Visa card aanvragen? Keuze uit 18 creditcards!

Visa card aanvragen? Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbaar betaalmiddel voor zowel binnen- als buitenland dan is een Visa card een goede optie. Naast dat zij wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard is, heeft zij ook nog eens een royaal assortiment.

NaamLimietBijdrageAankoop
verzekering
CreditcardBekijken
ANWB Visa Card€2.500€14,50180 dagenBekijk
ANWB Visa Silver card€3.500€26,50270 dagenANWB VISA Silver CardBekijk
Visa World Card€2.500€36,50180 dagenBekijk
Visa World Card Panda€2.500€36,50180 dagenBekijk
Visa World Card Photo€2.500€36,50180 dagenBekijk
ANWB Visa Gold€5.000€37,50365 dagenBekijk
Visa World Card Gold€5.000€55,00365 dagenBekijk
Visa World Card Platinum€10.000€154,00365 dagenBekijk
Knab Visa Card€2.500€60,0090 dagenKnab Visa creditcardBekijk
ASN creditcard€2.500€22,50180 dagenASN-creditcardBekijk
Flex Visa Card In overleg€12,9590 dagenBekijk
Holland Visa CardIn overleg€19,9590 dagenBekijk

Wie of wat is Visa?

Visa is de grootste creditcardmaatschappij ter wereld en is in 1976 opgericht. Waar de naam Visa voor staat weet alleen de oprichter Dee Hock, maar dat zijn doel om de naam over de hele wereld bekend te maken is gelukt zal iedereen beamen.

Hoewel Visa officieel in 1976 is opgericht, bestaat zij eigenlijk al langer. In 1970 was namelijk de toenmalige Amerikaanse bank National Americad dat haar voorganger uitgaf. Terug naar het heden. Visa geeft zelf geen creditcards uit.

Het enigste wat zij zich mee bezig houdt is het verstrekken van licenties aan aanbieders. Daarnaast richt zij zich op haar kernactiviteit, namelijk het systeem beheren, onderhouden en veilig houden.

Feiten en cijfers van Visa

 • Jaarlijkse omzet: 12,7 Miljard.
 • Aantal werknemers: 9500.
 • Hoofdkantoor: Foster City, Californië.
 • Europees hoofdkantoor: Londen, Engeland.
 • Geschat marktaandeel: 65% wereldwijd.

Voordelen van een visa card

 • Verzekeringen.
 • Meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
 • 80% van de aanbieders geeft een origineel welkomstcadeau.

Meest geaccepteerde creditcardmaatschappij

Wat zijn de voordelen van een Visa card? Nou één dan wel niet het grootste voordeel van Visa is dat je kiest voor zekerheid. Wat hiermee wordt bedoeld is dat er altijd wel een betaalpunt in de buurt is, omdat zij wereldwijd de meest geaccepteerde maatschappij is.

Meegeleverde verzekeringen

Behalve de wereldwijde acceptatie beschikken 80% van de Visa cards ook nog eens over inbegrepen verzekeringen. Hoe ruim het pakket van verzekeringen is hangt af van de luxe van de creditcard. Maar vrijwel altijd zijn verschillende aankoopverzekeringen inbegrepen.

Welkomstcadeau

Tot slot hebben vele aanbieders ook nog eens leuke acties. In het verleden zijn de WakaWaka en €50 tegoed hier goede voorbeelden van geweest. Natuurlijk mag het cadeau nooit de belangrijkste reden zijn, maar zeg nou zelf het is nooit weggenomen.

Acceptatie van Visa creditcards

Een creditcard is een goede oplossing wanneer een pinpas niet geaccepteerd wordt. Ondanks dat het in een land als Nederland ondenkbaar is dat er niet met een bankpas betaald kan worden is dit af en toe toch echt werkelijkheid.

