Creditcard aanvragen

Vraag in slechts 7 stappen een creditcard aan!

Een creditcard aanvragen om de gratis verzekeringen? Of om aankopen achteraf te kunnen betalen? Doordat een creditcard veelzijdig is komt zij altijd van pas. De meest gehoorde reden om een creditcard aan te vragen is om te kunnen betalen in het buitenland.

Ten opzichte van een pinpas neemt een creditcard drie belangrijke voordelen met zich mee. Deze drie achteraf betalen, verzekeringen en pre-autorisatie zorgen voor meerwaarde.

Hoe dan ook. Wat de reden ook mag zijn. Feit is dat je op zoek bent naar een nieuwe creditcard. Door gebruik te maken van de onderstaande 7 stappen weet jij waarop je moet letten!

Zo werkt het aanvragen van een nieuwe creditcard:

1. Welk soort creditcard aanvragen

Als particulier heb je de keus uit 2 soorten creditcards. Zo heb je in de eerste plaats de klassieke creditcard en in de tweede plaats de prepaid creditcard. Welke van deze 2 jij zou moeten aanvragen hangt af of je kan voldoen aan de eisen van een gewone creditcard.

Zo niet dan is een prepaid creditcard een prima alternatief. Verder heb je als student nog een derde optie. Je kan namelijk ook nog een studenten creditcard aanvragen. Ondanks de naam doet vermoeden zijn deze creditcards voor alle jongeren onder de 24 jaar.

Tot slot zijn er ook nog creditcards te verkrijgen voor bedrijven. Zakelijke creditcards hebben als voordeel dat privé en zakelijke uitgaven eenvoudig gescheiden blijven. Daarnaast zitten ook bij deze creditcards diverse extra’s zoals verzekeringen.

Klassieke creditcard ofwel de normale creditcard

De klassieke creditcard of gewoon creditcard is een betaalmiddel waarmee het mogelijk is om aankopen later te betalen. Doe je dit binnen de rentevrije periode dan is het zelfs gratis. Tevens zijn 9 van de 10 aankopen die zijn betaald met een creditcard gratis verzekerd.

Echter. Het enige waarbij je rekening moet houden is dat wanneer je kiest om in termijnen te betalen dat de gespreid betalen faciliteit is aangevraagd. Heb je dit niet op tijd gedaan dan zal er eenmalig een boete volgen van 1 à 2 procent van het opgenomen limiet.

Prepaid creditcard ofwel de creditcard zonder limiet

Eigenlijk lijkt een prepaid creditcard qua betalen en verzekeringen veel op een creditcard. Toch zijn er 2 verschillen. Zo is het eerste verschil dat er geen limiet aanwezig is. Ofwel de kaarthouder betaald van een saldo dat hij of zij zelf op de creditcard heeft gezet.

Het voordeel hiervan is dat hierdoor geen BKR-toetsing nodig is. Het tweede verschil is dat een prepaid card niet bij elk bedrijf wordt geaccepteerd. Doordat pre-autorisatie niet mogelijk is weigeren vooral een aantal hotels en verhuurbedrijven deze creditcards.

Studenten creditcard ofwel creditcards voor jongeren t/m 24 jaar

Zoals de naam al aangeeft is deze creditcard helemaal gericht op de situatie van studenten. Of beter gezegd jongeren onder de 24 jaar. Dit wil dus zeggen dat er qua inkomen minder strenge eisen gelden. Het verschil met een creditcard zit hem in het limiet.

Want om het risico voor aanbieders enigszins te beperken gaat de lagere eis voor het inkomen gepaard met een lager te besteden limiet. Voor de rest kan je ten opzichte van een klassieke creditcard op dezelfde plekken betalen waar zij ook worden geaccepteerd.

Zakelijke creditcard ofwel creditcards voor kleine en grote bedrijven

Aangezien er 2 soorten zakelijke creditcards te verkrijgen zijn is zij voor zowel kleine als grote bedrijven lucratief. Zodoende kunnen grote bedrijven eenvoudig de uitgaven per medewerker zien en kleine bedrijven eenvoudig uitgaven zoals online advertenties doen.

Het enige waarbij je bij een bedrijfscreditcard even rekening moet houden is dat het opgenomen limiet niet in termijnen kan worden terugbetaald. Dit betekent dus dat het gehele limiet dat nog open staat aan het einde van de maand moet zijn terugbetaald.

