Knab Visa creditcard

60.00

Gratis bij betaalrekening plus of premium!

Bekijk bij aanbieder

Beschrijving

De Knab Visa creditcard is als klant van Knab gratis te verkrijgen bij het betaalpakket plus. Dit pakket kost je per jaar €60. In tegenstelling tot vele andere Visa cards wordt deze creditcard niet uitgegeven door ICS, maar door Quander. Als klant merk je dit nauwelijks.

Voordelen van de Knab Visa creditcard

Naast het voordeel dat deze creditcard een Visa card is, en dus wereldwijd het meest wordt geaccepteerd, kent ze nog een tal van voordelen. Enkele hiervan zijn:

Aankoopverzekering van 90 dagen op bijna alle aankopen

Vrijwel al je aankopen zijn met de Knab Visa creditcard kosteloos voor 90 dagen verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. Om voor de verzekering in aanmerking te komen hoef je alleen de aankoop af te rekenen met de Knab creditcard.

Aanvraag kan feitelijk zonder aanmelding bij het BKR

Doordat Knab ervoor heeft gekozen om gespreid betalen uit te schakelen zijn ze niet verplicht om je aan te melden bij het BKR. Weliswaar kan je in een later stadium altijd nog aangeven dat je in termijnen wilt betalen, maar dan kan het niet zonder BKR-aanmelding.

De creditcard is gratis voor klanten met het betaalpakket plus

Als service naar de klant toe biedt Knab een gratis creditcard aan. Ondanks dat de creditcard op de kosten voor het betaalpakket na geen jaarlijkse bijdrage kent wil dit niet zeggen dat de creditcard 100% kostenvrij is. Kosten voor gebruik kunnen altijd voorkomen.

Rente betalen is niet standaard

Zoals al aangegeven is gespreid betalen in eerste instantie bij de Knab Visa creditcard niet geheel vanzelfsprekend. Knab stuurt aan om het openstaande bedrag aan het einde van de maand in zijn geheel te voldoen zodat het betalen van rente overbodig is.

Nadelen van de Knab Visa creditcard

De Knab Visa creditcard kent een aantal nadelen en één hiervan is dat je klant moet zijn. Hoewel je wel voordelig kunt overstappen naar Knab kost dit extra moeite. Ook de korte duur van de verzekeringen en de afwezigheid van een reisverzekering zijn enkele nadelen.

Tot slot kunnen 75+ zich storen aan het nadeel dat het voor hen niet mogelijk is om in aanmerking te komen voor een hoger limiet. Zij krijgen namelijk standaard een limiet van €2500 tot hun beschikking. Afgezien dat dit veel geld is kan het soms te weinig zijn.

Kosten van de Knab Visa creditcard

Hoewel Knab geen jaarlijkse bijdrage kent rekent zij, net als andere creditcards, wel kosten voor gebruik. Degene die je het vaakst tegenkomt staan hieronder weergegeven.

Rente en kosten

Rente 14% effectief op jaarbasis
Vervangende creditcard Gratis
Wisselkoersopslag 1,8% van het opgenomen bedrag
Boete te laat betalen n.n.b.

Kaartbijdrage per jaar

Hoofdkaart (1e creditcard) Kosteloos bij het betaalpakket plus of premium
Partnerkaart (2e creditcard) Kosteloos bij het betaalpakket plus of premium
Knab betaalpakket plus €5,00 per maand (€60,00 per jaar)
Knab betaalpakket premium €7,50 per maand (€90,00 per jaar)

Kosten van betalen

Binnenland Gratis
Eurozone Gratis
Vreemde valuta binnen Europa Zelfde tarief binnenland + wisselkoersopslag
Vreemde valuta wereldwijd Zelfde tarief binnenland + wisselkoersopslag

Kosten voor geldopname

Binnenland 2% van het opgenomen bedrag, met een minimum van €4,95
Eurozone Zelfde tarief binnenland
Vreemde valuta binnen Europa Zelfde tarief binnenland + wisselkoersopslag
Vreemde valuta wereldwijd Zelfde tarief binnenland + wisselkoersopslag

Wanneer mag ik de Knab visa creditcard aanvragen?

Behalve dat je klant moet zijn van Knab moet je ook aan de volgende eisen voldoen om deze Knab creditcard te mogen aanvragen:

  • Op zijn minst 18 jaar oud zijn.
  • Geen negatieve registratie hebben bij het BKR.
  • In het bezit zijn van een geldig Nederlands identiteitsbewijs.
  • Jaarlijks beschikken over een bruto-inkomen van minimaal €23.000 per jaar
  • Als je inkomen voortkomt uit een eigen bedrijf dient het bedrijf 3 jaar te bestaan.