Vele verhuurbedrijven en hotels willen immers dat de borg vooraf wordt betaald middels pre-autorisatie. Pre-autorisatie is een tijdelijke bevriezing van een deel van het bestedingslimiet, dat alleen mogelijk is met een creditcard.

Naast hotels en verhuurbedrijven is het natuurlijk ook mogelijk om te betalen bij de supermarkt of bouwmarkt om de hoek. Met de NFC-chip kan er zelfs tot een bepaald bedrag contactloos worden betaald.

Tot slot. Tot nu toe hebben wij het alleen over betalen in het binnenland gehad, maar betalen in het buitenland is natuurlijk een van de belangrijkste pluspunten van een creditcard. Een Visa Card geeft toegang tot 40 miljoen betaalpunten in 200 landen.

Welke soorten Visa cards zijn er?

Net als andere maatschappijen heeft ook Visa verschillende soorten creditcards. Naast de klassieke Visa card heb je namelijk ook nog keuze uit een debet-, studenten- en zakelijke creditcard.

Charge card

Een charge card is in feite een creditcard waarbij het niet mogelijk is om het opgenomen limiet in termijnen terug te betalen. Ofwel, aan het einde van de maand/rentevrije periode moet het gehele openstaande bedrag zijn terugbetaald.

Ook al staan de creditcards van American Express bekend als charge cards ook de klassieke creditcards van Visa en Mastercard zijn eigenlijk charge cards. Dit komt doordat het in eerste instantie niet mogelijk is om zonder boete later te betalen.

Debet creditcard

Bij een debet creditcard wordt het opgenomen bedrag net als bij een bankpas direct afgeschreven. Omdat er wordt betaald van een vooraf opgeladen tegoed wordt er ook wel gesproken van een prepaid creditcard.

Nu is het logisch dat de vraag bij je op zal komen van: wat is dan het voordeel ten opzichte van een bankpas? Nou het voordeel is dat een prepaid creditcard meer betaalpunten heeft in het buitenland en er vaak gratis diverse garanties en verzekeringen zijn inbegrepen.

Revolving creditcard

Een revolving creditcard is een klassieke creditcard waarbij het mogelijk is om het opgenomen bedrag in termijnen te betalen. Ofschoon is dit in termijnen betalen wel tegen rente en indien de gespreid betalen faciliteit is aangevraagd zonder boete.

Studenten creditcard

Omdat studenten tijdens hun studie nog wel eens een creditcard nodig hebben, is het hebben hiervan geen overbodige luxe. Het pluspunt van een specifieke creditcard voor studenten is dat deze is afgestemd op het inkomen van studenten.

Hoewel er een studenten creditcard van Visa op de markt is, is het aanbod niet reuze. Enkel de ANWB biedt een studenten creditcard aan met als maatschappij Visa. Ondanks het woord studenten is de ANWB Visa jongeren card voor alle jongeren onder de 24 jaar.

Zakelijke creditcard

Net als andere soorten creditcards neemt ook een zakelijke creditcard van Visa met zich mee dat het wereldwijd de meest geaccepteerde Nederlandse business creditcard is. Het enige minpunt is het beperkte aanbod.

Enkel de World Card Business en de World Card Business Gold zijn zakelijke creditcards met als maatschappij Visa.

Wat zijn de kosten van een Visa card?

Afhankelijk van de gekozen soort creditcard komen bepaalde kosten altijd terug. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse bijdrage. Bij de goedkopere creditcards bedraagt dit slechts enkele tientjes per jaar en bij de luxere creditcards vaak rond of boven de €100.

Wanneer de jaarlijkse bijdrage eenmaal is betaald ligt het aan jezelf hoeveel de creditcard daadwerkelijk kost. Neem je bijvoorbeeld nog een 2e creditcard of betaal je veel in het buitenland en krijg je te maken met wisselkoersen.

Hoe dan ook. Vrijwel alle kosten van een Visa card vallen te overzien. Het enige wat is af te raden is om regelmatig contant geld op te nemen bij een geldautomaat aangezien dit per opname gemiddeld 4% kost.