2. Creditcardmaatschappij bepalen

Ondanks dat de maatschappijen bijna nooit zelf een aanvraag afhandelen, spelen zij wel degelijk een rol. Iedere maatschappij heeft bepaalde eigenschappen die voor de keus van belang zijn. Zie hieronder de tabel voor een overzicht van de onderlinge verschillen.

Maatschappij →
Criteria ↓
American ExpressMastercardVisa
Acceptatie: VoldoendeGoedUitmuntend
Assortiment:VoldoendeGoedUitmuntend
Betaalpunten:500.000 ±27.000.000 ±27.000.000 ±
PrijsVoldoendeUitmuntendGoed

Creditcard aanvragen van American Express

logo-american-express

American Express streeft ernaar om mensen niet in de financiële problemen te brengen. Hierom geeft zij charge cards uit. Een charge card heeft veel weg van een creditcard met het verschil dat gespreid betalen niet mogelijk is.

Dit gezegd hebbende betekent het niet dat achteraf betalen niet mogelijk is. Integendeel zelfs want American Express kent met 30 dagen één van de langste periode waarin het limiet zonder rente of extra kosten kan worden terugbetaald.

Hoewel creditcards van American Express geen limiet hebben zitten er alsnog voldoende extra’s bij. Zo spaar je punten (Membership Rewards of Miles bij de Flying Blue kaarten) met elke uitgegeven euro die kunnen worden ingewisseld tegen korting en cadeaus.

Tot slot voor degene die veel met KLM Air France vliegt kan één van de Flying Blue kaarten interessant zijn. Zo spaar je eenvoudig punten voor je lidmaatschap. En nog beter. Tickets van KLM Air France kunnen zonder rente of kosten in 3 termijnen worden terugbetaald.

Creditcard aanvragen van Mastercard

logo-Mastercard

Door het aanvragen van een Mastercard ben je verzekerd van een voordelige prijs. Dit is dan ook het onderscheidende van Mastercard. Ondanks het kleine assortiment beschikt zij over voordelige creditcards.

Afgezien van de voordelige prijs kennen de creditcards van Mastercard één aandachtspunt. De creditcards worden namelijk in minder welvarende landen minder geaccepteerd dan die van concurrent Visa. Ondanks dit gegeven is het niet zo dat de cards onbruikbaar zijn.

Allesbehalve. Want Mastercard bereikt klanten in 210 landen in maar liefst 150 valuta’s. Ofwel enkel in bepaalde landen wordt zij minder geaccepteerd. Gelukkig kan de website betaleninhetbuitenland laten zien hoe goed de dekking is van de maatschappijen per land.

Creditcard aanvragen van Visa

logo-visa

Visa is de grootste maatschappij ter wereld. Het onderscheidende aan de creditcards van Visa is dat zij van alle maatschappijen de meeste betaalpunten heeft. Met name in minder rijke landen is dit te merken.

Naast een zeer goede acceptatie kent Visa ook een groot aanbod van creditcards in Nederland. Afgezien van de vele pluspunten kent Visa één minder punt. Namelijk de prijs. Zodoende is zij qua bijdrage doorgaans duurder dan vergelijkbare cards van Mastercard.

Vermoedelijk ligt de oorzaak van dit prijsverschil bij de kosten van betaalpunten. Waar Mastercard ervoor kiest om deze kosten bij de winkelier neer te leggen daar slaat Visa dit om over haar kaarthouders. Hierdoor is ze iets duurder maar kent ze wel de beste dekking.

3. Creditcard limiet berekenen

Aan de hand van jouw inkomen en uitgaven wordt de hoogte van het limiet bepaald. Daarnaast speelt het ook mee of jij een negatieve BKR-registratie hebt. Is dit het geval dan kan je helaas helemaal geen creditcard aanvragen. Enkel een prepaid creditcard blijft over.

Soms kan het ook zo zijn dat je inkomen iets onder de norm zit. Toch is het verstandig om in zo’n geval de aanvraag te doorlopen aangezien de uitgever kan besluiten om een lager limiet af te spreken. Ofschoon werkt de creditcard hetzelfde alleen heb je minder limiet.

