanneer je geen zin hebt om contact te hebben met een klantenservice in een vreemde taal dan zit je bij creditcardworld.nl goed. Bij ons is het namelijk alleen mogelijk om na het vergelijken doorgestuurd te worden naar een Nederlandse aanbieder.

Welke creditcard jij precies zou moeten aanvragen hangt af van jouw eigens wensen. Het vergelijken van prepaid creditcards kan hierbij enorm helpen.

Prepaid creditcards met welkomstcadeau

Tot slot mocht jij nog zitten twijfelen dan haalt wellicht een welkomstcadeau jou over. Net als bij andere creditcards zitten ook bij prepaid creditcards welkomstcadeaus. Een voorbeeld hiervan is de actie stort jouw eerste saldo en krijg €5 cadeau.