Hoeveel Visa cards mag je hebben?

In principe mag je zoveel Visa creditcards hebben als je zelf wilt. Alleen geldt hierbij wel dat de meeste aanbieders maar 1 hooguit 2 creditcards per persoon verstrekken. Dus wil jij meerdere Visa cards dan moet je bij meerdere aanbieders een creditcard aanvragen.

Hoewel het natuurlijk iedereen zijn eigen keuze blijft moet je jezelf natuurlijk wel afvragen of het hebben van meerdere creditcards ook echt verstandig is. Naast dat iedere creditcard jaarlijkse bijdrage kost kan een extra creditcard van een andere maatschappij beter zijn.

Zodoende vult bijvoorbeeld een creditcard van Mastercard of American Express de huidige Visa card aan waardoor je de beschikking krijgt over nog meer betaalpunten.

Hoe veilig is een Visa creditcard?

De creditcards van Visa zijn veilig. Of laten we het anders stellen goed beveiligd. Maar net als betalen met een pinpas kan misbruik zowel online als fysiek nooit 100% worden uitgesloten. Wel doet Visa er veel aan om misbruik te voorkomen.

Zodoende is het vanaf heden nodig om bij iedere online betaling een extra code in te voeren. Deze extra code, ook wel verified by Visa genoemd, is een extra wachtwoord die tot stand komt via een app of sms.

Behalve extra beveiligen probeert Visa ook misbruik te voorkomen. Dit doen zij door consumenten alerter te maken op wat zij in verschillende situaties moet doen. Denk hierbij aan het blokkeren van een creditcard na verlies en het veilig omgaan met gegevens.

Wat te doen als de Visa card verloren is?

Indien een Visa card is verloren dan wel gestolen is het zaak om direct actie te ondernemen. Bel Visa om de creditcard direct te laten blokkeren. Na het blokkeren zal Visa jouw aanbieder op de hoogte stellen van de geblokkeerde creditcard.

Tevens wordt er in overleg gekeken wat de beste optie is om een nieuwe kaart te regelen. Indien jij in het buitenland verblijft is het in bijna alle gevallen mogelijk om tegen een vergoeding gebruik te maken van een service dat noodgeld beschikbaar stelt.

Moet ik een nieuwe Visa card aanvragen als de oude vervalt?

Kort gezegd: nee. Meestal stuurt de aanbieder kosteloos een nieuwe als de creditcard vervalt. Wanneer de creditcard door eigen gebruik is beschadigd kan de kaart tegen een gangbare vergoeding worden vervangen.

Kan ik ook een Visa card aanvragen met spoed?

Ja, indien spoed niet sneller dan 5 werkdagen betekent. Maar let op want een aanbieder kan dit nooit 100% garanderen. Ook moeten de volgende stappen worden doorlopen om de aanvraag te kunnen versnellen:

 1. Vraag de creditcard online aan en lever alle gegevens goed in.
 2. Neem contact op met de aanbieder met de vraag om de aanvraag te versnellen.
 3. Na ontvangst moet de creditcard nog geactiveerd worden.

Kan ik ook een Visa card aanvragen met een uitkering?

Het is inderdaad mogelijk om met een uitkering een Visa card aan te vragen, maar dan wel een prepaid creditcard. Het voordeel van zo’n prepaid creditcard is dat er weinig eisen en verplichtingen aanzitten. Het enige wat jij moet doen is de kaart opladen en betalen maar.

Welke Visa World card aanvragen?

Aangezien Visa beschikt over een ruim assortiment is het goed om hiervan het overzicht te hebben. Om hierbij te helpen hebben wij de 3 standaard varianten met 2 bijzondere varianten (Photo card en Panda card) kort toegelicht.