Tot slot om een idee te geven. Doorgaans heb je aan een standaard limiet van €2.500 meer dan genoeg. Ga je op een verre en lange vakantie kies dan voor een limiet van €5.000. Naast dat je de vliegtickets kan betalen blijft er nog genoeg over voor de overnachting.

Vanaf minuut 1:03 hoe het limiet werkt bij ICS

Wat is een creditcard limiet en hoe werkt het?

Als je van plan bent om gaan betalen van het creditcard limiet is het zeker niet verkeerd om te weten hoe dit werkt. In tegenstelling tot een pinpas hoef je bij een creditcard niet direct te beschikken over geld. Aankopen worden voor een korte periode gratis voorgeschoten.

Afhankelijk van de aanbieder kan deze periode oplopen tot 30 dagen. Hoewel aanbieders de voorkeur geven aan het terugbetalen binnen de rentevrije periode is het ook mogelijk om te kiezen om terug te betalen in termijnen. Ofwel het limiet wordt een lening met rente.

Wanneer je er bewust voor kiest om in termijnen te gaan betalen doe je er verstandig aan om van tevoren de gespreid betalen faciliteit aan te vragen. Hierdoor bespaar je een boete.

Sparen met een creditcard

Ook al is het betalen van een limiet makkelijk dit hoeft natuurlijk niet. Immers is het ook mogelijk om te betalen van vooraf op de creditcard gestort geld. Is dit meer dan €500 en laat je dit op de creditcard staan? Dan geven veel aanbieders ook nog eens rente toe.

4. Gratis extra’s die de creditcard moet hebben

Ofschoon is het afrekenen van producten en diensten het hoofddoel van een creditcard. Niettemin zijn de gratis meegeleverde extra’s mooi meegenomen. Hoewel er vele extra’s bij een creditcard kunnen zitten doe je er verstandig aan om op de volgende 4 te letten.

Aflevergarantie altijd zekerheid over de levering

Bij online bestellingen ligt in 9 van de 10 gevallen het risico van bezorging bij de koper. Dit is niet erg fair aangezien de koper hier weinig invloed op heeft. Gelukkig vinden de meeste aanbieders dit ook en hebben het risico omgedraaid zodat de winkelier verantwoordelijk is.

Oftewel vrijwel alle producten en diensten die zijn afgerekend met creditcard komen in aanmerking voor de aflevergarantie. In het geval dat een product of dienst niet wordt geleverd kan de houder een verzoek doen bij de aanbieder om de betaling terug te draaien.

Ook al is het bijna hetzelfde bij de creditcards van American Express en ING heet de garantie de geld-terug-garantie en de geld-terug-service.

Duur van de rentevrije periode: kosteloos later betalen

Naast de garantie is het ook belangrijk om te kijken naar hoe lang de periode voor het achteraf betalen duurt. Want zo is deze periode bij de creditcards die worden uitgegeven door Quander 10 dagen, ICS cards 21 dagen en die van American Express 30 dagen.

Het is een klein detail maar het is begrijpelijk dat wanneer je creditcard een langere rentevrije periode heeft van bijvoorbeeld 21 dagen je minder snel vergeet om op tijd terug te betalen. Hierdoor bespaar je boetes en levert het uiteindelijk zelfs geld op!

Zo werkt het terugbetalen na de rentevrije periode

Keuze tussen spaarprogramma en cadeau

Waar de ene aanbieder kiest voor een cadeau kiest de ander vaak voor een sparen van punten programma. In tegenstelling tot de meeste creditcards zit enkel bij die van de Bijenkorf en bijna alle van American Express een spaarprogramma inbegrepen.

Met zo’n programma spaar je bij elke uitgegeven euro voor punten die in te wisselen zijn tegen korting, gratis producten of het steunen van goede doelen. Of jij moet kiezen voor een spaarprogramma of welkomstcadeau is afhankelijk van de hoogte van de uitgaven.

Catalogus spaarprogramma American Express

Welkomstcadeau

Geef je regelmatig hoge bedragen uit met een creditcard dan kan waarschijnlijk een spaarprogramma lucratief zijn. Betaal je af en toe iets met creditcard maar zijn de bedragen niet te hoog? Kies dan voor een welkomstcadeau.

