ANWB Visa Jongeren Card

16.00

Beschrijving

De ANWB Visa Jongeren card is de enigste studenten creditcard met als maatschappij Visa. Wat haar zo bijzonder maakt is dat zij de enigste in haar soort is waarbij gespreid betalen mogelijk is en dat zij door zowel studenten als niet-studenten is aan te vragen.

Wat zijn de voordelen van deze creditcard?

 • Kosteloos aankopen 21 dagen later betalen.
 • Aankopen komen bijna altijd in aanmerking voor gratis verzekeringen.
 • De enigste in zijn soort waarbij het mogelijk is om in termijnen terug te betalen.
 • Ook jongeren met een laag inkomen kunnen profiteren van de voordelen van een creditcard.
 • Niet alleen studenten, maar alle jongeren tussen de 18 en 24 jaar mogen deze creditcard aanvragen.
 • Tja, iedereen moet wel eens tanken en dan is het fijn dat dit bij 700 tankstations tegen een verleidelijke korting kan.
 • Aangezien deze creditcard niet gebonden is aan een bank mag jij zelf bepalen op welke rekening jij de studiefinanciering laat uitbetalen.

Je hoeft niet te studeren!

Waar andere aanbieders zich vooral richten op Hbo- en Wo-studenten daar is dit bij de ANWB anders. De ANWB bekommert zich namelijk om alle jongeren die jonger zijn dan 24 jaar. Dit betekent dus ook dat een bewijs van inschrijving aan een opleiding niet nodig is.

Enigste studenten creditcard met als maatschappij Visa!

Net als bijna alle ANWB creditcards wordt ook de jongeren creditcard uitgegeven met als maatschappij Visa. Het voordeel van Visa is dat zij wereldwijd het meest wordt geaccepteerd. Hierdoor vind je eigenlijk altijd wel een betaalpunt in de buurt.

Wie mag een ANWB studenten creditcard aanvragen?

De studenten creditcard van de ANWB mag door alle Nederlandse jongeren worden aangevraagd die ANWB-lid zijn en een leeftijd hebben van tussen de 18 en 24 jaar. Hoewel een lidmaatschap lijkt weggelegd voor ouderen kunnen ook jongeren hiervan profiteren.

Denk hierbij niet alleen aan korting op producten in de webwinkel, maar ook aan korting bij evenementen en handige extra’s zoals belangenbehartiging en de vakantiehulp app.

Voorwaarden van de ANWB Visa Jongeren card

 • Lid zijn van de ANWB.
 • In het bezit zijn van een geldig paspoort of ID-bewijs.
 • Een lopende rekening hebben bij een Nederlandse bank.
 • Minimaal 18 en maximaal 24 jaar oud zijn en wonen in Nederland.

BKR-toets

Ondanks de weinige eisen is vanuit de AFM ook bij deze creditcard een BKR-toets verplicht. Indien de uitslag negatief is kan de aanvraag niet doorgaan. Mogelijk kan in dat geval de ANWB prepaid creditcard uitkomst bieden.

Kosten van de ANWB Visa Jongeren card

Jaarlijkse bijdrage: € 16,00
Extra card: Niet mogelijk.
Rente: 14%
Opname contant geld: 4% van het opgenomen bedrag.
Wisselkoersopslag: 2%
Boete te laat betalen: 2% van het openstaande bedrag.

Let op de kosten voor gespreid betalen!

In tegenstelling tot andere studenten creditcards is het met de ANWB Visa jongeren card als enigste mogelijk om gespreid te betalen. Ofschoon kleeft aan later betalen bepaalde kosten zoals rente en indien je het niet hebt aangevraagd een boete voor te laat betalen.

Aan de keuze om het limiet in termijnen te betalen is niets verkeerd, alleen je moet er wel op letten dat de gespreid betalen faciliteit is aangevraagd. Wanneer dit niet op tijd is gedaan volgt er eenmalig een boete van 2% over het openstaande bedrag.

Veelgestelde vragen ANWB Visa jongeren card

Als student is tijd kostbaar dus kan je maar het beste niet al te lang te hoeven wachten op de helpdesk. Mede hierom zijn een aantal gerelateerde vragen opgezocht. Kom je er alsnog niet uit dan zal je contact op moeten nemen met de klantenservice via: 020 6600 660.

Hoe lang duurt het voordat ik de creditcard in huis kan verwachten?

Op zijn langst kan het 20 werkdagen duren voordat de creditcard in huis is. Overigens is dit wel vanaf het moment dat ICS (de uitgever) de aanvraag heeft goedgekeurd. Kortom ga in het minst positieve geval maar uit van een kleine maand.

Is er wel enig inkomen nodig ondanks de lage inkomenseis?

Omdat het met de ANWB jongeren card mogelijk is om 21 dagen later te betalen is wel enig inkomen verplicht. Na het indienen van de aanvraag zal ICS beoordelen of jouw inkomen toereikend is, want het op te nemen limiet kan na 21 dagen veranderen in krediet.

