ANWB Visa Gold Card

38.50

De ANWB Visa gold card is de meest uitgebreide creditcard die je kan aanvragen bij de ANWB. Voor nog geen €40 krijg je de beschikking over een ruim limiet, een aankoopverzekering van 365 dagen en een gratis 2e betaalkaart voor je partner.

Beschrijving

Alles wat de ANWB op het gebied van creditcards te bieden heeft is inbegrepen bij de ANWB Visa Gold Card. Waar dit op neerkomt is dat er naast een limiet van €5.000 ook een aankoopverzekering van 365 dagen én een tweede creditcard gratis wordt meegeleverd. Bovendien is de prijs marktconform en vergelijkbaar met andere gold creditcards.

Afgezien van de voordelen kent de ANWB Gold Card ook nadelen. Vrijwel het grootste nadeel is dat je lid moet zijn van de ANWB. Alhoewel je ook als niet-lid deze creditcard kan aanvragen moet je wel tegelijkertijd een lidmaatschap afsluiten. Wanneer je hiervan geen gebruik maakt zal een vergelijkbare creditcard zoals de Mastercard Gold goedkoper zijn.

Hoe dan ook. Al met al is deze creditcard zeer geschikt voor ANWB-leden. Zij zijn dan ook heel tevreden met deze creditcard en geven het op een schaal van tien een 9,3 als cijfer. Mochten de leden opnieuw in de situatie komen en een nieuwe creditcard mogen aanvragen dan geeft bijna 100% van de leden aan opnieuw dit te doen bij de ANWB.

Bijzondere voordelen van de ANWB Visa Gold Card

 • Aflever- en internetgarantie.
 • Besteedbaar limiet van €5.000.
 • Aankoopverzekering van 365 dagen.
 • Eigen risico bij het huren van een auto verzekerd tot €1.500.
 • Verkeersrechtsbijstandverzekering bij het huren van een auto.
 • Tanken met voordeel bij 700 tankstations door heel Nederland.
 • Mede door de gratis 2e creditcard kan jij samen met jouw partner gebruik maken van hetzelfde pakket.

ANWB Visa app handig voor gebruik

Ondanks dat bijna alle aanbieders wel beschikken over een app is die van de ANWB zeer gebruiksvriendelijk. Naast dat het te gebruiken limiet overzichtelijk staat aangegeven kan in de app ook zeer eenvoudig het openstaande limiet worden betaald door middel van IDEAL.

Hoogste bestedingslimiet van alle ANWB creditcards

Van alle ANWB creditcards kent de gold variant de hoogste limiet van maar liefst €5.000. Dit gezegd hebbende kan mede door een te laag inkomen of onzekere financiële situatie ICS (de uitgever) besluiten om een lager betredingslimiet aan jou toe te wijzen.

Verzekeringen met een hogere uitkeringswaarde

Ook al beschikt de zilveren variant op de verkeersrechtsbijstand verzekering na over dezelfde verzekeringen de hoogte van het uit te keren bedrag ligt bij de gold variant hoger. Zodoende krijg je bij een ongeluk met een huurauto geen €750 maar €1500 uitgekeerd.

Voorwaarden van de ANWB Gold creditcard

Mede door het limiet van €5.000 kent de gold creditcard van de ANWB strengere eisen. Enkele strenge en al dan niet vanzelfsprekende eisen die ertoe doen zijn:

 • Lid zijn van de ANWB.
 • Een netto maandinkomen hebben van €1.250.
 • Geen negatieve registratie hebben bij het BKR.
 • Een betaalrekening hebben bij een Nederlandse bank.
 • Beschikken over een geldig Nederlands identiteitsbewijs.
 • Minimaal 18 jaar oud zijn en wonen en verblijven in Nederland.

Kosten van de ANWB Visa Gold

Goed om te vermelden is dat op dit moment de koersopslag van de gold variant het laagste is van alle ANWB creditcards. Voor het geval dat je van plan bent om veel geld uit te geven in een vreemde valuta kan dit zeker financieel gezien het overdenken waard zijn.

Prijs per jaar: € 38,50
Extra card: € 0,00
Rente: 14%
Wisselkoersopslag: 1,50%
Opname contant geld: 4% van het opgenomen bedrag.
Boete te laat betalen: 2% van het openstaande bedrag.

Veelgestelde vragen van de ANWB Visa Gold Card

Om het aanvragen makkelijker te maken hebben wij enkele vragen opgezocht met betrekking tot de ANWB Visa gold card. Staat je vraag er niet bij of is de vraag specifiek van aard? Neem in dat geval contact op met de helpdesk van ICS via: 020 6600 660.

Ik ben nog geen ANWB-lid kan ik wel in aanmerking komen voor de gold creditcard?

Ja, dat kan zeker. Hoewel een ANWB-lidmaatschap verplicht is maakt de duur hiervan niet uit. Dus of je nou net lid bent geworden of al 25 jaar lid bent in beide gevallen kun je gerust de gold creditcard aanvragen mits je aan de andere voorwaarden voldoet.

Hoe lang duurt de levering van de ANWB gold creditcard?

Uitgaande van het feit dat de aanvraag is goedgekeurd duurt de levering circa 20 werkdagen. Afhankelijk van de drukte qua aanvragen kan de levering ook eerder zijn. Voornamelijk zijn de 20 dagen aangehouden om teleurstellingen te voorkomen.