Verzekeringen voor aankopen en op reis

Of en welke verzekeringen er worden meegeleverd bij een creditcard is afhankelijk van de aanbieder en de luxe en prijs van een creditcard. Desondanks is een aankoopverzekering en diverse varianten van reisverzekeringen bij vrijwel elke creditcard inbegrepen.

Om een beeld te krijgen hieronder een lijst met verzekeringen die regelmatig worden meegeleverd:

Creditcard aanvragen met mogelijke vlucht vertraging verzekering
 • Fraude;
 • Ongevallen op reis;
 • Juridische bijstand;
 • Vertraging van vlucht;
 • Vertraging van bagage;
 • Eigen risico bij autohuur.

5. Vergelijken van creditcards op voorkeuren

Op het moment dat het soort creditcard, de beste passende maatschappij, de hoogte van het limiet en de meegeleverde extra’s bekend zijn kan er gekeken worden naar welke aanbieder jouw voorkeuren vertegenwoordigt.

Zoals je waarschijnlijk wel weet gebeurt het aanvragen van een creditcard niet op deze website maar op de website van een aanbieder. Een aanbieder is een organisatie zoals de ANWB die creditcards uitgeeft namens een maatschappij.

Goddank kunnen wij in deze tijd gebruik maken van computers en websites. Naast het feit dat dit tijd scheelt kan het mits je goed vergelijkt ook nog eens geld opleveren. Er van uitgaande dat je vergelijkt op onze website komt je als volgt tot de beste creditcard:

Stap 1

Kies als eerste het soort creditcard door met de muis over de balk te gaan. Voor pc gebruikers is het ook mogelijk om het soort te kiezen aan de rechterzijde van het scherm (voor smartphone of tablet onder aan de pagina).

creditcard vergelijken stap 1

Stap 2, 3 en 4

 • Filter hoe hoog de jaarlijks de bijdrage mag zijn;
 • Kies de gewenste maatschappij;
 • Maak een keuze voor de hoogte van het limiet.
creditcard vergelijken stap 2, 3 en 4

Stap 5

Klik aan welke extra’s de creditcard moet hebben (aankoopverzekering, aflevergarantie, spaarprogramma en de duur van de periode zonder rente).

creditcard vergelijken stap 5

Stap 6 en 7

 • Zoals je kan zien worden bij meerdere creditcards de creditcards automatisch gesorteerd op populariteit.
 • Tot slot. Voor het aanvragen van de creditcard klik je op bekijken bij aanbieder. Natuurlijk is aanvragen niet verplicht. Het opzoeken van informatie is ook mogelijk.
stap 6 en 7 creditcard aanvragen en bekijken bij aanbieder

6. De gevonden (nieuwe) creditcard aanvragen

In vogelvlucht ziet het aanvragen van een nieuwe creditcard er als volgt uit. Allereerst begin je te kijken of je aan de gestelde voorwaarden kunt voldoen. Is dit zo dan kan het formulier worden ingevuld en na goedkeuring van de aanbieder volgt de creditcard snel.

Stappen voor het aanvragen van een nieuwe creditcard

Invullen van het aanvraagformulier

Wanneer je aan deze stap toe bent begint eigenlijk het formele werk. Ook al is het aanvragen niets meer dan online een formulier invullen toch moet je het een en ander opzoeken. Mede hierom is het goed om te weten hoe het aanvragen in zijn werk gaat.

 1. Online invullen van het aanvraagformulier;
 2. Downloaden en printen van het formulier;
 3. Het formulier (overeenkomst) ondertekenen;
 4. Toevoegen van extra gegevens zoals loonstrook;
 5. Het formulier en overige documenten inscannen;
 6. Het formulier verzenden naar de aanbieder.
 7. Na controle is de creditcard gemiddeld binnen 14 dagen in huis.

Wie mag een creditcard aanvragen?

Feitelijk mag iedereen die 18 jaar of ouder is en in Nederland woont een creditcard aanvragen. Maar aangezien een creditcard een financieel product is zijn aanbieders gebonden aan wettelijke eisen. Ook kunnen aanbieders zelf voorwaarden stellen.

Om deze reden is het niet geheel onverstandig om voor het aanvragen eerst te kijken of je aan de voorwaarden kunt voldoen. Dit betekent zowel financieel als niet-financieel. Bij de financiële eisen is het af en toe nog wel eens mogelijk om een compromis te sluiten.