Mede door dit gegeven is ICS ook verplicht om het BKR te raadplegen of er geen betalingsachterstanden zijn. Geven zowel het inkomen als de BKR-toets groen licht dan is het aanvragen van jouw creditcard een feit.

Ik heb als 18 tot 24-jarige een inkomen van boven de €1150 moet ik dan niet kijken naar een andere creditcard?

Ja, dat is slim. Aangezien creditcards slechts een leeftijdsgrens kennen van 18+ kan dit zeker de moeite waard zijn. Voor hetzelfde geld beschik je met de ANWB Visa card over een hoger limiet en met de Mastercard classic over een hoger limiet + meer verzekeringen.

Kan ik de creditcard samen aanvragen met een ANWB-lidmaatschap?

Jammer genoeg kan het benodigde ANWB-lidmaatschap en de jongeren creditcard niet tegelijkertijd worden aangevraagd. Hierdoor zal je als eerst het lidmaatschap moeten aanvragen en wachten op de bevestigingsmail met daarin jouw lidmaatschaapnummer.

Eenmaal in bezit van dit nummer kan je het 9-cijferige lidmaatschapsnummer invoeren bij het aanvraagformulier van de ANWB jongeren creditcard.

Wat heb ik op zo’n jonge leeftijd aan een ANWB-lidmaatschap?

Afgezien van het gegeven dat de ANWB zich voornamelijk richt op weggebruikers kan je ook een lidmaatschap aanvragen zonder wegenwacht. Doordat wegenwacht niet is inbegrepen liggen de kosten van het goedkoopste lidmaatschap op slechts €15,50 per jaar.

Voor deze €15,50 per jaar kan je een ANWB-creditcard aanvragen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Gratis routekaart.
 • Voordeel op verzekeringen.
 • Voordeel op dagjes uit en reizen.
 • Korting in de ANWB-winkel en webshop.
 • Jaarlijks 10 edities van de kampioen op de deurmat.
 • Gebruik maken van ANWB-experts op het gebied van auto, caravan, fiets of vakantie.

Kan ik ook sparen als ik tegoed op de ANWB jongeren creditcard zet?

Alhoewel de rente net zoals bij de bank niet hoog ligt is het mogelijk om bij een tegoed van €500 of meer te sparen op je creditcard. Momenteel ligt het percentage rente met 0,30% zelfs iets hoger dan bij de meeste banken.

Mag ik de ANWB Visa jongeren card na 1 jaar opzeggen?

Doordat de overeenkomst geen vaste looptijd kent kun je deze op elk gewenst moment opzeggen. Ofwel na 1 jaar zal dit, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn, zeker mogelijk zijn. Of het lonend is om op te zeggen zal je voor jezelf moeten bepalen.

Is deze creditcard ideaal voor reizen en of backpackers?

Hoewel de ANWB jongeren creditcard prima te gebruiken is als betaalmiddel is het maar de vraag of het ook de ideale creditcard is voor reizigers. Kijkend naar vergelijkbare studenten creditcards zit bij deze creditcard geen enkele reisverzekering inbegrepen.

Zoek je als student een creditcard voor op reis dan zou je ook eens kunnen kijken naar de Mastercard classic prepaid en de prepaid Visa World card. Ondanks dat ze geen limiet hebben zijn ze makkelijk aan te vragen en beschikken over aanvullende reisverzekeringen.

Welke verzekeringen worden allemaal meegeleverd?

Wellicht het enige minpuntje van de ANWB visa jongeren card is dat er weinig verzekeringen worden meegeleverd. Zodoende krijg je alleen de beschikking over een aankoopverzekering van 180 dagen en een fraudeverzekering bij misbruik van je creditcard.

Kan ik ook een 2e creditcard aanvragen?

Als je samen met vrienden op reis gaat en de mogelijkheid wilt hebben om beide met een creditcard te kunnen betalen dan kan dat. Met de ANWB Visa jongeren card kan je voor €16 per jaar een extra card aanvragen die gebruik maakt van hetzelfde limiet.

Extra informatie

Aanbieder

ANWB

Uitgever

International Card Services BV (ICS)

Maatschappij

Visa

Maximaal bestedingslimiet

€500

Jaarbijdrage

€16,00

Aflevergarantie

Ja

Aankoopverzekering

180 dagen

BKR-toetsing

Ja

Boete te laat betalen

2% van het openstaande bedrag

Minimum maandinkomen van

N.v.t.

Gespreid betalen

Mogelijk indien aangevraagd

Inbegrepen verzekeringen

N.v.t.

Opname contant geld

4% van het opgenomen bedrag

Rente

14%

Rentevrije periode

21 dagen

Spaarrente

0,3%

Wisselkoersopslag

2%

Extra's

i.c.m. ANWB-lidmaatschap, Tanken met korting

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ANWB Visa Jongeren Card” te beoordelen

Andere suggesties…