Visa World Card Business

35.00

De Visa World Card Business is de goedkoopste zakelijke Visa creditcard van Nederland. Voor €35 krijgen bedrijven t/m 50 werknemers en eenmanszaken de beschikking over de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. Bovendien zijn er ook nog enkele aankoopverzekeringen inbegrepen.

Bekijk bij aanbieder

Beschrijving

De Visa World Card Business is één van de populairste zakelijke creditcards in Nederland. Naast dat je met Visa beschikt over de meest geaccepteerde maatschappij ter wereld is het limiet van €2.500 voor slechts €35 jaarlijkse bijdrage een tijd- en winstgevende deal. Bovendien worden er ook nog eens meerdere zakelijke verzekeringen gratis meegeleverd.

Niettemin, ondanks alle voordelen kent deze creditcard ook enkele nadelen. Zo is een eerste nadeel dat in termijnen net als bij alle andere zakelijke creditcards niet mogelijk is. In de tweede plaats is een ander nadeel dat bedrijven 1 jaar ingeschreven moeten staan bij de KvK. Mede hierdoor kunnen starters enkel deze creditcard aanvragen op borgstelling.

Hoe dan ook. Bestaande klanten zijn meer dan tevreden met deze creditcard. De Visa World Card scoort dan ook met een 8,0 een ruime voldoende. Wat klanten het meest roemen is de goede acceptatie. Echter, afgezien van dit gegeven scoort de vergelijkbare Mastercard Business toch een hoger cijfer vermoedelijk door haar lucratieve acties.

Welke voordelen kent deze creditcard?

Ondanks de algemene voordelen van een Visa business card kent de World Card business ook haar eigen voordelen. Enkele al dan niet de belangrijkst hiervan zijn:

Geen minimum inkomen vereist!

In tegenstelling tot andere zakelijke creditcards kent deze creditcard geen inkomensnorm. Er hoeft enkel te worden bewezen dat het bedrijf actief is d.m.v. een resultatenrekening. Echter houdt er rekening mee dat het uiteindelijke limiet afhangt van de behaalde omzet.

Eenvoudig betalen van Google, Facebook en LinkedIn advertenties

Geen gedoe meer met het steeds opnieuw moeten invoeren van betaalgegevens voor online advertenties van bijvoorbeeld Google, Facebook of LinkedIn, maar direct het advertentietegoed eenvoudig opwaarderen met je creditcard via één klik op de knop.

Zakenreis aan het einde van de reis in 1 keer betalen

Doordat deze creditcard normaal gesproken over een limiet van €2.500 beschikt hoef je voor een zakenreis niet eerst budget vrij te maken. In eerste instantie schiet het limiet alle aankopen voor. Na terugkomst kan het opgenomen limiet in 1 keer worden terugbetaald.

Nadelen van de Visa World Card Business

Vanzelfsprekend kent deze creditcard ook een aantal mindere eigenschappen. Al met al is het vooral handig om met de onderstaande twee kenmerken rekening te houden:

In termijnen betalen is niet mogelijk

Hoewel het wel mogelijk is om later te betalen in de zin van aan het eind van de maand is het niet mogelijk om het opgenomen limiet in termijnen terug te betalen. Overigens is dit een eigenschap die voorkomt bij alle zakelijke creditcards.

In het geval van een klein bedrijf kan een particuliere creditcard nog een optie zijn. Op deze manier beschik je alsnog over de mogelijkheid om in termijnen terug te kunnen betalen.

Opzegtermijn van 2 maanden

Ook al is het maar een klein detail. De opzegtermijn bij de Visa World Card Business is 2 maanden. Ten opzichte van een klassieke creditcard is dit 1 maand langer. Ofschoon krijg je de rest van de betaalde bijdrage voor de resterende maanden keurig terugbetaald.

Kosten van de Visa World Card Business

Afgezien van het gegeven dat de onderstaande kosten niet alle tarieven omvat, zijn het wel de belangrijkste (vaste) kosten waarmee werknemers regelmatig te maken kunnen krijgen.

Kaartbijdrage per jaar

1 tot 5 creditcards €35,-
6 -25 creditcards €30,-
Meer dan 25 creditcards Prijs op afspraak

Kosten van betalen en geldopname

Binnenland + eurozone N.v.t.
Vreemde valuta 2,5% koersopslag over het betaalde bedrag
Geldopname binnenland + eurozone Negatief saldo: 4% met een minimum van €4,50.
Positief saldo: 1% met een maximum van €1,50.
Geldopname vreemde valuta Zelfde tarief eurozone + 2,5% koersopslag

Welk bedrijf mag een Visa Business Card aanvragen?

In principe mag elk bedrijf dat op zijn minst 1 jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel een aanvraag indienen. Om vervolgens de aanvraag met succes te doorlopen is het aan te raden om tevens aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Het bedrijf moet definitief gevestigd zijn in Nederland.
  • De aanvrager namens het bedrijf moet minimaal 18 jaar oud zijn.
  • Tijdens het aanvraagproces jaarcijfers kunnen tonen (resultatenrekening).
  • In het geval van een eenmanszaak mag er geen negatieve BKR-registratie zijn.
  • Er mag geen procedure lopen tegen het bedrijf of de aanvrager wegens wanbetaling.

