ABN AMRO creditcard

22.42

Bekijk bij aanbieder

Beschrijving

ABN AMRO geeft twee soorten creditcards uit waarvan de ABN AMRO creditcard de goedkoopste is. Ondanks de lage prijs beschikt de creditcard over een limiet van €2.500 en worden diverse verzekeringen waaronder een aankoop- en reisverzekering meegeleverd.

Welke voordelen kent deze creditcard?

Naast de algemene voordelen van een Mastercard heeft een ABN AMRO creditcard ook voordelen waarover alleen zij beschikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Gratis inbegrepen bij betaalpakket extra

Heb jij het betaalpakket betaalgemak extra van ABN AMRO dan hoef jij voor deze creditcard geen bijdrage te betalen. Ofschoon moet jij nog wel voldoen aan de overige eisen, zoals de inkomenseis, om uiteindelijk de creditcard te mogen aanvragen.

Automatische card alerts in de vorm van een sms

Wanneer jouw creditcard bedoeld of onbedoeld opeens hoge uitgaven heeft dan is het mogelijk dat ABN AMRO een sms stuurt om jou hiervan op de hoogte te stellen. Op deze manier is de kans dat er fraude wordt gepleegd zeer klein.

Meegeleverde verzekeringen

Net als bij veel creditcards zit ook bij deze creditcard een aankoopverzekering en aflevergarantie van 180 dagen inbegrepen. En mocht je nog veel op reis gaan dan kan de bagagevertraging- en vluchtvertragingsverzekering goed van pas komen.

Nadelen van de ABN AMRO creditcard

Afgezien van de voordelen kent de ABN AMRO creditcard een paar nadelen. Zo is het eerste nadeel dat het verplicht is om klant te zijn van de ABN AMRO. Hoewel dit vervelend is voor niet-klanten kan het in de toekomst ook nadelig uitpakken voor huidige klanten.

Want wanneer jij als klant om de één of andere reden wilt overstappen, dan is het verplicht om eerst het openstaande saldo af te lossen voordat je kunt overstappen. Daarnaast is de creditcard na de overstap en opzegging van je rekening niet meer te gebruiken.

Tot slot. In de laatste plaats is het tevens een nadeel dat de goed vergelijkbare Mastercard Classic goedkoper is en zonder extra eisen is aan te vragen. Echter geldt dit niet voor klanten met het betaalpakket extra, want hierbij is de creditcard gratis inbegrepen.

Wie mag een ABN AMRO creditcard aanvragen?

Misschien nog wel een voordeel van ABN AMRO is dat er weinig eisen zitten aan haar creditcards. Zodoende hoeft de aanvrager enkel aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Handelingsbekwaam zijn.
  • Wonen en verblijven in Nederland.
  • Geen negatieve BKR-registratie hebben.
  • Een betaalpakket hebben bij ABN AMRO.
  • Beschikken over een netto-inkomen van minimaal €1150.

Hoe lang duurt het aanvragen?

Normaal gesproken is een creditcard van ABN AMRO binnen 14 dagen in huis. Daarbij is het goed om te weten dat ABN AMRO niet zelf haar creditcards uitgeeft maar dit laat doen door haar dochteronderneming ICS.

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

Wanneer jij de creditcard wilt opzeggen omdat jij hem bijvoorbeeld niet meer gebruikt dan kan dit heel gemakkelijk telefonisch of bij een kantoor van ABN AMRO geregeld worden. Houdt hierbij wel rekening met een opzegtermijn van 2 weken.

Actuele voorwaarden

Vanzelfsprekend kan dit klinken maar lees altijd voor het aanvragen de actuele voorwaarden door.

De kosten van een ABN AMRO creditcard

Jaarlijkse bijdrage  € 22,42 (Exclusief betaalpakket)
Extra card  € 11,21

Kosten voor gebruik

Rente 14%
Wisselkoersopslag 2%
Opname contant geld 4% van het opgenomen bedrag met een minimum van €4,50
Boete te laat betalen 2% van het openstaande bedrag

Veelgestelde vragen van de ABN AMRO creditcard

Ook al is de helpdesk van ABN AMRO altijd bereid om te helpen niets is gemakkelijker dan direct je antwoord omtrent het aanvragen van een ABN AMRO creditcard te kunnen vinden. Antwoord niet gevonden? Contacteer dan ICS (de uitgever) via: 020 6600 123.