Visa World Card

Visa-World-Card

Voor degene die niet al te veel poespas willen is er de standaard World Card. Met deze variant beschik jij over een bestedingslimiet van €2.500 en worden aankopen voor 180 dagen verzekerd met de aankoop- en aflevergarantie.

Visa World Card Gold

Visa-World-Card-Gold

De World Card Gold is de middelste variant en kan worden gezien als een ware upgrade. Zodoende heeft het een bestedingslimiet van maar liefst €5.000 en zijn aankopen niet 180 maar 365 dagen verzekerd. En als kers op de taart is een tweede creditcard altijd gratis inbegrepen.

Visa World Card Platinum

Visa-World-Card-platinum

Voor degene die wil beschikken over de crème de la crème is er de platinum variant. Bij deze creditcard ligt het bestedingslimiet rond de €10.000 en zijn naast de ruime aankoopverzekeringen ook medische- en juridische verwijsdienst inbegrepen.

Visa card Photo

Met de World Card Photo wordt het mogelijk om voor eenmalig €10 een creditcard aan te vragen met jouw eigen foto erop. In grote lijnen is deze variant te vergelijken met de standaard World Card alleen is hij natuurlijk een stuk persoonlijker.

Visa Card Panda

Visa-World-Panda-card

Ben jij een wereldverbeteraar dan kan de Panda card met een warm hart richting het Wereld Natuur Fonds (WNF) een goede keuze zijn. De Panda Card is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het WNF en donateur en uitgever van World Cards ICS.

Wie mag een Visa card aanvragen?

Afgezien van de gekozen aanbieder blijft een creditcard altijd een financieel product. Hierdoor moet zowel de maatschappij als de aanvrager aan bepaalde voorwaarden voldoen. Veelal komen de volgende voorwaarden altijd terug voor de aanvrager:

 • Leeftijd van 18 jaar of ouder.
 • Woonachtig zijn in Nederland.
 • Geen negatieve BKR-registratie hebben.
 • Een netto-inkomen hebben van minimaal €1150.
 • In het bezit zijn van een geldig Nederlands persoonsbewijs.

Naast deze eisen kunnen aanbieders ook nog aanvullende voorwaarden hebben zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap.

Visa card aanvragen zonder BKR

Mocht jij een negatieve BKR-registratie hebben dan is het definitief niet mogelijk om een Visa card aan te vragen. Gelukkig bestaan er twee alternatieven die het alsnog mogelijk maken om te kunnen betalen met een creditcard van Visa.

Creditcard op borgstelling

Bij een creditcard op borgstelling staat iemand anders garant voor jouw bestedingslimiet. Hoe hoog dit limiet uiteindelijk zal uitvallen zal in overleg met de garantstaander moeten worden bepaald.

Prepaid creditcard

De tweede en laatste optie is een prepaid card waarbij je volledig eigen baas bent. Vanzelfsprekend heeft deze variant één minpunt en dat is dat het niet mogelijk is om gebruik te maken van een bestedingslimiet.

Hoe vraag ik een Visa card aan?

Via de website van één van de aanbieders kan snel en gemakkelijk een Visa card worden aangevraagd. Tijdens het aanvragen doorloop je vrijwel altijd de volgende stappen:

 1. Online invullen van het aanvraagformulier.
 2. Het formulier aanvullen met financiële gegevens.
 3. Het aanvraagformulier opsturen en laten controleren door de aanbieder.
 4. Indien alles goed is verlopen wordt de Visa card z.s.m. opgestuurd.

Visa card aanvragen hoe lang duurt dat?

Het aanvragen van een visa card duurt gemiddeld 2 weken. Dit is dus vanaf het moment dat jij de gegevens hebt opgestuurd tot en met de dag dat jij de creditcard daadwerkelijk in ontvangst kan nemen.

Aanvragen en vergelijken

Wanneer jij zeker weet dat jouw nieuwe creditcard een creditcard van Visa moet worden dan is het zaak om te kijken naar welke creditcard bij jouw past. In principe hoeft dit niet lang te duren aangezien je via deze website kunt beginnen met het vergelijken van Visa cards.