Hoe lang duurt de aanvraag van de Visa World Card Business?

Aangenomen dat er tijdens de aanvraag geen belemmeringen voorvallen is de levertijd gemiddeld 8 werkdagen. Overigens zijn deze 8 dagen vanaf het moment dat de aanvraag is goedgekeurd. Veelal duurt dit 2 dagen na het indienen van de aanvraag.

Veelgestelde vragen van de Visa World Card Business

Omdat tijd geld is kan het kostbaar zijn om tijd kwijt te zijn aan de wachttijd van een klantenservice. Juist om verspilling van tijd te voorkomen staan hieronder regelmatig terugkerende vragen. Kom je er alsnog niet uit? Contacteer dan ICS via: 020 6600 666.

Krijgt het bedrijf ook korting bij het afnemen van meerdere creditcards?

Ja, zeker. Zodoende krijgt ieder bedrijf bij een afname van 6 creditcards of meer al een korting van €5,- op de jaarlijkse bijdrage per creditcard. Indien een bedrijf voor 26 of meer werknemers een creditcard nodig heeft is het mogelijk om een prijs op maat af te spreken.

Is er veel verschil met de duurdere Visa World card gold?

Tussen de standaard en World card business gold zit weinig verschil. Immers overlappen beide elkaar alleen is de gold variant uitgebreider. Zodoende beschikt het met €5.000 over een hoger limiet en is de duur van de aankoopverzekering niet 180 maar 365 dagen.

Tot slot is het voor zakenreizen niet geheel onbelangrijk dat er geen aanvullende maar complete doorlopende reisverzekering is inbegrepen. Ofwel met andere woorden mede door deze verzekering gaan werknemers goed uitgerust op reis.

Kan er ook een limiet voor mijn bedrijf/werknemers worden ingesteld?

Het instellen van een limiet speciaal voor jouw bedrijf is inderdaad mogelijk. Niettemin is het wel zo dat het niet specifiek voor één creditcard is in te stellen. Alle werknemers maken gebruik van hetzelfde limiet.

Als het bedrijf expliciet een overzicht wilt per werknemer is het verstandig om eens te kijken naar de Mastercard corporate.

Wat is de maximum afname van deze bedrijfscreditcard?

In principe geldt er bij de World card business een maximum van 50 creditcards per bedrijf. Daarnaast is het aan te raden om met ICS in overleg te gaan wanneer het bedrijf meer dan 25 creditcards nodig heeft.

Welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de World Card Business?

Qua verzekeringen voor aankopen wordt een aflevergarantie en een aankoopverzekering van 180 dagen meegeleverd. Daarnaast op het gebied van reisverzekeringen wordt een bagage- en vluchtvertragingsverzekering meegeleverd.

Tot slot misschien niet geheel onbelangrijk bij een grotere afname is dat deze creditcard beschikt over een verzekering van ongeoorloofd gebruik van medewerkers.

Kunnen werknemers ook korting krijgen bij partners van ICS?

Hoewel ICS op het gebied van zakelijke creditcards (nog) niet veel gezamenlijke deals heeft met andere bedrijven is er wel 1 belangrijke partner, namelijk: Yellowbrick. Als houder van een Visa World Card business is het afsluiten van zo’n abonnement overbodig.

Naast dat je hierdoor €10 aan registratiekosten bespaart profiteer je de eerste paar keer dat er geparkeerd wordt met Yellowbrick ook nog van een voordelig tarief.

Extra informatie

Bedrijfssector

Eenmanszaak, freelancers, Grootbedrijf, MKB, Starters, zzp'ers

Aanbieder

International Card Services BV (ICS)

Uitgever

International Card Services BV (ICS)

Maatschappij

Visa

Maximaal bestedingslimiet

€2.500

Jaarbijdrage

€35,00

Aflevergarantie

Ja

Aankoopverzekering

180 dagen

Inbegrepen zakelijke verzekeringen

Aanvullende reisongevallenverzekering, Bagagevertragingsverzekering, Verzekering tegen ongeoorloofd gebruik, Vluchtvertragingsverzekering

BKR-toetsing

Ja

Gespreid betalen

Niet mogelijk

Rentevrije periode

N.v.t.

Opname contant geld

4% van het opgenomen bedrag met een minimum van €4,50

Boete te laat betalen

14% van het openstaande bedrag + €5 administratiekosten

Kosten extra zakelijke card

€35,00

Vereisten zakelijke card

Bedrijf moet gevestigd zijn in Nederland, De aanvrager mag geen negatieve BKR-registratie hebben, De hoofdaanvrager moet 18 jaar of ouder zijn, Er mag geen gerechtelijke procedure lopen tegen u of uw bedrijf wegens wanbetaling, Minimaal 1 jaar ingeschreven bij Kvk, Mogelijkheid tot het overleggen van jaarcijfers

Rente

14%

Wisselkoersopslag

2,5%

Extra's

Emergency Card, Emergency Cash, Internetgarantie, SafeGuard Support

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Visa World Card Business” te beoordelen

Andere suggesties…