Viabuy Prepaid Mastercard

19.90

Bekijk bij aanbieder

Beschrijving

De Viabuy prepaid Mastercard is de enigste in zijn soort waaraan een IBAN-nummer is gekoppeld. Ondanks het feit dat het IBAN-nummer een unieke eigenschap is moet er wel bij stil worden gestaan dat de creditcard hierdoor prijziger is dan vergelijkbare varianten.

Voordelen van de Viabuy prepaid Mastercard

  • Binnen 24 uur opgestuurd en snel in huis.
  • Gratis opwaarderen via SEPA-overschrijving.
  • Er is geen bepaald inkomen of BKR-toets nodig.
  • Altijd grip op uitgaven, omdat meer uitgeven dan is opgeladen niet mogelijk is.
  • Wereldwijd op dezelfde plekken betalen als andere Mastercard creditcards.

Prepaid creditcard met IBAN

Het grootste voordeel van Viabuy is dat zij een prepaid creditcard is waarbij een apart IBAN-nummer wordt meegeleverd. Dit IBAN-nummer werkt hetzelfde als het nummer van een Nederlandse bank. Het enigste verschil is dat Viabuy niet afhankelijk is van een bank.

Voor elke financiële situatie

In tegenstelling tot klassieke creditcards maakt het bij de creditcard van Viabuy niet uit wat jouw financiële situatie is. Daarnaast geldt er geen minimuminkomen en is een BKR-toets overbodig aangezien het om een prepaid creditcard gaat.

Nadelen van de Viabuy Mastercard

  • Geen inbegrepen verzekeringen.
  • Hoge kosten voordat de kaart te gebruiken is.
  • Door het IBAN-nummer is opzeggen pas na 3 jaar mogelijk.
  • Net als bij andere prepaid creditcards is het niet mogelijk om borg te betalen.
  • Bij een conflict is het niet mogelijk om naar de Nederlandse rechter te stappen.

Hoge aanschafkosten

Het is bij aanschaf van een Viabuy creditcard belangrijk om niet te schrikken van de hoge aanschafkosten. Doordat er een apart IBAN-nummer wordt meegeleverd maakt Viabuy extra kosten. Om deze kosten enigszins te verzachten vraagt zij eenmalig een vergoeding.

Pas na 3 jaar op te zeggen

Door de meegeleverde IBAN-nummer vraagt Viabuy enige zekerheid in de vorm van dat de creditcard pas na 3 jaar is op te zeggen. Gebruik je de creditcard voor 12 opeenvolgende maanden niet dan wordt er maandelijks €9,95 aan inactiviteitskosten in rekening gebracht.

Wanneer kiezen voor een creditcard van Viabuy?

Door de hoge eenmalige kosten zal een creditcard van Viabuy niet zo snel iedereen zijn eerste keus zijn. De creditcard komt dan ook het beste tot zijn recht in het geval dat er door bijvoorbeeld financiële problemen tijdelijk een ander IBAN-nummer nodig is.

Ook wanneer je vanuit het buitenland werkt maar een Nederlands inkomen genereert zoals een digitale nomade kan een Viabuy creditcard een uitkomst zijn. Het inkomen kan namelijk gewoon op de meegeleverde IBAN-nummer worden gestort.

Wanneer mag ik de Viabuy Mastercard aanvragen?

Evenals andere prepaid creditcards zit er ook aan de Viabuy card weinig eisen. Zodoende hoeft de aanvrager enkel een leeftijd te hebben van 18 jaar. En om de creditcard te kunnen ontvangen is het tevens belangrijk om in Nederland een postadres te hebben.

Kosten van de Viabuy prepaid Mastercard

Prijs per jaar: €19,90
Aanschafkosten: €69,90
Extra card: €14,90
Wisselkoersopslag: 2,75%
Opname contant geld: €5 per opname.
Inactiviteitskosten (na 12 opeenvolgende maanden): €9,95 per maand.

Review Viabuy prepaid Mastercard

Kijkend naar ervaringen en reviews op het internet valt op dat de Viabuy Mastercard an sich goed bevalt, maar de klantenservice is een hekelpunt. Want zodoende is het moeilijk om bij vragen in contact te komen met Viabuy omdat zij enkel via email te bereiken is.

Naast het slecht in contact kunnen komen schrikken vele ook van de eenmalige hoge aanschafprijs. Alhoewel deze reactie te begrijpen valt is het goed om de achterliggende gedachte hiervan te weten. De reden is namelijk de inbegrepen persoonlijke IBAN-nummer.

Al met al, kijk je naar het totaal plaatje dan is Viabuy een prima prepaid creditcard. Op de eenmalige kosten na kent zij een lage jaarlijkse bijdrage en misschien nog wel belangrijker het opwaarderen en opnemen van tegoed via SEPA-overschrijvingen is helemaal gratis.

Veelgestelde vragen van de Viabuy Mastercard

Door middel van een lijst met tal van vragen die vaak voorkomen bij de Viabuy Mastercard hopen wij jou tijd te besparen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact op met Viabuy via het formulier of via service.nl@viabuy.com.

Wie is de uitgever van de Viabuy prepaid Mastercard?

Niet American Express, ICS of Quander maar PPRO Financial Ltd afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk is uitgever van de Viabuy Mastercard. Ondanks dit gegeven is de prepaid creditcard gewoon door Nederlanders aan te vragen.

Wanneer heb ik de Viabuy prepaid Mastercard in huis?

Volgens Viabuy zelf duurt het slechts 24 uur voordat de creditcard wordt opgestuurd. Ofwel binnen 2 à 3 dagen na aanvraag kan de creditcard al in huis zijn! Mede hierdoor is Viabuy één van de aanbieders die het snelst een creditcard kan leveren.

Wat is het verschil tussen de zwarte en gouden creditcard?

