American Express card aanvragen

Een American Express card aanvragen kan door de vele extra’s een echte meerwaarde zijn. Kenmerkend voor American Express is dat het met haar creditcards niet mogelijk is om in termijnen te betalen. Hierdoor zijn het eigenlijk officieel charge cards.

Alle aanbieders van American Express creditcards in één overzicht

NaamJaarlijkse
bijdrage
Aankoop
verzekering
Fly-Now-Pay-Later
Charge cardBekijken
American
Express Blue
€50,0090 dagenNeeAmerican-Express-Blue-cardBekijk
American
Express Green
€65,0090 dagen NeeAmerican-Express-Green-CardBekijk
American
Express Gold
€198,00180 dagen NeeAmerican-Express-Gold-CardBekijk
American
Express Platinum
€700,00240 dagen NeeAmerican-Express-Platinum-CardBekijk
AMEX
Flying Blue Entry
€35,0090 dagen JaAmerican-Express-Flying-Blue-Entry-CardBekijk
AMEX
Flying Blue Silver
€75,0090 dagenJaAmerican-Express-Flying-Blue-Silver-CardBekijk
AMEX
Flying Blue Gold
€170,00180 dagenJaAmerican-Express-Flying-Blue-Gold-CardBekijk
AMEX Flying
Blue Platinum
€600,00240 dagenJaAmerican-Express-Flying-Blue-Platinum-CardBekijk
Knab
AmericanExpress
€65,000 dagenNeeKnab-American-express-green-cardBekijk

Wie of wat is American Express?

American Express is een financiële dienstverlener met het hoofdkantoor in New York. Sinds de oprichting in 1850 is zij steeds met haar tijd meegegaan. Zodoende was zij in 1959 één van de eerste, en dus de trendsetter, met het uitgeven van plastic betaalpassen.

Ondanks dat het hoofdkantoor gevestigd is in de VS geeft zij ook creditcards uit in Europa waaronder in Nederland en België. Enig minpuntje hierbij is dat American Express buiten de USA om niet overal een even goede dekking heeft om te kunnen betalen met haar cards.

Voordelen van een American Express creditcard

 • Geld-terug-garantie.
 • Ruime reisverzekeringen.
 • Altijd een gratis tweede creditcard.
 • Sparen met membership rewards voor extra’s.
 • Binnen 24-uur een vervangende kaart bij verlies of diefstal.
 • Bijna alle creditcards hebben een rentevrije periode van 30 dagen.
 • In tegenstelling tot andere aanbieders wordt een limiet op maat afgesproken.
 • Doordat in termijnen betalen niet mogelijk is hoeft er nooit rente te worden betaald.
 • Duurzaam, omdat gespaarde punten kunnen worden gedoneerd aan het goede doel.

Geld-terug-garantie

Iets gekocht waarbij meteen de twijfels toeslaan? Het is een veelvoorkomend probleem waaraan American Express een einde wil maken. Met de geld-terug-garantie is het namelijk mogelijk om aankopen te retourneren ongeacht of de winkelier wil meewerken.

Ofschoon moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan om in aanmerking te komen voor de garantie. Zo moet het gekochte goed een minimale waarde hebben van €50 en zijn betaald met een creditcard van American Express in Nederland.

Sparen voor beloningen

In een notendop houdt het sparen van rewards in dat elke euro die wordt betaald met de creditcard van American Express gelijk staat aan één membership punt. Oftewel één euro staat gelijk aan één lidmaatschap-punt. Maar wat levert nou zo’n punt op?

Nou wel met deze punten kan er gespaard worden voor van alles en nog wat en jij bepaalt zelf wat dit wordt. Enkele voorbeelden zijn: een cadeaukaart van Bol.com, korting bij een restaurant of op een Apple Macbook.

Naast te sparen voor jezelf kan je ook sparen voor een ander. Het is namelijk mogelijk om de gespaarde punten te doneren aan het goede doel. Voorbeelden van deelnemende organisaties zijn Brook hospital, Childslife, Orange babies en Save the children.

Neem een kijkje om te zien hoe jouw punten de wereld kunnen verbeteren.

Welke creditcard van American Express aanvragen?

American Express heeft 4 soorten creditcards. Tussen deze varianten zit een verschil qua luxe en jaarlijkse bijdrage. Om een beeld te geven worden alle varianten hieronder in opeenvolgende volgorde van de minst luxe variant tot de meest luxe variant beschreven.

Blue

De Blue card is de goedkoopste variant van American Express. Met een prijs van ongeveer €50 per jaar geniet je van de basis. Waar dit op neerkomt is dat de creditcard beschikt over een aankoopverzekering, de geld-terug-garantie en een automatische fraudebescherming.

Weliswaar is het een afknapper dat het in eerste instantie niet mogelijk is om te sparen voor mebership rewards, maar tegen een jaarlijkse extra van €25 is het alsnog mogelijk om deel te nemen aan het spaarprogramma.

Green

De groene variant verschilt niet zo veel van de blauwe variant, maar beschikt wel over iets meer extra’s. Zodoende is het mogelijk om gratis te sparen voor membership rewards en zit er een bagagevertraging- en vluchtvertragingsverzekering inbegrepen.

