Mastercard Classic

Mastercard Classic

20.00

Mastercard Classic

De Mastercard Classic is één van de beste budget creditcards van Nederland. Met een bijdrage van slechts €20 per jaar geniet je eigenlijk van alles wat een creditcard te bieden heeft, zoals: gemakkelijk betalen in vele landen en diverse aankoop- en reisverzekeringen.

Voordelen van de Mastercard Classic

Betalen met een creditcard heeft vele voordelen ten opzichte van andere betaalmethodes zoals een pinpas. Niettemin kent de Mastercard classic ook specifieke voordelen. Enkele hiervan die het verdienen om uitgelicht te worden, zijn:

Aankoopverzekering & Aflevergarantie

Naast het achteraf kunnen betalen zijn de aankoopverzekering en aflevergarantie twee goede argumenten om te gaan betalen met een creditcard. Beide verzekeringen beschermen je tot 180 dagen na aankoop tegen schade, verlies en diefstal.

Aanvullende reisverzekering

Net als de duur van de verzekeringen is ook de duur van de reisverzekering(en) 180 dagen. Oftewel indien jij de gehele reis hebt betaald met creditcard, dan ben jij tot 180 dagen na aankomst verzekerd tegen:

  • Reisongevallen (alleen geldig bij reizen via het openbaar vervoer).
  • Reishulpverlening.
  • Bagagevertraging.
  • Vluchtvertraging.

Korting & acties

Als kaarthouder van een Mastercard Classic kom jij automatisch in aanmerking voor de acties en kortingen die ICS (de uitgever) bedingt bij haar partners. Via de website van ICS kunnen altijd de actuele acties en kortingen worden bekeken.

Veiligheid

Als laatste voordeel mag ook de veiligheid wel even worden benadrukt. Met de Mastercard secure code en CVC2-code behoort zij tot één van de veiligste betaalmiddelen ter wereld.

Nadelen van de Mastercard Classic

Ondanks de lage prijs kent de Mastercard classic 2 minpunten. Zodoende is het in de eerste plaats nadelig dat de maatschappij Mastercard is. Hierdoor kan je in vergelijking met de creditcards van Visa wereldwijd bij een iets minder aantal betaalpunten terecht.

Hoewel het aantal betaalpunten iets is om rekening mee te houden is het natuurlijk ook niet zo dat de creditcards van Mastercard een zeer slechte dekking hebben. Integendeel zelfs, want in sommige landen wordt Mastercard het meest geaccepteerd.

Ofwel kijk op de website van betalen in het buitenland om te zien welke maatschappij per land het beste tot zijn recht komt. Tot slot is een laatste minpunt dat bij een afname van 2 creditcards de Mastercard Gold voordeliger is aangezien de 2e card gratis is inbegrepen.

Kosten van de Mastercard classic

Jaarlijkse bijdrage:  € 20,00
Extra card:  € 17,50
Rente: 14% van het openstaande bedrag
Wisselkoersopslag: 2% van het opgenomen bedrag
Opname contant geld: 4% van het opgenomen bedrag
Boete te laat betalen: 2% van het opgenomen bedrag

Wie mag de Mastercard classic aanvragen?

Wellicht nog een ander voordeel van de Mastercard Classic is dat de aanvrager geen klant of dergelijke hoeft te zijn. Om deze creditcard te mogen aanvragen hoeft de aanvrager enkel aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Leeftijd van 18 jaar of ouder.
  • Geen negatieve BKR-registratie hebben bij het BKR.
  • Beschikken over een geldig Nederlands legitimatiebewijs.
  • Per maand een netto inkomen hebben van minimaal €1150.

Hoe lang duurt het aanvragen?

Uitzonderingen daargelaten duurt het normaal gesproken 14 dagen voordat alles is geregeld. Dit wil dus zeggen dat alles van het opsturen van de creditcard tot het leveren van de activeringscode is geregeld waardoor jij klaar bent om te kunnen betalen.

Hoe kan ik de Mastercard Classic opzeggen?

Als de classic card om de één of andere reden niet meer voldoet is het zaak om de creditcard op te zeggen. De opzegtermijn van de Mastercard classic is 1 maand en dient online of telefonisch te worden doorgegeven.

Indien jij de creditcard opzegt binnen 14 dagen na aanvraag (bedenktijd), dan krijg je de gehele jaarlijkse bijdrage terug.

Vergeet de kleine lettertjes niet!

Ondanks dat wij het meest belangrijke wel hebben toegelicht kan het altijd handig zijn om zelf nog eens rustig de voorwaarden door te lezen. Kijk hier voor de actuele voorwaarden.