Veelgestelde vragen over de Knab Visa creditcard

Om wachttijd te voorkomen staan hieronder vragen die vaak voorkomen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact op met Knab via het telefoonnummer: 020 303 1600.

Hoe lang duurt het voordat ik de Knab Visa card in huis heb?

Hoewel de exacte duur altijd afhankelijk is van omstandigheden is de gemiddelde duur 10 dagen. Overigens is deze 10 dagen gebaseerd vanaf het moment dat Quander (de uitgever van deze creditcard) goedkeuring heeft gegeven. Het online aanvragen zelf duurt niet lang.

Kent deze creditcard ook een gratis partnerkaart?

Eigenlijk geeft Knab geen 1 maar 2 creditcards gratis weg. Mede hierdoor kan naast jou ook je partner genieten van de voordelen die een Knab creditcard te bieden heeft. Vergeet echter niet dat de creditcards gebruik maken van hetzelfde limiet.

Kan ik ook kiezen voor de Knab green card als gratis creditcard?

Ja, dat kan. Aangezien Knab de keuze overlaat aan de klant is het aan jou of je kiest voor een gratis creditcard van Visa of American Express. Bedenk echter wel dat American Express wereldwijd minder wordt geaccepteerd en onder bepaalde voorwaarden gratis is.

Zodoende moet je per jaar minimaal €1500 uitgeven met de creditcard om geen jaarlijkse bijdrage te hoeven te betalen. Kom je je niet aan €1500 aan uitgaven per jaar? In dat geval zal je maandelijks de jaarlijkse bijdrage van €5,50 moeten betalen.

Kan ik de Knab Visa card en de AMEX green card samen aanvragen?

Ja, dat is inderdaad mogelijk. Alleen vraagt Knab hiervoor een extra toeslag van €2,50 per maand. Een voordeel van het in bezit hebben van beide creditcards is dat je van de voordelen van beide maatschappijen kan genieten.

Desalniettemin, vraag jezelf ook af of je voor normaal gebruik echt 2 creditcards nodig hebt. Wanneer dit niet het geval kies dan voor 1 maatschappij aangezien het anders best prijzig kan worden. Vooral ook om het plafond voor het gratis houden van de AMEX card.

Hoe hoog is het bestedingslimiet van de Knab Visa creditcard?

Ten opzichte van andere creditcards die worden uitgegeven door een bank kent deze creditcard een redelijk bestedingslimiet. Afhankelijk van je bruto-inkomen kan dit €1250, €2500, €2750 of €5000 zijn.

Heeft Knab voor haar Visa creditcards ook een app?

Het heeft even geduurd, maar sinds oktober 2018 is er een app voor de Knab Visa card. Net zoals tegenwoordig alle apps kan je ook bij deze app eenvoudig inloggen en alles checken. Maar let wel op, want deze app draagt niet de naam van Knab maar van Quander.

Geeft Knab ook prepaid creditcards uit?

Nee, tot nu toe helaas niet. Knab biedt alleen creditcards aan die in eerste instantie charge cards zijn. Dit zijn creditcards waarbij het opgenomen bedrag aan het einde van de maand in zijn geheel moet worden terugbetaald.

Heeft Knab ook zakelijke creditcards?

Ja. In tegenstelling tot prepaid creditcards geeft Knab, dan wel in samenwerking met American Express, een creditcard uit. Wil je hier meer over weten kijk dan eens op de pagina van de Knab American Express business green card.

Hoe zijn over het algemeen de ervaringen van een Knab creditcard?

De ervaringen met Knab zijn over het algemeen positief. Wel moet hierbij gezegd worden dat Knab in vergelijking met vergelijkbare banken qua betaalpakket iets aan de prijzige kant is. Hiervoor krijg je dan ook weer een alles-in-1-pakket met gratis creditcard voor terug.

Extra informatie

Aanbieder

Knab

Uitgever

Qander

Maatschappij

Visa

Maximaal bestedingslimiet

€5.000

Jaarbijdrage

€60,00

Aflevergarantie

Nee

Aankoopverzekering

90 dagen

BKR-toetsing

Ja

Minimum maandinkomen van

€1.660

Boete te laat betalen

N.v.t.

Gespreid betalen

Mogelijk indien aangevraagd

Inbegrepen verzekeringen

N.v.t.

Opname contant geld

2% van het opgenomen bedrag met een minimum van €4,95

Aantal mogelijke extra cards

0

Rente

14%

Rentevrije periode

N.v.t.

Spaarrente

N.v.t.

Wisselkoersopslag

1,8%

Extra's

Cash service, Gratis bij betaalrekening, Gratis partnerkaart

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Knab Visa creditcard” te beoordelen