Gold

Naast dezelfde extra’s als de blauwe en groene variant beschikt de gouden variant over nog meer extra’s en zeer ruime verzekeringen. Voorbeelden hiervan zijn upgrades in ruim 500 hotels, een reisongevallenverzekering en een annuleringsverzekering.

Wellicht de allerbeste bijkomstigheid is dat kaarthouders elk jaar een gratis travel voucher t.w.v. €75 ontvangen.

Platina

Geen zin om een reis of lifestyle wens te regelen? Geen probleem met de Travel en Lifestyle service die gratis zit inbegrepen bij de platina kaart wordt dit tot in de kleinste detail geregeld. En natuurlijk maakt het hierbij niet uit om wat voor evenement het gaat.

Nog een voordeel van de platina t.o.v. de gouden variant is dat bij deze variant niet 500 maar 1000 gratis hotel-upgrades zit en tot slot moet ook de jaarlijkse gratis travel voucher t.w.v. €150 niet worden vergeten.

Flying blue creditcards

Vlieg nu en betaal later, dat is in feite wat de fly now pay later service inhoudt. Hoewel het met een American Express creditcard niet mogelijk is om aankopen in termijnen terug te betalen, is dit wel mogelijk met de vliegtickets van KLM/Air France.

Deze vliegtickets kunnen namelijk in drie maandelijkse termijnen worden terugbetaald zonder rente of andere kosten. Let overigens wel op, want de fly now pay later service is alleen inbegrepen bij de Flying blue cards.

Waarom is er bij American Express geen bestedingslimiet bekend?

Waar het bij andere maatschappijen meteen bekend is wat het bestedingslimiet is, daar is dit niet het geval bij American Express. Bij American Express wordt namelijk in samenspraak met de kaarthouder een persoonlijk flexibel limiet afgesproken.

Ondanks dat het limiet niet vast staat, is het wel bekend waardoor het limiet wordt bepaald. Zodoende speelt het uitgavenpatroon, inkomen en of eerdere opgenomen limieten of leningen op tijd zijn terugbetaald een belangrijke rol bij het uiteindelijke limiet.

Waar is het mogelijk om te betalen met American Express?

Vergeleken met andere maatschappijen worden de creditcards van American Express bij minder winkels geaccepteerd. Hoofdzakelijk komt dit doordat American Express een hogere prijs doorberekent aan winkeliers.

Mede hierdoor zullen alleen luxere winkels haar creditcards accepteren. Ondanks dat de creditcards minder worden geaccepteerd blijven er nog 500.000 punten wereldwijd over waar wel met een AMEX-card kan worden betaald.

Wanneer jij zeker wilt zijn dat een betaalpunt bij jou in de buurt te vinden is gebruik dan de locatie zoeker die een goed beeld geeft van actuele betaalpunten waar American Express wordt geaccepteerd.

Wie mag een American Express Card aanvragen?

Hoewel het niet mogelijk is om in termijnen te betalen wordt er wel degelijk een limiet verleend door American Express. Ook al is het maar voor korte duur, toch kan niet iedereen zomaar een card aanvragen voordat er aan de volgende eisen is voldaan:

 • Niet negatief geregistreerd staan bij het BKR te Tiel.
 • Een bruto jaarinkomen hebben van minimaal €18.000.
 • In het bezit zijn van een privérekening bij een Nederlandse bank.
 • In het bezit zijn van een geldige identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.
 • Op het moment van aanvragen moet de aanvrager minimaal 18 jaar of ouder zijn.
Type kaart Minimale bruto jaarinkomen
Blauw  €       18.000
Groen  €       23.000
Goud  €       36.000
Platina  €       60.000

Hoe werkt het aanvragen van een American Express creditcard?

 1. Invullen van het aanvraagformulier.
 2. Opsturen van het formulier inclusief persoonsbewijs en bewijs van inkomen.
 3. Controle door American Express.
 4. Ontvangst van de creditcard.
 5. Online of telefonisch activeren van de creditcard.

Hoe lang duurt het aanvragen?

Het aanvragen van een American Express card duurt niet lang. Allereerst kunnen de gegevens online worden ingevuld wat ongeveer 30 minuten duurt. Hierna gaat American Express de aanvraag controleren.

Ervan uitgaande dat de aanvraag is goedgekeurd zal normaal gesproken de creditcard binnen 10 werkdagen in huis zijn. Met het ontvangen is de aanvraag nog niet afgerond. Pas op het moment dat jij de card hebt geactiveerd gaat jouw abonnement officieel in.

Vergelijken & aanvragen

Afgezien het feit dat er maar 2 aanbieders zijn van American Express creditcards kan het vergelijken hiervan wel degelijk de moeite waard zijn aangezien de creditcards onderling nog wel het één en ander verschillen.

Kortom begin met het vergelijken van American Express creditcards om de juiste variant te vinden die bij jouw past.

Nederlandse American Express card aanvragen

De creditcards van American Express op deze website zijn allemaal afkomstig van de Nederlandse divisie. Dit wil dus zeggen dat ze minimaal een Nederlandse website en klantenservice hebben.