Hoe werkt een Mastercard classic?

Een Mastercard classic werkt op een bestedingslimiet wat wil zeggen dat aankopen voor 21 dagen worden voorgeschoten. Geacht wordt om het opgenomen limiet op tijd terug te betalen, maar mocht dit niet lukken dan zal het bedrag worden omgezet naar een lening.

Vanaf het moment dat het limiet een lening is geworden zal elke maand een deel van het openstaande bedrag plus rente moeten worden afgelost. En, wanneer de gespreid betalen faciliteit ook nog niet is aangevraagd zal er ook nog een boete voor te laat betalen volgen.

Dus wees slim en vraag altijd direct de gespreid betalen faciliteit aan, zodat een boete wordt voorkomen.

Mastercard Classic VS gold

Afgezien van het gegeven dat de classic creditcard een prima creditcard is kan het zomaar zo zijn dat jij meer middelen nodig hebt. De grotere broer de Mastercard Gold zou dan een goed alternatief kunnen zijn. In vergelijking met elkaar verschillen zij op een aantal punten.

Zodoende verschillen zij in de eerste plaats met de jaarlijkse bijdrage. Met een bijdrage van €32,50 per jaar is de gold variant duurder dan de classic variant. Voornamelijk wordt dit prijsverschil veroorzaakt door het hogere bestedingslimiet dat aanzienlijk hoger ligt.

En tot slot misschien handig voor je partner bij de gouden variant zit altijd een tweede card gratis inbegrepen en de duur van de aankoopverzekeringen is niet 180 maar 365 dagen.

Veelgestelde vragen van de Mastercard classic

Geen zin om te wachten op je antwoord? Dat hoeft ook niet, want hieronder vind je de meest gestelde vragen omtrent het aanvragen van een Mastercard Classic. Staat je vraag er niet tussen? Contacteer dan ICS (de uitgever) via het telefoonnummer: 020 6600 002.

Is de Mastercard Classic ook onderdeel van ICS?

Net als zoveel Nederlandse creditcards zoals bijvoorbeeld de Visa World Card wordt ook deze creditcard uitgegeven door ICS. Afgezien van het gegeven dat ICS onderdeel is van ABN-AMRO kan elke Nederlander deze creditcard aanvragen.

Kunnen studenten ook de Mastercard Classic aanvragen?

Studenten kunnen inderdaad de Mastercard Classic aanvragen. Echter moeten zij wel aan de voorwaarden voldoen. Wanneer dit betekent dat jij een te laag inkomen hebt, dan zou mogelijk een oplossing kunnen zijn dat 1 van je ouders garant staat voor het limiet.

Is er van de Mastercard classic een prepaid creditcard?

Ja, zeker. Met de Mastercard Classic prepaid biedt ICS een creditcard aan voor degene die niet kan voldoen aan de eisen van de klassieke variant. Hoewel een limiet ontbreekt beschikt hij wel over de nodige verzekeringen.

Hoe zijn over het algemeen de reviews van de Mastercard classic?

De reviews van de Mastercard Classic zijn over het algemeen positief. Zodoende is bijna iedereen tevreden over de hoogte van het limiet, de meegeleverde verzekeringen en de signalering van verdachte transacties die Mastercard kosteloos signaleert.

Een enkeling daargelaten is negatief omdat hij of zij niet aan de voorwaarden kan voldoen. Ook zijn enkele gebruikers negatief omdat zij niet kunnen wennen aan de manier van betalen. Zij geven liever de voorkeur aan contant geld.

Extra informatie

Aanbieder

International Card Services BV (ICS)

Uitgever

International Card Services BV (ICS)

Maatschappij

Mastercard

Bestedingslimiet

€2.500

Jaarbijdrage

€20,00

Aflevergarantie

Ja

Aankoopverzekering

180 dagen

BKR-toetsing

Ja

Boete te laat betalen

2% van het openstaande bedrag

Minimum maandinkomen van

€1.150

Gespreid betalen

Mogelijk indien aangevraagd

Inbegrepen verzekeringen

Bagagevertragingsverzekering, Hulpverleningsverzekering, Reisongevallenverzekering, Vluchtvertragingsverzekering

Opname contant geld

4% van het opgenomen bedrag

Aantal mogelijke extra cards

1

Rente

14%

Rentevrije periode

21 dagen

Spaarrente

0,3%

Wisselkoersopslag

2%

Extra's

Bankonafhankelijk, Mastercard Global Service, Mastercard Hotelservice, Zonder lidmaatschap

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mastercard Classic” te beoordelen

Andere suggesties…