Algemene voorwaarden

 • Minimaal 18 jaar of ouder zijn.
 • Maandelijks een inkomen hebben van rond de €1.150.
 • In het bezit zijn van een geldig Nederlands persoonsbewijs.
 • Verblijven en woonachtig zijn op een geldig adres in Nederland.
 • Geen negatieve BKR-registratie hebben bij het Bureau Krediet Registratie.
 • Optioneel: Lidmaatschap (ANWB) of klant zijn (van een Nederlandse bank)

Welke creditcards zijn aan te vragen zonder BKR-toetsing?

Door een negatieve BKR-registratie is het aanvragen van een klassieke creditcard op de normale manier ten alle tijden onmogelijk. Niettemin blijven er 2 opties over. Zo is een mazel in de wet dat een klassieke creditcard wel op borgstelling kan worden aangevraagd.

Hierbij staat iemand anders dan jijzelf garant voor het op te nemen limiet. Het voordeel hiervan is dat je gewoon van de voordelen van een creditcard kan profiteren. Echter zorg wel voor goede afspraken met degene die voor jou op te nemen limiet garant staat.

De tweede en laatste optie is een prepaid creditcard. Doordat je bij een prepaid creditcard zelf verantwoordelijk bent voor het op te nemen limiet is een BKR-toets wettelijk niet nodig.

7. Ontvangen en activeren van de creditcard

Als de creditcard eenmaal is ontvangen is de aanvraag nog niet helemaal afgerond. Pas op het moment dat de creditcard is geactiveerd is de aanvraag voltooid. Veelal is het enige wat je moet doen een (online) betaling verrichten om de creditcard te kunnen activeren.

Hoe lang duurt het aanvragen van een creditcard?

Gemiddeld genomen duurt het aanvragen van een creditcard 14 werkdagen. Of het ook daadwerkelijk 14 dagen wordt zal onder andere afhangen van het soort creditcard en de manier waarop de aanvraag is verstuurd. Zo gaat online aanvragen sneller dan via de post.

Naast de manier van aanvragen speelt ook het soort creditcard mee. Zodoende kunnen een aantal prepaid creditcards al binnen 24 uur geleverd zijn. Desondanks kan je voor een klassieke, studenten en zakelijke creditcard beter uitgaan van 2 weken.

Deze 2 weken zijn nodig om jouw gegevens te controleren, een BKR-toets uit te voeren, de creditcard te drukken, de activeringscode in de vorm van pincode op te sturen en de kaart fysiek via de post uit te kunnen leveren.

Met spoed een creditcard aanvragen

Of het mogelijk is om een creditcard met spoed aan te vragen zal afhangen van het soort creditcard dat jij wilt aanvragen. Eigenlijk is het enkel met een prepaid creditcard van Viabuy en Money2Go mogelijk om een creditcard binnen 24 uur in huis te hebben.

In het geval je echt een klassieke, studenten of zakelijke creditcard nodig hebt kan je alleen proberen om de aanvraag te versnellen. Dit doe je door de aanvraag online op te sturen en de uitgever na aanvraag op te bellen of er de mogelijkheid bestaat om te versnellen.

Nu is het jouw beurt om actie te ondernemen

Wanneer je alle of enkele stappen hebt gelezen is het tijd om stap 5 (vergelijken) uit te voeren. Heb je geen zin om hierop te wachten dan hebben wij hieronder al een aantal populaire klassieke creditcards opgezocht die de moeite waard zijn!

Nieuwe creditcard aanvragen? Vraag één aan!

CreditcardBijdrageExtra’sAanvragen
Mastercard Classic
€20,001e jaar gratis bijdrage!Meer info
Visa World Card€36,501e jaar zonder bijdrage!Meer info
De Bijenkorf Card€16,50Sparen voor korting!Meer info
ANWB Visa card€16,001e jaar voor slechts €8,-!Meer info
Rabobank €24,00Gratis bij Basispakket!Meer info

Heb je opmerkingen of aanmerkingen over bepaalde stappen of over het stappenplan? Of heb je naar aanleiding van de bovenstaande 5 een creditcard aangevraagd?

Laat het ons hieronder in een reactie weten!

Plaats een reactie