Mastercard Black

204.00

Beschrijving

De duurste en tevens meest luxe Mastercard die er in Nederland bestaat is de Mastercard Black. Kenmerkend voor deze creditcard is dat hij vooral gericht is op mensen die veel willen reizen. De meegeleverde priority pass en tal van reisverzekeringen onderbouwen dit.

Voordelen van de Mastercard Black

Hoewel deze creditcard een hoge bijdrage kent van €204 per jaar staan hiertegenover aantrekkelijke voordelen, zoals:

Heel veel reisverzekeringen!

De scala aan meegeleverde reisverzekeringen leveren het bewijs dat een creditcard zelfs geld kan opleveren. Je zal je misschien afvragen, hoe dan? Nou doordat bepaalde verzekeringen niet meer te hoeven worden afgesloten bij derden bespaar jij automatisch.

Afgezien van dat het niet meer nodig is om verzekeringen bij derden af te sluiten levert de reisverzekering van een creditcard eigenlijk twee keer zoveel op aangezien Mastercard ook een lager tarief doorberekent aan haar kaarthouders.

Hotelservice

Met de hotelservice die van toepassing is op elke telefonische reservering zit jij niet meer gebonden aan vaste in- en uitcheck tijden. Daarnaast is het mogelijk om een reservering kosteloos te annuleren.

Gratis toegang tot 1000 Airport lounges

Met de Mastercard Black krijg jij op vliegvelden in 75 landen een VIP-status. Hiermee is het mogelijk om onder het genot van een kopje koffie rustig de Telegraaf te lezen. Óf als je niet van lezen houdt is rustig televisiekijken ook een mogelijkheid.

Zeer vergaande persoonlijke hulp

Een persoonlijke assistent die 24 uur per dag 7 dagen in de week voor jou klaar staat, wie wil dat nou niet? Met de Mastercard Black krijg jij toegang tot een assistent die vrijwel alles voor jou regelt. Zelfs een souvenir voor bijvoorbeeld jouw partner is niet te veel gevraagd.

De meest belangrijke kosten van deze creditcard

Mede door de vele verzekeringen kent de Mastercard Black de hoogste bijdrage van alle ICS-creditcards. De andere kosten zijn vergelijkbaar en zijn in sommige gevallen zelfs lager.

Kaartbijdrage per jaar

Hoofdkaart (1e creditcard) € 204,00
Partnerkaart (2e creditcard) € 124,00

Rente en kosten

Rente (effectief op jaarbasis) 14%
Vervangende creditcard Nader te bepalen en alleen van toepassing wanneer verlies of diefstal van de creditcard aan jezelf te wijten is.
Wisselkoersopslag 1,50% voor alle landen zonder de euro.
Boete te laat betalen 2% van het openstaande bedrag.

Kosten van betalen

Binnenland €0,00
Eurozone €0,00
Vreemde valuta binnen Europa Is hetzelfde tarief als bij de euro, alleen dan met wisselkoersopslag.
Vreemde valuta wereldwijd Is hetzelfde tarief als bij de euro, alleen dan ook met wisselkoersopslag.

Kosten voor geldopname

Binnenland 4% van het opgenomen bedrag bij een negatief saldo. Bij een positief saldo is dit 1% met een maximum van €1,50.
Eurozone 4% van het opgenomen bedrag bij een negatief saldo. Bij een positief saldo is dit 1% met een maximum van €1,50.
Vreemde valuta binnen Europa Is hetzelfde tarief als bij de euro, alleen dan met wisselkoersopslag.
Vreemde valuta wereldwijd Is hetzelfde tarief als bij de euro, alleen dan ook met wisselkoersopslag.

Wanneer mag ik de Mastercard Black aanvragen?

Indien jij de Black variant wilt aanvragen moet jij aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Een leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
 • Maandelijks een inkomen hebben van netto €1250.
 • Geen negatieve BKR-registratie hebben bij het BKR.
 • In het bezit zijn van een geldig Nederlands persoonsbewijs.

De eis omtrent het inkomen is een indicatie. In sommige gevallen kan het zo zijn dat ICS hierin zowel positief als negatief geval van af kan zien.

Veelgestelde vragen van de Mastercard Black

Om lange telefonische wachttijden te voorkomen hebben wij belangrijke vragen die het meest werden gesteld opgezocht. Staat je vraag er niet bij of kom je er nog niet uit? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ICS via het telefoonnummer: 020 6600 015.