Samengevat zit er tussen de zwarte en gouden variant geen enkel verschil. Nou ja, op de kleur na dan. De eigenschappen qua acceptatie en diensten zijn bij beide creditcards hetzelfde.

Geldt er ook een eis qua inkomen voor de Viabuy prepaid Mastercard?

Nee, voor deze creditcard geldt geen eis qua inkomen. Omdat het om een prepaid creditcard gaat en Viabuy jouw geen limiet kan verlenen is zelfs een BKR-toets overbodig. Ofwel zelfs met een BKR-registratie kun je deze creditcard aanvragen.

Wat is het bestedingslimiet van de Viabuy prepaid Mastercard?

Het limiet dat kan worden besteed is afhankelijk van hoeveel de kaarthouder op de prepaid creditcard stort. Weliswaar kan je het limiet zelf beslissen, maar hierbij dient wel gezegd te worden dat Viabuy levels hanteert.

Uiteindelijk is het level dat bepaalt hoeveel je in totaal op de creditcard mag hebben staan.

Wat zijn Viabuy levels en welke zijn er?

Omdat Viabuy creditcards uitgeeft die in eerste instantie redelijk anoniem zijn moet zij zich wettelijk houden aan bepaalde normen. Deze normen noemt Viabuy identificatieniveaus. In de eerste plaats begint iedereen bij level 1.

Voeg je na ontvangst meer gegevens toe dan stijg je in level. Ofschoon betekent een hoger level dat je de beschikking krijgt over meer mogelijkheden. Tot op heden hanteert Viabuy de volgende levels:

Level: 1 2 3
Maximaal opwaarderen: €250 per jaar €15.000 per jaar Geen limiet
Maximaal op te nemen: €200 per maand €1.000 per maand Geen limiet
SEPA/internationale overschrijving: €1.000 per transactie €1000 per transactie Geen limiet
ATM geldopname: €100 (inclusief kosten) €800 per transactie 3 keer daags Geen limiet

Op welke manier kan ik tegoed opladen?

Op dit moment zijn er 6 manieren om de Viabuy creditcard op te laden, namelijk: contant, SEPA-overschrijving, internationale overschrijving, IDEAL, Sofort banking en Paysafecard. Net als bij andere prepaid creditcards kosten enkele geld. Zie hiervoor de tabel.

Bank/SEPA-overschrijving: Gratis
Contant geld storten bij de bank: Gratis
Internationale bankoverschrijving: 1,75% per transactie
IDEAL: 1,75% per transactie
Sofort banking: 1,75% per transactie
Paysafecard: 8,75% per transactie

Kunnen er ook rekeningen worden betaald van het IBAN-nummer?

Aangezien deze creditcard beschikt over een IBAN-nummer is het inderdaad mogelijk om hiervan een rekening te laten betalen. Immers is dit wel afhankelijk van de geldende Viabuy limieten.

Maakt de Viabuy prepaid Mastercard gebruik van krediet?

Nee, met Viabuy maak je geen gebruik van krediet. Tevens is het niet mogelijk om een x aantal dagen na aankoop te betalen of het openstaande limiet gespreid terug te betalen.

Kan mijn partner ook een creditcard aanvragen?

Ja, voor slechts €14,50 per jaar kan ook iemand anders gebruik maken van hetzelfde limiet. Echter is voor de tweede creditcard geen 2e IBAN-nummer inbegrepen.

Is de Viabuy prepaid Mastercard na 1 jaar op te zeggen?

Nee, helaas niet. Pas na 3 jaar is het mogelijk om de creditcard van Viabuy op te zeggen. Dus voordat je de overeenkomst aangaat is het verstandig om hier goed over na te denken.

Zijn er bij deze creditcard verzekeringen inbegrepen?

Anders dan vele andere creditcards van Mastercard zit bij deze creditcard vanuit Viabuy geen enkele verzekeringen inbegrepen. Daarentegen kan je wellicht nog wel in aanmerking komen voor de verzekeringen die Mastercard zelf beschikbaar stelt.

Kan ik met deze creditcard een auto of hotelkamer huren?

Hoewel Viabuy zelf beweert dat dit mogelijk is wijst de praktijk vaak anders uit. Doordat pre-autorisatie niet mogelijk is met een prepaid creditcard zien verhuurbedrijven of hotels vaak van deze betaalwijze af.

Kunnen derden geld op het IBAN-nummer storten?

Zoals misschien wel verwacht is het inderdaad mogelijk dat derden geld op jouw IBAN-nummer storten. Dit is vooral handig als je in het buitenland bent en vrienden je vragen om iets mee te nemen. Via het rekeningnummer kunnen ze eenvoudig geld storten.

Is er ook een Viabuy app?

Ja, Viabuy beschikt over een app. Bovendien kan je met de app direct saldo opladen. Of wanneer je er op staat is het ook mogelijk om transacties in te zien en het huidige saldo bekijken.

Extra informatie

Aanbieder

PPRO Financial Ltd

Uitgever

PPRO Financial Ltd

Maatschappij

Mastercard

Jaarbijdrage

€19,90

Aanschafkosten

€69,90

Aankoopverzekering

Nee

Aflevergarantie

Nee

BKR-toetsing

Nee

Inactiviteitskosten (per maand)

€9,95

Inbegrepen verzekeringen

N.v.t.

Saldo opwaarderen

Gratis bij binnenlandse (SEPA) overschrijvingen anders 1,75% van het gestorte bedrag bij Ideal

Saldo terugboeken

Gratis bij binnenlandse (SEPA) overschrijvingen

Spaarrente

N.v.t.

Opname contant geld

€5,00 per opname

Wisselkoersopslag

2,75%

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Viabuy Prepaid Mastercard” te beoordelen

Andere suggesties…