Is er sprake van een samenwerking tussen ANWB Visa en de World card gold?

Hoewel beide creditcards worden uitgegeven door ICS is er tussen de Visa World card gold en de ANWB gold geen samenwerking. Allebei mogen ze zelf bepalen wat de extra’s zijn en welke voorwaarden hiervoor gelden.

Zitten er ook kosten aan een vervangende gold ANWB creditcard?

Enkel wanneer diefstal of beschadiging van de creditcard aan jezelf te wijten is zal de ANWB kosten in rekening brengen voor het vervangen van de creditcard. Als de schuld helemaal buiten jou om is dan zal de vervanging kosteloos zijn.

Wat is het verschil met de ANWB Visa Silver card?

Eigenlijk verschillen de ANWB gold en de ANWB Visa Silver card niet veel van elkaar. Tussen deze 2 zit het verschil voornamelijk in de verzekeringen. Zodoende beschikt alleen de gold variant over een verkeersrechtsbijstand verzekering bij het huren van een auto.

Ook de hoogte van het uit te keren bedrag bij schade ligt bij de gold variant hoger. Tot slot is een laatste verschil dat een 2e creditcard gratis is inbegrepen bij de ANWB gold card.

Wat houden precies de autohuur verzekeringen in?

In de eerste plaats heb je de eigen risico autohuurverzekering. Ofwel wanneer je schade hebt met een gehuurde auto hoef je tot een hoogte van maximaal €1500 eigen risico geen eigen risico te betalen aangezien deze verzekering dat afdekt.

In de tweede plaats heb je de verkeersrechtsbijstandverzekering bij autohuur. Oftewel heb je een ongeval met een gehuurde auto dan ben je beschermd tegen de juridische kosten die hieruit voortvloeien. Buiten Europa mogen de kosten oplopen tot maximaal €15.000.

Echter let er bij beide verzekeringen op dat je betaalt met de ANWB Visa gold card. Dit is namelijk de enigste voorwaarde om in aanmerking te komen voor de verzekeringen.

Wanneer kiezen voor de ANWB Gold variant?

De Gold variant is een goede keuze indien jij een ruimer limiet of extra verzekeringen wilt. Daarnaast kan ook de exclusieve verzekering die de kaarthouder beschermd tegen fraude met de eigen risico van een huurauto een reden zijn om te kiezen voor de gold uitvoering.

Wellicht kan ook de reisservicelijn een reden zijn om te kiezen voor de gold variant.

Wat kan ik me voorstellen bij de ANWB reisservicelijn?

De reisservicelijn is een soort van persoonlijke assistent die je kan helpen bij allerlei reis gerelateerde vragen. Denk hierbij aan vragen zoals welke vaccinaties of documenten er voor bepaalde landen nodig zijn. Zelfs een taal assistent bij nood is geen probleem.

Aangezien het in stand houden van de servicelijn enige kosten met zich meebrengt is het exclusief inbegrepen bij de ANWB visa silver en gold card.

Kan ik ook card alerts ontvangen?

In het geval je niets wilt vergeten kan je inderdaad card alerts instellen. Momenteel geeft ANWB/ICS de volgende mogelijkheden: op tijd betalen, limiet inzicht, betaling ontvangen, alarmeren bij hoge uitgaven of alarmeren bij online betalingen.

De eerste 3 alerts kunnen gratis worden ingesteld. De andere 2, dus alarmeren bij hogere uitgaven of online betalingen, kosten €0,50 per maand (maximaal €6,- per jaar).

Zitten er ook reisverzekeringen inbegrepen bij de ANWB Gold card?

In tegenstelling tot vergelijkbare gold creditcards, en in het bijzonder de Mastercard gold qua prijs, wordt bij de ANWB gold creditcard geen enkele reisverzekering meegeleverd. Ook een annuleringsverzekering voor bijvoorbeeld een vlucht, reis of vakantie is uitgesloten.

Moet ik verplicht een inkomen hebben van €1250 om in aanmerking te komen?

Ja en nee. €1250 is een richtlijn en ICS kan hier deels van afwijken. Zo kan ICS je een voorstel doen om jouw lage inkomen te compenseren met een lager limiet. Ofschoon is het vanzelfsprekend dat je inkomen wel in de buurt moet komen van de gestelde inkomenseis.

Extra informatie

Aanbieder

ANWB

Uitgever

International Card Services BV (ICS)

Maatschappij

Visa

Maximaal bestedingslimiet

€5.000

Jaarbijdrage

€38,50

Aflevergarantie

Ja

Aankoopverzekering

365 dagen

BKR-toetsing

Ja

Minimum maandinkomen van

€1.250

Boete te laat betalen

2% van het openstaande bedrag

Gespreid betalen

Mogelijk indien aangevraagd

Inbegrepen verzekeringen

Eigen risico autohuurverzekering, Verkeersrechtsbijstandverzekering autohuur

Opname contant geld

4% van het opgenomen bedrag

Aantal mogelijke extra cards

2

Rente

14%

Rentevrije periode

21 dagen

Spaarrente

0,3%

Wisselkoersopslag

1,5%

Extra's

Extra Card inbegrepen, i.c.m. ANWB-lidmaatschap, Tanken met korting

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ANWB Visa Gold Card” te beoordelen

Andere suggesties…