Is de Mastercard Black een ICS creditcard?

Ja dat klopt. ICS, ook wel international card services genoemd, is koploper in het uitgeven van creditcards in Nederland en de Mastercard Black is hier een van.

Krijg je bij de Mastercard Black ook een priority pass?

Na het aanvragen van de Mastercard Black ontvang je inderdaad een priority pass met het bijbehorende lidmaatschap. Hiermee verkrijg je op het vliegveld in 75 landen een vip-status en behandeling. Ofschoon maakt het niet uit met welke maatschappij je vliegt.

Welke verzekeringen zitten exact inbegrepen bij de Mastercard Black?

Bij de Mastercard Black zitten de onderstaande verzekeringen inbegrepen. Indien jij het naadje van de kous wilt weten van één van deze verzekeringen dan heeft ICS een uitgebreid overzicht met de gestelde voorwaarden per verzekering.

 • Sleutelverzekering.
 • Annuleringsverzekering.
 • Reisongevallenverzekering.
 • Vluchtvertragingsverzekering.
 • Bagagevertragingsverzekering.
 • Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Vergoeding in geval van gemist vertrek.
 • Vergoeding buitenlandse ziekenhuisopname.
 • Afkoop van risicoaansprakelijkheid bij autohuur.

Ontvang ik ook een aparte bankrekening bij de Mastercard Black?

Nee, je krijgt alleen een account met een creditcardnummer die helemaal persoonlijk is. Kortom, dit is dus geen vervanging van een bankrekening. Wanneer je opzoek bent naar een creditcard met aparte IBAN-nummer zie dan eens de Viabuy Mastercard.

Is er ook een app inbegrepen bij de Mastercard Black?

Ja, er is een app inbegrepen met vele mogelijkheden. Zodoende is het mogelijk om te kijken wat je actuele bestedingsruimte is, welke aanbiedingen en acties er gelden voor kaarthouders en wat de dichtstbijzijnde betaalpunten is.

Ook is het mogelijk om het openstaande saldo te betalen. En tot slot het handigste van allemaal. Je kan een e-code genereren om online betalen nog veiliger te maken.

Zijn er kosten als de Mastercard Black een tijd niet wordt gebruikt?

In tegenstelling tot sommige prepaid creditcards hoeft er bij deze creditcard geen geld te worden betaald als de creditcard een tijd niet wordt gebruikt. Echter is het wel zo dat de jaarlijkse bijdrage elk jaar doorloopt. Vanzelfsprekend kost dit ook geld.

Wat als ik niet aan het minimale inkomen kan voldoen?

Indien jij niet aan het minimale inkomen kan voldoen zijn er 2 opties mogelijk. In de eerste plaats zou je kunnen proberen de aanvraag te doorlopen ook al weet je dat je niet aan het inkomen kan voldoen. Misschien doet ICS een tegenbod met een lager bestedingslimiet.

Evenzo kan het zo zijn dat ICS in de tweede plaats de aanvraag helemaal afwijst. Waarschijnlijk zal zij dan adviseren om te kijken naar een goedkopere variant, zoals: de Mastercard Classic of Mastercard Gold.

Extra informatie

Aanbieder

International Card Services BV (ICS)

Uitgever

International Card Services BV (ICS)

Maatschappij

Mastercard

Maximaal bestedingslimiet

€25.000

Jaarbijdrage

€204,00

Aflevergarantie

Ja

Aankoopverzekering

365 dagen

BKR-toetsing

Ja

Boete te laat betalen

2% van het openstaande bedrag

Minimum maandinkomen van

€1.150

Gespreid betalen

Mogelijk indien aangevraagd

Inbegrepen verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering, Afkoop van risicoaansprakelijkheid bij autohuur, Annuleringsverzekering, Bagagevertragingsverzekering, Buitenlandse ziekenhuisopname, Reisongevallenverzekering, Reisverzekering, Sleutelverzekering, Vergoeding in geval van gemist vertrek, Vluchtvertragingsverzekering

Opname contant geld

4% van het opgenomen bedrag

Aantal mogelijke extra cards

1

Rente

14%

Rentevrije periode

21 dagen

Spaarrente

0,3%

Wisselkoersopslag

1,5%

Extra's

Bankonafhankelijk, Mastercard Conciërge Service, Mastercard Global Service, Mastercard Hotelservice, Persoonlijke assistentie, Zonder lidmaatschap

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mastercard Black” te beoordelen

Andere suggesties…