Mocht jij nou om de één of andere reden geen klassieke creditcard kunnen aanvragen lees dan nog even verder en kijk eens naar een prepaid, studenten of zakelijke creditcard van Visa.

Nederlandse Visa card aanvragen

Alle creditcards op deze website zijn afkomstig van een Nederlandse aanbieder. Dit betekent dus dat zij minimaal een Nederlandse website en of klantenservice hebben.

Prepaid Visa card

Altijd budgetten beheersen en geen BKR-toetsing dat haal je in huis met een prepaid Visa card. Uiteraard is het ontbreken van het bestedingslimiet niet ideaal, maar er kan wel gewoon geprofiteerd worden van de geroemde aankoopverzekering en aflevergarantie.

NaamBijdrageAankoop
verzekering
Aflever
garantie
CreditcardBekijken
ANWB Visa prepaid €20,00180 dagenJaBekijk
Prepaid Visa World Card€17,50180 dagenJaBekijk

Let op de kosten voor het opwaarderen!

Nagenoeg is het enige nadeel van een prepaid creditcard, naast het ontbreken van het bestedingslimiet, de transactiekosten. Ondanks dat het opladen online plaatsvindt zitten zowel aan het opladen als afladen transactiekosten.

Aangezien beide creditcards worden uitgegeven door ICS  is er geen verschil qua transactiekosten. Zowel het opwaarderen als het terugboeken van saldo kost per transactie €0,95.

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een prepaid Visa card?

Doordat er bij een prepaid creditcard geen limiet wordt verleend zijn de eisen zeer gering. De enigste voorwaarden waaraan de aanvrager zal moeten voldoen, zijn:

 • Wonen en verblijven in Nederland.
 • Het kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.
 • Op het moment van aanvragen minimaal 18 jaar oud zijn.

Bij de ANWB-creditcard geldt nog een extra voorwaarde, namelijk: je moet ANWB-lid zijn.

Studenten Visa card

Aangezien het inkomen van studenten vaak niet hoog genoeg is kunnen zij eigenlijk nooit in aanmerking komen voor een klassieke creditcard. De enigste mogelijkheid die er dan nog rest is een studenten creditcard die helemaal is afgestemd op studenten.

Welbeschouwd is alleen de ANWB jongeren creditcard een studenten creditcard. Weliswaar is ook de World Card te gebruiken door studenten maar deze zal moeten worden aangevraagd op borgstelling.

NaamBijdrageLimietAankoop
verzekering
CreditcardBekijk
ANWB jongeren card€14,50€500180 dagenBekijk

Studenten Visa card aanvragen? Dit zijn de voorwaarden.

 • Leeftijd van minimaal 18 jaar of ouder.
 • Ook studenten mogen geen negatieve BKR-registratie hebben.
 • Wonen en studeren in Nederland.

Zakelijke Visa card

Met een Business card spelen eigenaren in op de trend van een steeds meer internationaler wordende wereld. Een (zakelijke) creditcard is een flexibel betaalmiddel die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een zakenreis.

NaamLimietBijdrageAankoop
verzekering
CreditcardBekijken
Visa World Card Business€2.500€35,00180 dagenBekijk
Visa World Card Business Gold€5.000€154,00365 dagenBekijk

Zakelijke Visa card aanvragen? Dit zijn de voorwaarden.

Wanneer een bedrijf een creditcard van Visa wil aanvragen zal zij veelal aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

 • Gevestigd zijn in Nederland.
 • Kunnen overleggen van onderbouwde jaarcijfers.
 • Minimaal één jaar ingeschreven staan bij de KvK.
 • Er mag geen rechtsgeding lopen tegen wanbetaling.

Voor bedrijven zonder rechtspersoonlijkheid geldt ook nog dat zij geen BKR-registratie mogen hebben.