Mastercard debit card

Een Mastercard debit card is een prepaid creditcard dat in grote lijnen te vergelijken valt met de oude betaalmethode Chipknip. Een van de kenmerken hiervan is de manier van opladen. Waar met een creditcard gebruik kan worden gemaakt van een bestedingslimiet daar moet bij een debit card dit zelf worden geregeld door digitaal op te waarderen.

Naast het verschil in opladen is er ook een verschil qua acceptatie. In tegenstelling tot een creditcard is het met een prepaid creditcard niet altijd mogelijk om borg of tol te betalen. Hoofdzakelijk komt dit doordat pre-autorisatie met een prepaid card niet altijd mogelijk is.

Al met al hoeft een debit card niet nadelig te zijn. Zo is een voordeel dat er geen BKR-toetsing hoeft plaats te vinden. Mede hierdoor zitten er weinig voorwaarden aan een debit card waardoor bijna iedereen er één kan aanvragen.

De 5 beste debit cards van Mastercard

CreditcardAanbiederJaarlijkse bijdrageAanschaf- kostenAankoop verzekeringAflever garantieInactiviteit kosten
Cash-Passport-prepaid-Mastercard helaas geen afbeeldingGWK €9,95€19,95NeeNee€3,50
Mastercard classic €17,50-JaJaN.v.t.
Money2go -€9,95NeeNee€2,50
MoneyPass-Prepaid-Creditcard Helaas geen afbeeldingMoneyPass €30,00€8,95NeeNee€1,00
Viabuy €19,90€69,90NeeNee€9,95

Als er een tijd komt dat je debit card in een stoffige la komt te liggen, let er dan op dat jouw aanbieder geen inactiviteitskosten rekent. Wanneer dit wel het geval is denk er dan over na om een card aan te vragen zonder deze kostenpost.

Waarom liggen de aanschafkosten van Viabuy debit cards hoger dan vergelijkbare cards?

Na het observeren van de vergelijktabel kan het tegenstrijdig overkomen dat de Viabuy debit cards hoge activatiekosten hebben. Dit komt niet overeen met de filosofie van Mastercard als prijsvechter. De oorzaak hiervan is dat Viabuy automatisch een “gratis” Viabuy-bankrekening koppelt aan een Viabuy card.

Waarom kiezen voor een Mastercard debit card?

Creditcards van Mastercard staan bekend om hun voordelige prijs. Naast de voordelige prijs hebben de cards nog een aantal voordelen die het aanschaffen zeker de moeite waard maken.

Aankopen automatisch verzekerd

Door te betalen met een debit card is het mogelijk om te profiteren van verschillende verzekeringen, zoals bijvoorbeeld de aankoopverzekering. Ondanks dat de aankoopverzekering alleen bij de Mastercard Classic prepaid is inbegrepen is het een pluspunt dat de meeste aankopen 180 dagen zijn verzekerd.

Alle producten altijd geleverd tot minimaal aan de voordeur

Naast de aankoopverzekering is het ook mogelijk om met de Mastercard Classic prepaid gebruik te maken van de aflevergarantie. Met de aflevergarantie ben jij ervan verzekerd dat bestellingen tot minimaal aan de voordeur worden geleverd. Ofschoon kan het voorkomen dat een product nooit aankomt, maar dan stort Mastercard het aankoopbedrag terug.

Altijd uitgaven in de hand

Een debit card is een ware uitkomst wanneer jij iemand bent die zich moeilijk aan budgetten kan houden. Het is namelijk nooit mogelijk om meer uit te geven dan als het saldo dat op de creditcard is gestort.

Geen BKR-toetsing

Doordat het niet mogelijk is om achteraf gespreid te betalen, is het uitvoeren van een BKR-toetsing overbodig. Hierdoor wordt het zelfs mogelijk om in een financieel moeilijke tijd te betalen met een creditcard.

Goedkope jaarlijkse bijdrage

Een prepaid creditcard en dan met name de Mastercard Classic prepaid is van alle credit-, debit– en charge cards het goedkoopst in de jaarlijkse bijdrage.

Betalen over de hele wereld

Tijdens een reis in het buitenland is een pinpas in 9 van de 10 gevallen niet voldoende om te kunnen betalen. Om toch te kunnen betalen is het verstandig om een creditcard op zak te hebben als tweede betaalmiddel.

Mastercard debit card Nederland

Wanneer er over een debit card wordt gesproken is er nog wel eens verwarring over wat nou precies een debit card is. Voornamelijk komt dit doordat de betekenis in Nederland anders is dan de internationale betekenis. Zodoende betekent het in Amerika een klassieke creditcard en in Nederland een prepaid creditcard.

An sich hoeft dit verschil in definitie geen probleem te zijn, maar het is goed om hiervan op de hoogte te zijn.

Waar kan ik betalen met een Mastercard Debit card?

Met alle betaalpassen van Mastercard kan er betaald worden waar Mastercard of Maestro wordt geaccepteerd. In zijn totaliteit komt dit neer op miljoenen plekken wereldwijd.

Bestaan er ook gratis debit cards?

Helaas, er bestaat geen gratis debit card. Aan elke debit card zitten kosten verbonden die terugkomen waaronder de jaarlijkse bijdrage. Naast de jaarlijkse bijdrage kunnen, bij sommige aanbieders, ook eenmalige activatiekosten van toepassing zijn.

Is er ook een debit card van ING?

ING heeft net als alle andere banken geen prepaid creditcard. Dit is jammer, maar niet onoverkomelijk want er zijn tal van alternatieven. Mocht je toch graag een debitcard willen van ING dan zal je nog even moeten wachten. ING heeft het idee om een prepaid creditcard uit te geven in beraad genomen.

Mastercard debit card aanvragen

Eigenlijk is het voor iedereen wel mogelijk om aan de voorwaarden van een debit card te voldoen. De voorwaarden, een geldig woonverblijf en ID-bewijs, zijn zeer laagdrempelig wat er op neerkomt dat vrijwel iedereen er één kan aanvragen. Dus waar wacht jij nog op begin met het vergelijken van Mastercard debitcards.