Kan ik bij ABN AMRO ook een nieuwe creditcard aanvragen van Visa?

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om bij ABN AMRO te kiezen voor Visa. Momenteel geeft ABN AMRO enkel creditcards uit van Mastercard. Wil je per se een creditcard met als maatschappij Visa? Kijk dan eens naar de populaire Visa World Card.

Heeft ABN AMRO ook een prepaid creditcard?

Ondanks het gegeven dat ABN AMRO voor bijna elke doelgroep creditcards uitgeeft heeft zij geen creditcards voor klanten die niet kunnen voldoen aan de eis voor het inkomen. Wellicht biedt een prepaid creditcard van een andere aanbieder uitkomst.

Mag ik als student de ABN AMRO creditcard aanvragen?

Als student mag je natuurlijk deze creditcard aanvragen mits je minimaal 18 jaar bent en aan alle voorwaarden kunt voldoen. Kan je niet aan het inkomen voldoen? Dan kan een garantstelling van je ouders of de ABN AMRO studenten creditcard uitkomst bieden.

Wat zijn de verschillen met de ABN AMRO Gold Card?

De ABN AMRO Gold card kent t.o.v. de standaard variant verschillen op het gebied van prijs, limiet en verzekeringen. Zodoende is de bijdrage voor de hoofdkaart met €55,13 per jaar en de bijdrage van een extra creditcard met €27,56 per jaar aanzienlijk hoger.

Of de meerprijs van de gold variant het waard is zal afhangen of jij gebruik maakt van een hoger limiet (€5.000) of de extra verzekeringen. Qua extra verzekeringen is enkel bij de gold variant een eigen risico autohuurverzekering en autorechtsbijstandverzekering inbegrepen.

Voor de rest is het pakket van verzekeringen hetzelfde. Niettemin kan het wel zo zijn dat de voorwaarden van de verzekeringen bij de gold variant beter zijn. Een voorbeeld hiervan is dat de duur van de aankoopverzekering niet 180 maar 365 dagen na aankoop is.

Kan ik later na aanvraag ook nog het limiet verhogen?

Enkel wanneer je tijdens de aanvraag een lager limiet hebt afgesproken is het verhogen van het limiet mogelijk mits je een hoger inkomen hebt en nog niet het plafond van €2.500 hebt bereikt. Is dit wel het geval, dan zal je moeten overstappen naar de ABN AMRO Gold Card.

Hoe hoog is de wisselkoersopslag bij de creditcards van ABN AMRO?

Momenteel ligt het percentage voor het betalen in een andere valuta dan de euro op 2% van het opgenomen bedrag. Wanneer je tegelijkertijd contant geld opneemt, dan komt bovenop de koersopslag ook nog een percentage voor het opnemen van contant geld.

Is het mogelijk om contactloos te betalen?

Net als vele betaalpassen tegenwoordig is het ook bij de creditcards van ABN AMRO mogelijk om contactloos te betalen. Bedragen tot €25 kunnen contactloos worden betaald. Bovendien kunnen de eigenaren van een Garmin smartwatch betalen met hun horloge.

Extra informatie

Aanbieder

ABN AMRO

Uitgever

International Card Services BV (ICS)

Maatschappij

Mastercard

Maximaal bestedingslimiet

€2.500

Jaarbijdrage

€22,42

Aflevergarantie

Ja

Aankoopverzekering

180 dagen

BKR-toetsing

Ja

Boete te laat betalen

2% van het openstaande bedrag

Minimum maandinkomen van

€1.150

Gespreid betalen

Mogelijk indien aangevraagd

Inbegrepen verzekeringen

Bagagevertragingsverzekering, Vluchtvertragingsverzekering

Opname contant geld

4% van het opgenomen bedrag met een minimum van €4,50

Aantal mogelijke extra cards

1

Rente

14%

Rentevrije periode

21 dagen

Spaarrente

0,1%

Wisselkoersopslag

2%

Extra's

Auto huren zonder contante borg, Gratis bij betaalpakket

Optie voor spaarprogramma

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ABN AMRO creditcard” te beoordelen

Andere suggesties…